18 Haziran 2009, Perşembe 08:02:58

Helikopter kazası raporu Cumhurbaşkanlığı'nda...

BBP lideri Yalçın Topçu, dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Köşk'te kabul edildi...

Görüşmede Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili rapor Gül'e sunuldu. Önceki gün Başbakan Tayyip Erdoğan'a iletilen 50 sayfalık raporda istenilen bilgi ve belgelerin halen BBP'ye ulaştırılmadığı belirtildi.  
 
Helikopter Kazasını Araştırma Komisyonu Başkanı Ahmet Şanverdi imzasıyla hazırlanan metinde, "Başta Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve kaza kırım ekibi ısrarlı müracaatımıza rağmen olayın aydınlanmasını sağlayacak belgeleri tarafımıza vermemişlerdir. Bize vermedikleri belgeleri TBMM komisyonuna da iletmemişlerdir." ifadeleri kullanıldı. Raporda, 'Yazıcıoğlu'nun helikopterine ulaşıldığı, ayağı ve kaburgaları kırık olduğu, hastaneye getirildiği' şeklinde açıklama yapan Kayseri valisi hakkında İçişleri Bakanlığı'nın hiçbir işlem yapmaması eleştirildi. Valinin bu bilgiyi Kayseri emniyet müdüründen aldığını, Kayseri emniyet müdürünün ise aynı bilgiyi Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi'nden aldığını beyan ettiği savunuldu.

Bu arada Yalçın Topçu, Erdoğan'ın kendilerini kabulüne ilişkin açıklamada bulundu. Başbakan'ın kazayla ilgili olarak, "Keşke uçmasalardı." ifadesini kullandığını belirten Topçu, "Kim uçurduysa bunun gereğini yapacak. Yapacağına da inanıyoruz." şeklinde konuştu. 


Zaman

Helikopter kazası raporu Cumhurbaşkanlığı'nda...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000