11 Nisan 2015, Cumartesi 11:00:54

İLAÇLAMA UÇAĞI AĞAÇLARA ÇARPTI

19 Mayıs Üniversitesi UZAYTEM’e ait Engiz Havaalanı’nda bir ilaçlama uçağı piste indikten sonra kaza yaptı, TC-GEH tescilli uçak kullanılamaz hale geldi.
  • Tamer kardeşim geçmiş olsun.. ekibini ismen tanıyorum bu konuda tecrübeli pilotlardır. Yazılanların çoğu çekememezlikten dolayı karalama kampanyasıdır. Bu işi havacılıktaki bilgi birikimi zekanla ve dürüst çalışmanla başarı ile tamamlayacağına inanıyorum. Kolay gelsin...
  • Bu aşı atma işi önümüzdeki dönem 6 yılliğına ihale edilecek tarım bakanlığından. Firmaları azdıran işte bu 6 yıllık tatlı paradır. Gökçek bu işi işte bu 6 yıllığı kapabilmek için bu sene süper ucuza almıştır bu yüzden de maliyet düşürme derdine girmiştir. Böyle giderse ve büyük ihaleyide alırsa önümüzdeki yıllarda daha çok kaza haberleri gelir bu ihaleden.
  • Allah kimseyi havacıların ağzına malzeme olmayı nadip etmesin. Yorumlara bakınca midem bulandı. Geçmiş olsun yazacaklarına "bunlar ne kadar maaş alıyorlar" diye yazan bile var. Allah ıslah etsin.
  • Ekip rumuzlu arkadaş ne palavracısın TARKİM çorluda ne zamn kırım geçirdi. O pervane çooook farklı bi zamnda ve çok farklı bi meydanda oldu. Ayrıca o uçak aylarca bakımda kaldı ve shgm den onay alana kadar canları çıktı. Daha önce kırım geçiren hiçbir uçakta sanayiden öyle pasta cilayla filn çıkamadı. İyi salla sallayacaksan. 2 yıl önce tek bi yerinde çizik olmadan mecburi iniş yapmış uçak bile hala çıkmadı TARKİMin bakım hangarından sanayici beyinli
  • Bazı durumlar vardır insan gerçekten de üzülür ve iyi düşüncelerle bunu belirtir. Fakat bu olayda kaza zaten geliyordu. Hadise öncesi pilot seçimleri zaten tam bir skandala sahne oldu. Hamdi Yılmaz diye birisi bu adamlar uçar diye işin içine girdi, eğitim verdi, arkadaşlarını işe yerleştirdi, Para konusunda uzun pazarlıklar oldu. Tecrübeli pilot çok para istiyor, tecrübesiz ve ucuza çalıştıralım kararı alındı, Bazı pilotlar operasyondan 10 gün önce pilot lisansı aldı, Uçaklar bu operasyon için uygun değil. Uygun hale getirildi. Ama her uçuş CG limitleri dışında gerçekleşiyor, Operasyonun harita işleri konusuna vakıf olmayan kişiler tarafından yazıldı çizildi, işin o kısmı ayrı bir sorun oldu, Operasyon sorumlusu arkadaş ve ekibi işten uzaklaştırıldı, yeni ekip kuruldu, ekibine zibidiler denildi, Engiz uçuş parkı veya havaalanı ticari kullanıma açık bir meydan mı? Az tecrübeli kişiler buradan uçabilirler mi? Hava şartları o uçağın limitleri içinde mi? OMÜ neden işin içine girdi?
  • Beterin beteri var yillar once 90 li yillarda istanbulda sehrin ustunde araba kullanir gibi helikopter ucuran kisiler bir hughes 500 u fabrikanin bahcesine dusurduler,helikopterin icinden yuklu miktarda para yari yariya yandi,cevredekiler 2 pilotu hastaneye kaldirdi,fabrika iscileri gazetecilerin ustune yurudu,yanmis paralari goruntulemek isteyen...bunlari yasadik ya...
  • Ne bekliyordunuz ki? Globally fosss iste ...
  • Burçaklar neden iki pilotla uçurulurlar? Iki pilot arası Anlaşmazlık ne demek hem? Havacılığı böyle yapacaksanız ne olur yapmayın.
  • Gecmis olsun herkese. Umarim bir gun TB-20 uçurmak nasip olur banada
  • Gökçek Havacılık ve tüm çalışanlarına geçmiş olsun. Uçak yerine konulur önemli olan siz hevesinizi kaybetmeyin, emniyetli uçuşlara devam, biz sizinleyiz.

19 Mayıs Üniversitesi UZAYTEM’e ait Engiz Havaalanı’nda bir ilaçlama uçağı piste indikten sonra kaza yaptı, TC-ETO tescilli uçak kullanılamaz hale geldi.

19 Mayıs Üniversitesi UZAYTEM’in Samsun’un Bafra ilçesinde bulunan kontrolsüz pistinde geçtiğimiz hafta hasarlı bir uçak kazası yaşandı.

Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün Kuduz ile Mücadele kapsamında yaptığı havadan kuduz aşısı atma ihalesini kazanan Gökçek Elektronik firmasına ait kuduz aşısı atma uçuşu yapan TC-ETO kuyruk tescilli Socota TB-20 uçak, iniş sırasında kontrolden çıkarak ağaçlara çarptı ve ciddi hasar aldı. Kazada şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. Uçağın kullanılamayacak hale geldiği belirtilirken SHGM olayla ilgili soruşturma başlattı.

UÇAK UYGUN DEĞİL MİYDİ?

Kaza sonrası ortaya ilginç iddialar atıldı. İddiaya göre Gökçek Elektronik firması,  Genel Havacılık Ruhsatını ve B2 yetkisini Kuduzla Mücadele ihalesi yapılmadan sadece bir gün önce aldı.  İlaçlama için kullanılan uçakların ise aslında eğitim uçağı olduğu ve bu tip uçuşlar için gerekli mekanik modifikasyona sahip olmadığı ancak gerekli işlemlerin kazadan bir gün önce yapıldığı, pilotların ise bu iş için yeterli tecrübelerinin bulunmadığı iddia edildi.

©AirportHaber

İLAÇLAMA UÇAĞI AĞAÇLARA ÇARPTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (46)

O-BEN ~ 9 yıl önce
Tamer kardeşim geçmiş olsun.. ekibini ismen tanıyorum bu konuda tecrübeli pilotlardır. Yazılanların çoğu çekememezlikten dolayı karalama kampanyasıdır. Bu işi havacılıktaki bilgi birikimi zekanla ve dürüst çalışmanla başarı ile tamamlayacağına inanıyorum. Kolay gelsin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu aşı atma işi önümüzdeki dönem 6 yılliğına ihale edilecek tarım bakanlığından. Firmaları azdıran işte bu 6 yıllık tatlı paradır. Gökçek bu işi işte bu 6 yıllığı kapabilmek için bu sene süper ucuza almıştır bu yüzden de maliyet düşürme derdine girmiştir. Böyle giderse ve büyük ihaleyide alırsa önümüzdeki yıllarda daha çok kaza haberleri gelir bu ihaleden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Allah Korusun ~ 9 yıl önce
Allah kimseyi havacıların ağzına malzeme olmayı nadip etmesin. Yorumlara bakınca midem bulandı. Geçmiş olsun yazacaklarına "bunlar ne kadar maaş alıyorlar" diye yazan bile var. Allah ıslah etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ekip rumuzlu arkadaş ne palavracısın TARKİM çorluda ne zamn kırım geçirdi. O pervane çooook farklı bi zamnda ve çok farklı bi meydanda oldu. Ayrıca o uçak aylarca bakımda kaldı ve shgm den onay alana kadar canları çıktı. Daha önce kırım geçiren hiçbir uçakta sanayiden öyle pasta cilayla filn çıkamadı. İyi salla sallayacaksan. 2 yıl önce tek bi yerinde çizik olmadan mecburi iniş yapmış uçak bile hala çıkmadı TARKİMin bakım hangarından sanayici beyinli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ucuz Etin Yahnisi, ~ 9 yıl önce
Bazı durumlar vardır insan gerçekten de üzülür ve iyi düşüncelerle bunu belirtir. Fakat bu olayda kaza zaten geliyordu. Hadise öncesi pilot seçimleri zaten tam bir skandala sahne oldu. Hamdi Yılmaz diye birisi bu adamlar uçar diye işin içine girdi, eğitim verdi, arkadaşlarını işe yerleştirdi, Para konusunda uzun pazarlıklar oldu. Tecrübeli pilot çok para istiyor, tecrübesiz ve ucuza çalıştıralım kararı alındı, Bazı pilotlar operasyondan 10 gün önce pilot lisansı aldı, Uçaklar bu operasyon için uygun değil. Uygun hale getirildi. Ama her uçuş CG limitleri dışında gerçekleşiyor, Operasyonun harita işleri konusuna vakıf olmayan kişiler tarafından yazıldı çizildi, işin o kısmı ayrı bir sorun oldu, Operasyon sorumlusu arkadaş ve ekibi işten uzaklaştırıldı, yeni ekip kuruldu, ekibine zibidiler denildi, Engiz uçuş parkı veya havaalanı ticari kullanıma açık bir meydan mı? Az tecrübeli kişiler buradan uçabilirler mi? Hava şartları o uçağın limitleri içinde mi? OMÜ neden işin içine girdi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OMÜCÜ ~ 9 yıl önce
Bir sorununuz varsa rektörlüğe yazın.
Pahalı Et ~ 9 yıl önce
Biz sorumlu pilotlar operasyona devam ediyoruz. Daha önce THK nda yaptığımız bu aşı görevini şimdi GÖKÇEK HAVACILIK da devam ediyoruz. Uçuş saatlerimiz ise 7.000-10.000 arasındadır.Özel sektörü desteklemek için geldik.Kazalar her an her kesin başına gelir.Bizim kriterlerimizden daha iyisi varsa buyur gelsinler yerlerimizi seve seve veririz. CG limit dışı uçacak pilotlar değiliz...
engiz meydanı ~ 9 yıl önce
1) engiz meydanı denize paralel ve tamamen yan rüzgar hakimdir. yıllık ortalama rüzgar 18kt dir. bu aylarda 25-30kt dir. öğrencinin aceminin uçabileceği bir meydan değildir. bu yüzden daha önce 3 kırım yaşandı. 2) 3000 TL ye muhtaç pilot çalıştırırsan ucuz etin yahnisi işte böyle olur!
r ~ 9 yıl önce
hiç merak etmeyin.yukarıdaki yalan yanlış kulaktan duyma gerçeği yansıtmayan haberlere rağmen kervan en iyi şekilde yürümeye devam edecektir
omüüüüü ~ 9 yıl önce
astsb yi alıp ucuz işçilik diye kokpite oturtursan daha ne duvarlara toslarsınız
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Beterin beteri var yillar once 90 li yillarda istanbulda sehrin ustunde araba kullanir gibi helikopter ucuran kisiler bir hughes 500 u fabrikanin bahcesine dusurduler,helikopterin icinden yuklu miktarda para yari yariya yandi,cevredekiler 2 pilotu hastaneye kaldirdi,fabrika iscileri gazetecilerin ustune yurudu,yanmis paralari goruntulemek isteyen...bunlari yasadik ya...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dc-3 ~ 9 yıl önce
Ne bekliyordunuz ki? Globally fosss iste ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Burçaklar neden iki pilotla uçurulurlar? Iki pilot arası Anlaşmazlık ne demek hem? Havacılığı böyle yapacaksanız ne olur yapmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Trinidad ~ 9 yıl önce
Gecmis olsun herkese. Umarim bir gun TB-20 uçurmak nasip olur banada

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bordaci ~ 9 yıl önce
Gökçek Havacılık ve tüm çalışanlarına geçmiş olsun. Uçak yerine konulur önemli olan siz hevesinizi kaybetmeyin, emniyetli uçuşlara devam, biz sizinleyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000