05 Mayıs 2016, Perşembe 09:18:08

İlk drone cezası kesildi

Uçuş güvenliğini tehlikeye sokan insansız hava araçları için yasal düzenlemenin 1 Mayıs 2016 tarihinden itibaren devreye girmesi üzerine 17 bin liralık ilk ceza kesildi.
  • Her işimiz tamam, tek eskiğimiz drone talimatı. SHGM daha önemli sorunlara çözüm bulsun önce.
  • Ben drone kullanırsam açık arazide kullanırım. O neymiş evlerin üstünde gezmek. Drone kullananlar sakin ve açık alan üzerinde kullanmalıdır. Yoksa sıkıntı yaşarlar. Haberiniz olsun.
  • Bravo valla. Tam sizlik haber. Her iş bitti sıra dronelara geldi. O işi de TSE ye verin onlar uğraşsın. Daha iyi değil mi
  • Bi manukyan vardı AHL üzerinde drone uçurup binlerce insanın hayatını tehlikeye atmıştı, ne oldu ona? Haber var mı? Yoksa gayr-ı müslim ve azınlık diye hadi bi daha yapma mı denildi? Bıktık sizin pozitif ayrımcılığınızdan.
  • Simdi baslar bilgisiz kullanicilar,2000 tl lik urune 17.000 tl cezami olur diye...Unutmayinki 1.42 tl tutarindaki mermi bile insanin yillarina mâl oluyor!
  • sindiremezsiniz bizi böyle, münferit olaylar bunlar. dronelara kayıt yok! kullanmaya devam! istediğim zaman istediğim yerde!!
  • Kesinlikle ağır ceza uygulanmalı, done tehlikelidir, kimin veya kimlerin done ile neler yapabileceğini bir düşünün bakalım çok yerinde bir uygulama. Kesin cezayı gitsin..

Uçuş güvenliğini tehlikeye sokan insansız hava araçları için yasal düzenlemenin 1 Mayıs 2016 tarihinden itibaren devreye girmesi üzerine 17 bin liralık ilk ceza kesildi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün  (SHGM), Twitter hesabından verdiği bilgiye göre, bir kentte, "Cumhuriyet Caddesi Belediye binası önünde saat 00.05 sıralarında belgesiz bir İnsansız Hava Aracı uçurulduğu bilgisi verildi. Bunun üzerine nöbetçi Cumhuriyet Savcılığınca yapılan ihbar üzerine Phantom marka seri numarası belli olan cihaza el konularak gerekli işlem başlatıldı"  denildi. İzinsiz uçurulan drone ile ilgili olarak 2 kullanıcıya cezai işlem uygulandı.

SHGM den alınan bilgiye göre 1 Mayıs’ta yürürlüğe giren ve aylardır duyurusu yapılan talimata göre izinsiz ve kayıtsız drone kullananlara 17 bin lira para cezası kesilecek.

İKAZ 23 ŞUBAT’TA BAŞLADI

SHGM tarafından yayımlanan İnsansız Hava Araçları (İHA) Sistemleri Talimatı gereğince, 23 Şubat itibarıyla internet üzerinden İHA’lar için kayıt başvurusu alınmaya başlandı. Talimat, İHA sistemlerinin ithali, satışı, kayıt ve tescili, uçuşa elverişliliğin sağlanması, sistemleri kullanacak kişilerin sahip olması gereken nitelikler, hava trafik hizmetleri ve İHA operasyonlarına ilişkin usul ve esasları içeriyor. Talimat çerçevesinde, azami kalkış ağırlığı 500 gramla 25 kilogram aralığında olan İHA’ların ve bunları kullanacak pilotların Genel Müdürlük tarafından oluşturulan internet tabanlı "Kayıt Sistemi"ne kayıt edilmesi gerekiyor.

1 Mayıs’tan itibaren de bu kurala uymayanlara 17 bin lira ceza kesilecek.

İlk drone cezası kesildi

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Her iş tamam ~ 8 yıl önce
Her işimiz tamam, tek eskiğimiz drone talimatı. SHGM daha önemli sorunlara çözüm bulsun önce.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Drone ~ 8 yıl önce
Ben drone kullanırsam açık arazide kullanırım. O neymiş evlerin üstünde gezmek. Drone kullananlar sakin ve açık alan üzerinde kullanmalıdır. Yoksa sıkıntı yaşarlar. Haberiniz olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SHGM ~ 8 yıl önce
Bravo valla. Tam sizlik haber. Her iş bitti sıra dronelara geldi. O işi de TSE ye verin onlar uğraşsın. Daha iyi değil mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Manukyan? ~ 8 yıl önce
Bi manukyan vardı AHL üzerinde drone uçurup binlerce insanın hayatını tehlikeye atmıştı, ne oldu ona? Haber var mı? Yoksa gayr-ı müslim ve azınlık diye hadi bi daha yapma mı denildi? Bıktık sizin pozitif ayrımcılığınızdan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
manukyan ~ 8 yıl önce
bildiğim tek manukyan var, o da drone işinde değil başka işlerde kardeş...
Etiyan Manukyan ~ 8 yıl önce
Gavur yapinca cesur olur biz yapinca cahil oluruz.nolucak millet ozenti.
ztk ~ 8 yıl önce
benim bildigim manukyan on yillarca milyonlarca sozde ozde isadamindan tut holding sahibi turkun yasadigi istanbulda vergi sampiyonu idi.. allah rahmet eylesin..
Az bile ~ 8 yıl önce
Simdi baslar bilgisiz kullanicilar,2000 tl lik urune 17.000 tl cezami olur diye...Unutmayinki 1.42 tl tutarindaki mermi bile insanin yillarina mâl oluyor!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yok artık ~ 8 yıl önce
ya sizi hep yiyorlar askerde attığınız tek merminin maliyeti 1.5 tl diye. inanmayın beyler. 1.5 tl'ye mermi mal edilmez, sizi gaza getirmek için söyleniyor.
Dikkat ~ 8 yıl önce
Arkadasim sırf yorumun yayinlansin diye birsey yazma bugun Mke 9mm Parabellum Tabanca Mermisi guncel fiyatini yazdim inanmiyorsan gir internetten arastir.bizi yaradan Allah hepimize akil vermis kimse kimseyi kandiramaz.Kimseyide gaza getirmek icin birsey soyledigim yok ama senin bos yorumuna cevap vermek keyfimi kacirdi sayin cokbilmis
Indirim var ~ 8 yıl önce
Hatta ben mermi fiyatini fazla soylemisim baska bir yerde kdv dahil 1.21 TLye buldum.Yaptigin ukala yorumundan sonra aslinda sen yillarca kendini kandirmissin be arkadaş.Neyse bundan sonra bilgi sahibi oldun umarim birseyler yazmadan once arastirip cevap verirsin.
dikkat'e cevap ~ 8 yıl önce
daha maliyet ile satış fiyatı arasındaki ayrımı bilmeden bana ayar geçmeye çalışıyorsun. otur ders çalış. maliyet diyorum maliyet!!
Kıvırma ~ 8 yıl önce
Şimdi kıvırmaya başladın işte bir drone maliyeti en fazla 80 USD fakat ben satış fiyatını baz alarak yazdım.Benim için satış fiyatı önemlidir çünkü ben son kullanıcıyım.Sonuçta ticaret yapmıyorum ki maliyetine dikkat edeyim.
101 ~ 8 yıl önce
sindiremezsiniz bizi böyle, münferit olaylar bunlar. dronelara kayıt yok! kullanmaya devam! istediğim zaman istediğim yerde!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vurirum ~ 8 yıl önce
Bizim eve filan yaklaşma vurirum oni lan milletin Mahremi var osu var busu var öyle kameraya almak da neymiş dronmuş yasaklansın arkadaş
camaroty ~ 8 yıl önce
Kesinlikle ağır ceza uygulanmalı, done tehlikelidir, kimin veya kimlerin done ile neler yapabileceğini bir düşünün bakalım çok yerinde bir uygulama. Kesin cezayı gitsin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Done ne ki ~ 8 yıl önce
Peki zeki mürende bizi görecek mi
doğru ~ 8 yıl önce
Aynen katılıyorum. Şimdi cezadan şikayet edenler, olumsuz bir şey olsa bu sefer neden tedbir alınmıyor diye yaygara koparırlar.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000