26 Haziran 2009, Cuma 17:37:19

HELİKOPTERİN ENKAZI BÖYLE ÇIKARILDI (FOTO)

Muğla'nın Milas ilçesinde Geyik Barajı'na düşen yangın söndürme helikopterinin enkazı balonlar ve vinç yardımıyla karaya çıkarıldı.
  • evet arkadaşım haklısın.bu hurdaları ülkeye getirenlerden hesap sorulmalı,özellikle böyle bir kazayı gözardı edecek kadar düşüncesiz ve zekasını geri kullanan ,(halk dilinde ne derlerse artık anlayın.)helikopter şirketinden sorulmalı bunun hesabı.yazık o pilotlara,evlatlara ,ailelerine.Allah rahmet eylesin.zaten geçenlerde köprüye takılan helikopterde bunlara ait sanırım.rezil bir şey.acıyorum.çok iyi tanırım bu tip insanları.ne iş mahkemeleri biter bunların,ne de hakaretleri,bunlar insanın ekmeğiyle oynadığı gibi,hayatlarıyla da oynamaya başlıyor.Almayacaksın mazlumun ahını,çıkar aheste aheste.
  • .
  • HÜKÜMETLE NE ALAKASI VAR BU ALET GELDİGİ YER TARAFINDAN VEYA BİR SİGORTA ŞİRKETİNDEN KESİN SİGORTALI SİGORTA ŞİRKETİ DÜŞÜNSÜN ÇATIR ÇATIR ALIRLAR PARASINI..
  • bu siteye hergün giriyorum lakin adam gibi yorum yapana rastamadim.her olayi iktidar partisinden buluyorlar.bu helikopterin ne alakasi var iktidar prtisi ile.eller gidiyor aya bizde hala birbirimizi yiyoruz.
  • Uçacağını sanmıyorum ama bu tekrar havalanabilirmi sizce?Yoksa çöpmü oldu
  • Bu hurdaları ülkemize getiren,uçmasına müsade eden ne kadar koltuk sevdalısı birim varsa sorumlulardan hesap sorulsun

Aydın'ın Çine ilçesine bağlı Akçaova Beldesi'ndeki orman yangınına müdahale ederken Milas'taki Geyik Barajı'na düşen helikopterin enkazını çıkarmak süren çalışmalar 9. gününde sonuçlandı.

Geyik Barajı'na düşen yangın söndürme helikopterinin bulunduğu yerden karaya çıkarılması için Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında; Muğla ve Bodrum'da helikopteri kaldıracak vinç bulunamadığından enkazı kaldırmak için İzmir'den 150 tonluk vinç getirilmiş ve dün çalışmalara akşam olması nedeniyle ara verilmişti. Bugün sabah erken saatlerde başlayan çalışmalar sonucunda enkaz vince bağlanarak 2 balonun da yardımıyla karaya çıkarıldı. Karaya çıkartılan helikopter korunabilecek bir yere taşınacak.

Milas Orman İşletme Müdürü Ayhan Bayrak, helikopterin Milas Denizcik Orman Deposu'na taşınabileceğini belirtti. Sonrasında ise Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün Kaza Kırım Ekibi tarafından helikopter üzerinde inceleme yapılacağı öğrenildi. Helikopterin enkazını çıkarma çalışmaları sırasında olası bir yaralanma veya kazaya karşı sağlık ekiplerinin ve ambulansın olmaması gözlerden kaçmadı. Çevredeki vatandaşlarda helikopterin çıkarılışını meraklı gözlerle izlediler.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Milas İlçe Orman Müdürü Ayhan Bayrak çalışmalarla ilgili şunları söyledi: "8 gün oldu bugün 9. gün. İlk önce ölen arkadaşlarımızı bulma çalışmaları devam etti. Daha sonra da helikopterin enkazı çıkarıldı ve böylece bu olay bitmiş oldu". Bayrak, helikopterin nereye götürüleceği konusunda ise "Büyük ihtimalle emin böyle korunabilecek, geçici olarak saklanabilecek bir yere getirilecek, alınmak üzere. Milas Denizcik Orman deposuna götürülebilir" dedi.

Helikopter karaya çıkarıldıktan sonra Dalgıç ve Kurtarma Şirketi OK-AN MARİNE Genel Müdürü Okan Tozun, "Helikopteri planladığımız gibi bir aksilik olmadan çıkardığımıza çok seviniyoruz. Esasında dün akşam çıkartmayı düşünüyorduk fakat hem vinç geç geldi hem de gece çalışmak istemedik. Açıkçası burada su fizibilitesi inanılmaz derecede kötü. Helikopter ters durumdaydı, önce helikopteri döndürdük arkasından 6.5 metre derinliğe getirdik, ondan sonrada karaya aldık. Akaryakıt sızıntısı var. Çok az bir zararla buraya getirdiğimiz kanaatindeyim. Bizim için başarılı bir operasyon oldu" şeklinde konuştu. 

Helikopter Şirketi Sorumlusu Ejder Bahşaliyev de çalışlar hakkında şöyle konuştu: "Bundan sonraki süreç karayolunda taşınabilir bir yüksekliğe getirmek için pervane bağlantı kısımlarını sökeceğiz. Ondan sonra korunabilir bir alana taşıyacağız. Geri kalanını Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün Kaza Kırım Ekibi'nin plan ve programına göre hareket edeceğiz. Kaza Kırım Ekibi'nin incelemesi devam ediyor. Şu anda helikoptere bir şey yapmamız söz konusu değil".

Helikopter

Helikopter

Helikopter

Helikopter

Helikopter

Helikopter

HELİKOPTERİN ENKAZI BÖYLE ÇIKARILDI (FOTO)

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 15 yıl önce
evet arkadaşım haklısın.bu hurdaları ülkeye getirenlerden hesap sorulmalı,özellikle böyle bir kazayı gözardı edecek kadar düşüncesiz ve zekasını geri kullanan ,(halk dilinde ne derlerse artık anlayın.)helikopter şirketinden sorulmalı bunun hesabı.yazık o pilotlara,evlatlara ,ailelerine.Allah rahmet eylesin.zaten geçenlerde köprüye takılan helikopterde bunlara ait sanırım.rezil bir şey.acıyorum.çok iyi tanırım bu tip insanları.ne iş mahkemeleri biter bunların,ne de hakaretleri,bunlar insanın ekmeğiyle oynadığı gibi,hayatlarıyla da oynamaya başlıyor.Almayacaksın mazlumun ahını,çıkar aheste aheste.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
HÜKÜMETLE NE ALAKASI VAR BU ALET GELDİGİ YER TARAFINDAN VEYA BİR SİGORTA ŞİRKETİNDEN KESİN SİGORTALI SİGORTA ŞİRKETİ DÜŞÜNSÜN ÇATIR ÇATIR ALIRLAR PARASINI..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bu siteye hergün giriyorum lakin adam gibi yorum yapana rastamadim.her olayi iktidar partisinden buluyorlar.bu helikopterin ne alakasi var iktidar prtisi ile.eller gidiyor aya bizde hala birbirimizi yiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Uçacağını sanmıyorum ama bu tekrar havalanabilirmi sizce?Yoksa çöpmü oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu hurdaları ülkemize getiren,uçmasına müsade eden ne kadar koltuk sevdalısı birim varsa sorumlulardan hesap sorulsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000