21 Mart 2013, Perşembe 16:03:44

ISPARTA KAZASI DAVASINDA 18'İNCİ DURUŞMA SONA ERDİ

Isparta’da düşen ve 57 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazası davasının 18’inci duruşması, Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme heyeti, davayı 29 Nisan'a erteledi...
  • ARKADAŞ ISPARTA HAVALİMANI ÇALIŞIYOR ŞUANDA HAFTADA 18 SEFER VAR ILS/LOCALİZER MONTAJI YAPILDI FREE SHOOP IDF YE VERİLDİ
  • herkes raporu yandaşlarının işine geldiği gibi yazıyor

Isparta’nın Keçiborlu ilçesi Türbetepe mevkisinde 7’si mürettebat 57 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazası davasının 18’inci duruşması, Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkemede okunan bilirkişi raporunun sonuç bölümünde, “Bu kadar arıza ve eksikliğin aynı anda aynı uçakta bulunmasına rağmen böyle bir uçağın uçmasına izin verilmesi kazanın başlıca sebebidir” ifadelerine yer verildi.

Uçak kazası davasında kazazede yakınları avukatlarının daha önce pilotları asli kusurlu gösteren bilirkişi raporuna yapılan itirazları üzerine yeni bilirkişi heyetinin tayin edilmesinin ardından, 8 ay sonra beklenen rapor mahkemeye ulaştı.

Beş kişilik bilirkişi tarafından hazırlanan raporda, uçağın bu kadar arıza ve eksikle uçmasına izin verilmesinin kazanın başlıca nedeni olduğu belirtildi.

Raporda Atlas Jet, Dünyaya Bakış Hava Taşımacılığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve pilotlar açısından ayrı ayrı değerlendirme yapıldığı görüldü.

Mahkeme heyeti, daha sonra avukatlara bilirkişi raporuyla ilgili taleplerini sordu. Avukatlar, raporun incelenmesi için bir ay süre istedi. Sanıkların 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek' suçundan 2-15 yıl hapis cezası istemiyle yargılandıkları dava 29 Nisan 2013 tarihine ertelendi.

AirportHaber'in bilirkişi raporuyla ilgili yayınladığı habere aşağıdaki resme tıklayarak ulaşabilirsiniz.

ISPARTA KAZASI DAVASINDA 18'İNCİ DURUŞMA SONA ERDİ

Yorumlar

KALEM ~ 11 yıl önce
ARKADAŞ ISPARTA HAVALİMANI ÇALIŞIYOR ŞUANDA HAFTADA 18 SEFER VAR ILS/LOCALİZER MONTAJI YAPILDI FREE SHOOP IDF YE VERİLDİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
birisi ~ 11 yıl önce
herkes raporu yandaşlarının işine geldiği gibi yazıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000