18 Aralık 2018, Salı 11:19:15

Haiti ile imzalar atıldı

Kenya'da düzenlenen ICAO Uluslararası Sivil Havacılık Müzakereleri Konferansı'nda Türkiye ile Haiti ile anlaşma imzalandı, uçuş ağı 171. ülkeye çıktı.
  • Kanada ile imzalandı mı yani?

Kenya'da düzenlenen ICAO Uluslararası Sivil Havacılık Müzakereleri Konferansı'nda Türkiye ile Haiti ile anlaşma imzalandı, uçuş ağı 171. ülkeye çıktı.

SHGM'den konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) Koordinesinde gerçekleştirilen Uluslararası Sivil Havacılık Müzakereleri Konferansının 11’incisi 10-14 Aralık 2018 tarihlerinde Kenya’nın başkenti Nairobi’de gerçekleştirilmiştir. Ülkemizi temsilen Konferansa Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Bahri KESİCİ Başkanlığındaki Heyet katılım sağlamıştır. Heyete Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal EKŞİ, Genel Müdür Yardımcısı Ahmet BOLAT, TÖSHİD Başkanı Teoman TOSUN ve birçok havayolumuzdan yöneticiler ve ilgili uzmanlar eşlik etmiştir.

Konferans kapsamında 21 ülke ile ikili sivil havacılık müzakereleri gerçekleştirilmiş ve ülkemiz ile muhatap ülkeler arasındaki ikili hava ulaştırma ilişkileri görüşülmüş ve havayollarımızın uçuş ağını ve ülkemizin küresel hava ulaştırmasındaki konumunu güçlendirme amaçlı bir dizi toplantı gerçekleştirilmiştir.

Konferans kapsamında ICAO Konsey Başkanı ve üyeleri ile gerçekleştirilen nezaket görüşmelerinin yanı sıra Bahamalar, Etiyopya, Fas, Haiti, İzlanda, Kamboçya, Kanada, Katar, Kenya, Komorlar, Moğolistan, Nijerya, Polonya, Senegal, Seyşeller, Sri Lanka, Tanzanya, Umman, Ürdün, Yunanistan ve Zambiya heyetleri ile ikili müzakereler gerçekleştirilmiştir.

Söz konusu görüşmeler neticesinde, İzlanda ve Seyşeller ile parafe durumdaki Hava Ulaştırma Anlaşması imzalanırken Haiti ile ülkemiz arasında ilk kez Hava Ulaştırma Anlaşması imzalanmıştır. Böylelikle ülkemiz ile hava ulaştırma Anlaşması bulunan ülke sayısı 171 olmuştur.

Gerçekleşen görüşmeler ile ayrıca Bahamalar, Fas, Haiti, Seyşeller, Sri Lanka, Umman, Ürdün ve Zambiya ile Mutabakat zaptı, Senegal, Tanzanya, Nijerya, Komorlar, Kenya, Kanada, Kamboçya ile ise Toplantı tutanakları imzalanarak Türk Havayolu taşıyıcıları için ilave 14 frekanslık yolcu ve 19 frekanslık kargo uçuş hakkı elde edilirken Umman ile imzalanan yeni Mutabakat Zaptı ile söz konusu ülkeye dönük operasyonlar için sınırsız uçuş hakkı elde edilmiştir. İmzalanan Metinler ile ayrıca, taşıyıcılarımızın Bahamalar uçuşları için serbestçe belirlenebilecek 5 nokta, Seyşeller uçuşları için Moroni şehri, Sri Lanka uçuşları için Karaçi, Bangalore, Delhi, Mumbai, Haydarabad şehirleri,  Zambiya uçuşları için ise Darusselam, Entebbe ve Harare noktaları 5. Trafik haklı ara ve öte nokta olarak Türk Havayolu Taşıyıcılarının uçuş ağına eklenmiştir.






Haiti ile imzalar atıldı

Yorumlar

Kanada ~ 5 yıl önce
Kanada ile imzalandı mı yani?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000