02 Haziran 2010, Çarşamba 10:43:59

İspanya ile hava ulaşımında dev anlaşma...

Türkiye'nin dış hat uçuş ağını genişletmek adına diğer ülke sivil havacılık otoriteleriyle anlaşmalar imzalayan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), bu kapsamda son olarak Türkiye İspanya arasındaki hava ulaşım anlaşmasını güncellemek için İspanyol yetkililerle bir araya geldi.
  • tatil cenneti olan ibizaya neden uçmuyoruz yada endülüs şehri sevilla bence uçuşların değerlendirilmesi gerekir ....
  • Halbuki her iki ülkenin havayollari istedikleri sehirden istedikleri sehirleri ucabilmeli
  • evet ispanya bizim için önemli bir pazar degil biz onlar için yolunacak kazız...52 tane casa cn-235 uçagını bize çakarak kendi fabrikalarını kurtardılar..biz hala kompozitten ve montajdan öteye gidemedik...daha yerli otomobilimiz bile yokken siz anlaşmaları yapın bakalım bize daha neler çakacaklar?
  • THY, Anadolu Jet ve SunExpress'den oluşan THY ve türevleri yine en iyi zamanda ve en fazla sayıda slotları kendilerine alıp diğer şirketlere 2-3 gece slotunu dayarlar. Olayda böylece istisnasız her hatta olduğu gibi düzene girer. Ve yine bir tane özel şirket temsilcisi yada birliği buna sesini çıkaramaz.
  • Bu pazarlarda daha çok yolcu taşımamız lazım
  • İSPANYA BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR PAZAR

Türkiye'nin dış hat uçuş ağını genişletmek adına diğer ülke sivil havacılık otoriteleriyle anlaşmalar imzalayan Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), bu kapsamda son olarak Türkiye İspanya arasındaki hava ulaşım anlaşmasını güncellemek için İspanyol yetkililerle bir araya geldi.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru ve İspanya Sivil Havacılık Otoritesi Genel Müdür Yardımcısı Raul Medina Caballero başkanlığındaki Türkiye-İspanya sivil havacılık müzakereleri Dışişleri Bakanlığı temsilcisinin de katılımı ile 26-27 Mayıs 2010 tarihlerinde Madrid’de gerçekleştirildi.

Yapılan görüşmeler neticesinde Heyetler arasında imza edilen Mutabakat Zaptı ile 25 Mart 2010 tarihinde Türkiye ile AB Komisyonu arasında parafe edilen Yatay Anlaşma’nın Türkiye ile İspanya arasında idari anlamda geçici olarak yürürlüğe konulması hususunda anlaşmaya varıldı.

Anlaşma kapsamında, Türk menşeli taşıyıcılar için İspanya’da Madrid ve Barselona noktasına ilave olarak Valensiya, Malaga, Bilbao ve Sevilla ile sonradan belirlenecek 4 noktaya sefer gerçekleştirme hakkı alındı.

Türkiye ile İspanya arasında toplamda haftalık 28 frekans olan tarifeli yolcu seferleri sayısı, her iki ülke tarafından tayin edilen havayolu işletmelerince kullanılmak üzere  2011 Yaz Sezonu itibariyle İstanbul-Madrid ve İstanbul-Barselona hatlarında ayrı ayrı olmak üzere haftada 28 frekans yolcu ve kalan her bir nokta için olmak üzere haftada 7’şer frekansa yükseltildi. Söz konusu frekanslar 2012 Yaz Sezonu itibariyle ise İstanbul-Madrid ve İstanbul-Barselona hatlarında ayrı ayrı olmak üzere haftada 35 frekans yolcu ve kalan her bir nokta için olmak üzere haftada 14’er frekans olarak belirlendi.

Tayin edilmiş havayolu işletmelerinin iki ülke arasında nokta kısıtlaması olmaksızın tarifeli kargo seferi yapabilme hakkı ise gelişen ticari ilişkilerin göz önünde bulundurulmasıyla haftalık 14 frekans olarak belirlendi.

Son olarak mevcut Hava Ulaştırma Anlaşması’nın mali hükümler ve kapasite hükümlerini içeren maddesi daha liberal bir biçimde değiştirildi.

İspanya ile hava ulaşımında dev anlaşma...

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
tatil cenneti olan ibizaya neden uçmuyoruz yada endülüs şehri sevilla bence uçuşların değerlendirilmesi gerekir ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Halbuki her iki ülkenin havayollari istedikleri sehirden istedikleri sehirleri ucabilmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
evet ispanya bizim için önemli bir pazar degil biz onlar için yolunacak kazız...52 tane casa cn-235 uçagını bize çakarak kendi fabrikalarını kurtardılar..biz hala kompozitten ve montajdan öteye gidemedik...daha yerli otomobilimiz bile yokken siz anlaşmaları yapın bakalım bize daha neler çakacaklar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY, Anadolu Jet ve SunExpress'den oluşan THY ve türevleri yine en iyi zamanda ve en fazla sayıda slotları kendilerine alıp diğer şirketlere 2-3 gece slotunu dayarlar. Olayda böylece istisnasız her hatta olduğu gibi düzene girer. Ve yine bir tane özel şirket temsilcisi yada birliği buna sesini çıkaramaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu pazarlarda daha çok yolcu taşımamız lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İSPANYA BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR PAZAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000