06 Nisan 2009, Pazartesi 09:19:18

Helikopter kazasında ilk açıklama yarın

Ulaştırma Bakanlığı ve Sivil Havacılık'ın 3 kişilik kaza kırım heyeti, BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu dahil 6 kişinin ölümüyle sonuçlanan helikopter kazasıyla ilgili ilk bulguları salı günü açıklayacak..
  • Radar Altimetresini neden basite almaktasın?.Nasıl bir şeydir,hiç gördün mü?.Devasa bir alet sanıyorsun galiba?.8-10 cm lik bir dairesel yuvaya monte edilen bir gösterge.Transducer"ini de koyacak onlarca yer vardır."Kaza yapan helikopterde vardı,o da "düşük irtifa "korna ikazı vermemiş derlerse ona da şaşırmam.
  • Herkes havaci olmus,amsterdamda bir ucak dustu,radar alimetresi dediler kulagimiza kupe oldu,hersey radar altimetresine bagliymis gibi. Sen olmeyi,o seviyede seyretmeyi goze almissin radar altimetre ne yapsin.Ustelik bildigim kadariyla o helikopterlerde radar falan yok..! fazla hayalperest olmayalim cunku o helikoptere radar koyacak yer de yok,koysan bile ne yazik ki paneli degistirmen lazim Selamlar.
  • Kanaatimce hiç vakit kaybetmeden bu helikopterlere bir modifiye düzenlenerek Radar Altimetresi sistemi monte edilmelidir.Kazanın şu aşamasına kadar bu sistemin yokluğu yada varlığından hiç bahsedilmedi.Bana göre yokluğu büyük sorundur.Varlığı pilotlara bir güvencedir.Elektronik uçuş sistemleri komplike sistemlerdir ve her zaman mükemmel çalışması gerekir,"çalışma saaatine dayalı " faaliyeti uzun ömürlü olmalıdır. Şinasi Akay-Uçak Elektronik Aletler Uzmanı.
  • Alın size bir kafa karışıklığı daha!."Cihazın hemen yanında bir anten daha bulundu" ne demektir?.Bu sistemin bir anteni olmaz mı?.O da gövdeye monteli değil midir?.Hatta bu gibi antenler gömme tipi cam koruma kapaklı transmiterlerden değil midir?.Bu yüzdendir ki antenin kırık olmasına da şaşırmadım.

Ulaştırma Bakanlığı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün uzman ekipleri, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun suikast sonucu öldürüldüğü yönündeki iddiaları doğrulayacak bir bulguya ulaşamadı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün 3 kişilik kaza-kırım heyeti, Yazıcıoğlu dahil 6 kişinin ölümüyle sonuçlanan helikopter kazasında, ilk bulguları salı günü kamuoyu ile paylaşacak. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a bağlı olarak çalışan heyet, kazanın meydana geldiği bölgede her türlü olasılığı göz önünde bulundurarak, ayrıntılı bir çalışma yürütüyor.

Ulaştırma Bakanlığı'ndan üst düzey yetkililerinden alınan bilgiye göre, kaza kırım heyeti, Yazıcıoğlu'nun suikast sonucu öldürüldüğü yönündeki iddiaları doğrulayacak bir bulguya ya da bilgiye ulaşamadı. Kaza kırım heyetinin şu ana kadar yaptığı belirlemelere göre, suikast yok, olay kaza.

YEDEK ANTEN

Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, gönderdiği sinyallerle helikopterin yerinin belirlenmesine yardımcı olan ELT cihazının anteninin kırık olduğuna işaret ederek, "Cihazın hemen yanında yedek bir anten bulundu" dediler.

Sabah

Helikopter kazasında ilk açıklama yarın

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Radar Altimetresini neden basite almaktasın?.Nasıl bir şeydir,hiç gördün mü?.Devasa bir alet sanıyorsun galiba?.8-10 cm lik bir dairesel yuvaya monte edilen bir gösterge.Transducer"ini de koyacak onlarca yer vardır."Kaza yapan helikopterde vardı,o da "düşük irtifa "korna ikazı vermemiş derlerse ona da şaşırmam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Herkes havaci olmus,amsterdamda bir ucak dustu,radar alimetresi dediler kulagimiza kupe oldu,hersey radar altimetresine bagliymis gibi. Sen olmeyi,o seviyede seyretmeyi goze almissin radar altimetre ne yapsin.Ustelik bildigim kadariyla o helikopterlerde radar falan yok..! fazla hayalperest olmayalim cunku o helikoptere radar koyacak yer de yok,koysan bile ne yazik ki paneli degistirmen lazim Selamlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kanaatimce hiç vakit kaybetmeden bu helikopterlere bir modifiye düzenlenerek Radar Altimetresi sistemi monte edilmelidir.Kazanın şu aşamasına kadar bu sistemin yokluğu yada varlığından hiç bahsedilmedi.Bana göre yokluğu büyük sorundur.Varlığı pilotlara bir güvencedir.Elektronik uçuş sistemleri komplike sistemlerdir ve her zaman mükemmel çalışması gerekir,"çalışma saaatine dayalı " faaliyeti uzun ömürlü olmalıdır. Şinasi Akay-Uçak Elektronik Aletler Uzmanı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Alın size bir kafa karışıklığı daha!."Cihazın hemen yanında bir anten daha bulundu" ne demektir?.Bu sistemin bir anteni olmaz mı?.O da gövdeye monteli değil midir?.Hatta bu gibi antenler gömme tipi cam koruma kapaklı transmiterlerden değil midir?.Bu yüzdendir ki antenin kırık olmasına da şaşırmadım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000