13 Nisan 2013, Cumartesi 09:40:21

“HEZARFEN’DE SÖKÜLEN VE KESİLEN FİDAN YOK”

Hezarfen Havaalanı’na dikilen fidanların havaalanı yönetimi tarafından söküldüğü iddialarına Hezarfen Havaalanı Genel Müdürü Ahmet Tezman’dan cevap geldi.
  • Orman değil ağaç sökülmüş , tek değişiklik bu .

İşte o açıklama:

6 Nisan 2013, Cumartesi günkü Gazetenizde “Hezarfen’de Kavga Bitmiyor” başlıklı bir haberiniz yayınlanmıştır.

Haberde bir pilot tarafından "Hezarfen Havaalanı pistinin önüne dikilen" hatıra ormanının Hezarfen yönetimi tarafından söküldüğü iddia edilmiştir. İddialar asılsızdır.

Oysaki, Orman Müdürlüğü tarafından ekimi planlanan fidanların, Hezarfen Havaalanı’nın uçuş hattına yakın olduğu anlaşıldığından, büyüdüklerinde mania planını ihlal etme ihtimaline karşı, yine Orman Müdürlüğü tarafından ekim yerleri değiştirilmiştir.

Yayınlanan fotoğraflar da gerçeği yansıtmamaktadır. Görülen boş çukurların büyük bölümü dikim yapılmadan iptal edilen ve henüz kullanılmamış çukurlardır. Çok azı ise dikimin hemen ardından alınarak ve hiçbirine zarar gelmeden yeni yerlerine yerleştirilmiştir.

Sanıldığı gibi bir orman kıyımı olmamış, tam aksine Orman Müdürlüğü tarafından hepimizi mutlu eden bir dikim yapılmıştır.
Hezarfen tarafından ne sökülen, ne de kesilen tek bir fidan olmamıştır.

Bilindiği gibi Hezarfen Havaalanı çevrecidir. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından verilen Yeşil Kuruluş sertifikasını ilk alan 3 kuruluştan biridir.

Ahmet Tezman
Hezarfen Havaalanı Müdürü


“HEZARFEN’DE SÖKÜLEN VE KESİLEN FİDAN YOK”

Yorumlar

orman - ağaç ~ 11 yıl önce
Orman değil ağaç sökülmüş , tek değişiklik bu .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000