23 Ağustos 2011, Salı 14:20:40

HAVAYOLU ŞİRKETLERİNE WET LEASE KOLAYLIĞI

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, havayolu işletmelerinin kendi aralarında wet lease uçak kiralamaları sırasında artık SHGM’den izin alınmasına gerek duyulmayacağını bildirdi...
  • Ülkede Wet Lease yapacak şirket mi bıraktılar.Hepsi darma duman oldu.Bir çok havacı ekmeğinden oldu,başka işlerle uğraşıyor.
  • tebrikler shgm. yerinde bir karar olmuş gerçekten. sonunda sivil havacılığın gelişimi için bu tarz atılımların yapıldığını görmek sevindirici.
  • Iste her eli olan yazip her agzi olan konusursa boyle yorumlar cikar. Arkadasim Ucak Wet-lease olarak kiralaniyor bu AOG durumunda ucak kiralamak isteyen tum havayollarina yarayacak. Ekip ile veya Sunexpress ile bir alakasi yok. Tesekkurler SHGM yerinde bir karar
  • Neden böyle bir zamanda acaba!!!!düşündürücü !!!demekki anadolujet sunexprese devredilecek ekip wetlease edilecek...
SHGM, havayolu işletmelerinin kendi aralarında gerçekleştireceği kısa ve uzun süreli "Wet Lease" kiralama operasyonlarını, genel müdürlükten onay almadan gerçekleştirmesine imkan veren yeni düzenlemeyi hayata geçirdi. 

Yeni düzenlemeye göre, Ulaştırma Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış 20 koltuk ve üzeri hava araçları ile ticari hava taşımacılığı yapan işletmeler arasında yapılacak kısa ve uzun süreli "Wet Lease" kiralama operasyonları için onay alma zorunluluğu kaldırıldı. 
 
Söz konusu uygulama, Türkiye AIP'si gereği sunulması gereken ıslak imzalı sigorta sertifikalarında gereken değişikliği yapan ve ilgili taahhüt formunu SHGM'ye sunan işletmeler için geçerli olacak.
 
Uygulama kapsamında ayrıca, gerçekleştirilen kısa ve uzun süreli wet lease kiralama operasyonlarına ilişkin bilgilerin takip eden ayın 10. gününe kadar SHGM’ye bildirilmesi gerekecek. 
HAVAYOLU ŞİRKETLERİNE WET LEASE KOLAYLIĞI

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Ülkede Wet Lease yapacak şirket mi bıraktılar.Hepsi darma duman oldu.Bir çok havacı ekmeğinden oldu,başka işlerle uğraşıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tebrikler shgm. yerinde bir karar olmuş gerçekten. sonunda sivil havacılığın gelişimi için bu tarz atılımların yapıldığını görmek sevindirici.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Iste her eli olan yazip her agzi olan konusursa boyle yorumlar cikar. Arkadasim Ucak Wet-lease olarak kiralaniyor bu AOG durumunda ucak kiralamak isteyen tum havayollarina yarayacak. Ekip ile veya Sunexpress ile bir alakasi yok. Tesekkurler SHGM yerinde bir karar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Neden böyle bir zamanda acaba!!!!düşündürücü !!!demekki anadolujet sunexprese devredilecek ekip wetlease edilecek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000