14 Temmuz 2011, Perşembe 07:45:33

İŞLETMEDE SAYI 16'YA YÜKSELDİ

Türkiye'deki balon işletmelerinin sayısı 16'ya, 97 olan balon sayısı da 106'ya ulaştı. Böylece 2003 yılında ülkede sadece 7 olan balon işletmelerinin sayısı, iki kattan fazla arttı...
  • Bu balonlar bi gün patlar hocam :)
Kapadokya bölgesinin güzelliklerini gökyüzünden seyretme imkanı sunan balon turlarına yabancı turistlerin yanı sıra artık yerli turistler de büyük ilgi gösteriyor. Yetkililer, Kapadokya'nın hava balonculuğunda iddialı bir merkeze dönüştüğünü belirterek, turlara katılan turistlere Kapadokya'yı 500 ile 1000 metre arası yükseklikten izlettirdiklerini, kimi zaman vadiler arasında alçak uçuşlara da yer verdiklerini söyledi.

Sıcak hava balonculuğu konusunda Türkiye ve dünyanın sayılı cazibe merkezlerinden biri haline gelen Kapadokya'ya uçak seferlerinin başlaması ile artan turist sayısı, balon işletmeciliğinin gelişmesinde büyük rol oynadı. 2007 yılında uçuşların başladığı Nevşehir Kapadokya Havalimanı, SHGM tarafından 2010 yılı başında Open-Sky Havaalanı ilan edildi. Açık Semalar Projesi kapsamında, Türkiye'nin ikili hava ulaştırma anlaşması bulunan 107 ülkenin havayolları, kısıtlama olmaksızın Kapadokya'ya uçuş gerçekleştirme imkanına kavuştu. Söz konusu projeyle, Kapadokya'ya gelen turist sayısının daha da artması, ülke turizmi ve ekonomisine önemli katkı sağlaması amaçlanıyor.
 
Peri Bacaları, manastırları, yeraltı şehirleri ile yılda ortalama 5 milyondan fazla turisti ağırlayan ve sadece Türkiye'de değil dünya çapında da söz ettiren ve 5 yıl üst üste dünyanın en iyi uçuş cazibe merkezi seçilen Kapadokya, bu unvanını bu yılda korumak için çeşitli projeleri hayata geçirmeye başladı. Kapadokyalı turizmciler, tanıtım çalışmaları kapsamında yaz aylarında gerçekleştirilen Uluslararası Sivil Havacılık Festivali ile birlikte golf ve kongre turizmi konusunda atılacak yeni adımlar ile turizm çeşitliliğinin artırılmasını amaçlıyor.
İŞLETMEDE SAYI 16'YA YÜKSELDİ

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Bu balonlar bi gün patlar hocam :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000