02 Temmuz 2010, Cuma 16:37:59

Hava Hukuku Konusundaki Gelişmeler Kitapta Toplandı…

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden uzman kişilerin de katılarak sunumlar yaptığı "Avrupa ve Türkiye'de hava hukuku konusunda son gelişmeler" konulu seminere ilişkin tebliğ metinleri bir kitapta toplandı.
  • Bu kitabın içeriği Koç Üniversitesinde yapılan bir konferansta yapılan sunumlardan ibaret. Konferansta dinleyicilerin sordukları sorular ve verilen cevaplar kitapta yer almamış. Kitap içeriği Avrupa ve Türkiye'de hava hukuku konusundaki son gelişmeleri kapsamakta çok yetersiz. Daha iyisini gerçekleştirmeleri temennisiyle, hiç yoktan iyi olduğu düşüncesindeyim. Hava hukuku öğrencisi
  • Etkinliğe katılmadan salt kişisel tecrübelerinize dayanarak söz konusu etkinlikleri eleştirmek çok da sağlıklı değil diye düşünüyorum. Takdir sizin olmakla beraber ilerleyen dönemlerdeki sair konferans ve panellerde yer almanızı ve öneri ve eleştrilerinizi daha somut platformlarda gündeme getirmenizi öneririm... Saygılarımla,
  • Nuhtan kalma Sivil Havacılık Kanunu ve bu Kanundan önce ve sonra çıkartılmış ancak güncelliğini yitirmiş ve de ICAO, JAA, EASA ile uyum içinde olmayan yönetmeliklere göre yapılan işlerle bir ülkenin Sivil Havacılığında gelişmeler nasıl olabilir? Sivil Havacılık Hukuku ve Mevzuatlar konusunda dünyada belkide en geri kalmış ülkelerden biriyiz. Bu hususun derhal masaya yatırılması gerekir.
  • iyi dedin başkan,ağzına sağlık....
  • Bırakın sunumu falan:Avrupa Birliği'nde yaşayan tüm pilotlarla aynı lisansa sahibim.Dingonun ahırı Türkiye'de 70 milletten pilot uçabiliyor ama ben JAA/EASA lisansı ile Avrupa'da hiç bir havayolunda uçamıyorum.Akademisyen ve sektör temsilcisi olarak buna çözümünüz ne?
Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dr. Nüsret-Semahat Arsel Uluslararası Ticaret Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin İstanbul Barosu Havacılık ve Uzay Hukuku Komisyonu'yla birlikte 28 Nisan 2009 tarihinde gerçekleştirdiği ve aralarında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden uzman kişilerin de katılarak sunumlar yaptığı "Avrupa ve Türkiye'de hava hukuku konusunda son gelişmeler" konulu seminere ilişkin tebliğ metinleri bir kitapta toplandı.

Hava hukuku konusuna ilişkin ülkemizdeki ve Avrupa Birliği içindeki gelişmelerin ele alındığı seminer ile aynı adı taşıyan eserde, seminer boyunca katılım sağlayan alanlarındaki uzman kişilerin tebliğ ve sunumları yer alıyor.

Kitap, iki bölüm ve bir ekten oluşuyor. "Avrupa'da Sivil Havacılık" adıyla yer alan birinci bölümde: "Ticari Havacılık Düzenlenmesi AB ve Avusturya'da son gelişmeler" ile "AB-ABD arasındaki Açık Gökyüzü Andlaşması'nın ikinci müzakere safhasının değerlendirilmesi" bulunurken, "Türkiye'de Sivil Havacılık" adıyla yer alan ikinci bölümde ise: "Türkiye'de sivil havacılık konusuna genel bir bakış", "Yatay andlaşmaların sivil havayollarına etkileri" ve "Sivil havacılık konusunda Avrupa Birliği ile yürütülen çalışmalar" başlıkları bulunuyor.

Hava Hukuku Konusundaki Gelişmeler Kitapta Toplandı…

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bu kitabın içeriği Koç Üniversitesinde yapılan bir konferansta yapılan sunumlardan ibaret. Konferansta dinleyicilerin sordukları sorular ve verilen cevaplar kitapta yer almamış. Kitap içeriği Avrupa ve Türkiye'de hava hukuku konusundaki son gelişmeleri kapsamakta çok yetersiz. Daha iyisini gerçekleştirmeleri temennisiyle, hiç yoktan iyi olduğu düşüncesindeyim. Hava hukuku öğrencisi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Etkinliğe katılmadan salt kişisel tecrübelerinize dayanarak söz konusu etkinlikleri eleştirmek çok da sağlıklı değil diye düşünüyorum. Takdir sizin olmakla beraber ilerleyen dönemlerdeki sair konferans ve panellerde yer almanızı ve öneri ve eleştrilerinizi daha somut platformlarda gündeme getirmenizi öneririm... Saygılarımla,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Nuhtan kalma Sivil Havacılık Kanunu ve bu Kanundan önce ve sonra çıkartılmış ancak güncelliğini yitirmiş ve de ICAO, JAA, EASA ile uyum içinde olmayan yönetmeliklere göre yapılan işlerle bir ülkenin Sivil Havacılığında gelişmeler nasıl olabilir? Sivil Havacılık Hukuku ve Mevzuatlar konusunda dünyada belkide en geri kalmış ülkelerden biriyiz. Bu hususun derhal masaya yatırılması gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
iyi dedin başkan,ağzına sağlık....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bırakın sunumu falan:Avrupa Birliği'nde yaşayan tüm pilotlarla aynı lisansa sahibim.Dingonun ahırı Türkiye'de 70 milletten pilot uçabiliyor ama ben JAA/EASA lisansı ile Avrupa'da hiç bir havayolunda uçamıyorum.Akademisyen ve sektör temsilcisi olarak buna çözümünüz ne?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000