20 Ekim 2008, Pazartesi 08:19:53

Hava taksi çılgınlığı...

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından ATP Havacılık ve Turizm A.Ş.’ye hava taksi işletme ruhsatı verildi. Böylece 2008 yılı içinde Hava Taksi İşletme Ruhsatı alan şirket sayısı 10’a yükseldi.
  • NErde bunlar? Nerelere uçuyorlar? Ben neden görmüyorum???
  • Ruhsat vermek,isletmeyi kurmak,faaliyete baslamak tamamda;Sivil Havacilik Kurumumuz bu isletmeleri emniyet yönünden kontrol mekanizmasi tammidir?Emniyet teskilatimiz buna hazirmidir.Böyle bir örnek uygulamalar Avrupa'da vardir.Onlar nasil bu isi kontrol ediyorlar?Acaba arastirilmismidir?

Hava Taksi İşletmeciliği yapmak üzere SHGM’ye başvuruda bulunan ve daha önce ön izin almış olan ATP Havacılık’ın bir süredir devam eden inceleme ve değerlendirme işlemleri tamamlandı. Ruhsat gerekliliklerini tam olarak yerine getiren ve incelemeleri olumlu neticelenen şirkete Hava Taksi İşletme Ruhsatı verildi.  ATP Havacılık Cessna 680 Soveregn tipi uçakla hava taksiciliği alanında faaliyette bulunacak.

2008 yılı içinde Tahe Havacılık, Döysa Havacılık, Esas Havacılık, Limak Havacılık, Kuğu Havacılık, Körfez Havacılık, Çağdaş Havacılık, Burhanettin Kaya Taşımacılık, Türkmen Havacılık  ve son olarak ATP Havacılık’a verilen izinlerle birlikte  Türkiye’deki Hava Taksi İşletmelerinin sayısı 63’e yükseldi.

Ayrıca Ürgüp Balonculuk İşletmesi’ne de asıl ruhsat hazırlıklarını tamamlaması ve gereklilikleri yerine getirmesi için altı ay süre ile ön izin verildi. Ülkemizde bugün itibariyle 9 balon işletmesine ait  toplam 53 balon bulunuyor.

Hava taksi çılgınlığı...

Yorumlar

Bir havalimanı çalışanı... ~ 15 yıl önce
NErde bunlar? Nerelere uçuyorlar? Ben neden görmüyorum???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neredeyiz ~ 15 yıl önce
Ruhsat vermek,isletmeyi kurmak,faaliyete baslamak tamamda;Sivil Havacilik Kurumumuz bu isletmeleri emniyet yönünden kontrol mekanizmasi tammidir?Emniyet teskilatimiz buna hazirmidir.Böyle bir örnek uygulamalar Avrupa'da vardir.Onlar nasil bu isi kontrol ediyorlar?Acaba arastirilmismidir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000