08 Nisan 2014, Salı 10:21:30

HAVAYOLU ŞİRKETLERİ ADINA DOLANDIRIYORLAR!

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, resmi internet sitesinden havayolu şirketlerinin adı kullanılarak yapılan dolandırıcılık faaliyetleriyle ilgili önemli bir duyuru yayınladı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), resmi internet sitesinden havayolu şirketlerinin adı kullanılarak yapılan dolandırıcılık faaliyetleriyle ilgili önemli bir duyuru yayınladı.

İŞTE SHGM SİTESİNDEN YAPILAN O DUYURU

"Milli Piyango İdaresinden alınan yazıda; Son günlerde Milli Piyango İdaresinin ve personelinin adını kullanan bazı kişilerin, başta yurtdışında yaşayan soydaşlarımız olmak üzere bir kısım vatandaşımızı telefonla arayarak, havayolları şirketleri gibi hizmet aldıkları bazı şirketlerin yaptıkları çekilişlerde ikramiye kazandıklarını, kazandıkları ikramiyelerin gönderilmesi için bu ikramiyelerin vergi, evrak ve benzeri masraflarını verdikleri hesap numarasına yatırmalarını istedikleri yönünde şikâyet alındığı belirtilmektedir. Bu yöntemle bazı soydaş ve vatandaşlarımızın dolandırıldığına ilişkin duyumlar üzerine aşağıdaki uyarının yapılması gerekli görülmüştür.

Milli Piyango idaresi gerek kendi yaptığı çekilişlerde gerekse bazı şirketlerin yaptığı çekilişlerde nakit veya karşılığı nakit olmayan ikramiye kazanmış olan vatandaşlarımızdan vergi ve benzeri masraflar altında hiçbir şekilde para talep etmemektedir.

Bu şekilde telefonla aranan vatandaşların vaatlere itibar etmemeleri ve gecikmeden güvenlik güçlerimize ve Cumhuriyet savcılıklarına başvurarak suç duyurusunda bulunması gerekmektedir."

HAVAYOLU ŞİRKETLERİ ADINA DOLANDIRIYORLAR!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000