28 Haziran 2011, Salı 12:59:48

"GÖNÜL BİR AN ÖNCE TEMİZE ÇIKMASINDAN YANA"

AirportHaber Genel Koordinatörü Ali Kıdık bu haftaki köşesinde Saga Havayolları'nın durumuna değindi...
  • Sayın KIDIk, yazınızı SAGA neden bu hale geldi diye bitirmişsiniz. Hayatın cilvesine bakın ki ; yazınızdan iki gün sonra Kabil'de SAGa'nın kaldığı otel saldırıya uğradı ve şirket personeli İspanyol pilot öldürüldü. Yapılan açıklama ise ; 'Pilot Kabil'de transit kalıyordu'. Bu bir yalan. Yazınızın sonundaki soruyu da cevaplıyor.
  • Şirket pilotları diğer havayollarında işe başladılar ve genel müdürlük çalışanları level 4lerini bile işletmemiş,eski kartlar ellerinde. Sanki herkesin haberi varmış da saldım çayıra mevlam kayıra gibi olmuş.
  • Daha dün gibi hatırlıyorum; Sayın M.ALİOĞLU televizyonlarda, canlı yayında 'Türkiye'de ekonomik krizle kapanan havayolu yok. Bakın biz SAGA olarak nasıl büyüdük' dediğini. Evet ekonomik kirzle değil ama kendilerinin yönetimsel hatalarıyla zor günler geçiriyor SAGA. Çok ağır şartlarda (Kabil) operasyon yapan personelini görmezden geldiler ve (A-310 kokpit) personeli ellerinden kaçırdılar. Sonları hayırlı olsun :(
  • KURUMSALLAŞMANIN DA İÇİNİ BOŞALTTILAR. KİM NASIL KURUMSALLAŞACAĞINI BİLEMİYOR. Kuralları uygulamak mı; kar yönünden iyi performans sergilemek mi; ifade özgürlüğünün arkasında durmak mı. Kısacası be kardeşim: Millet Allah' ını şaşırmış durumda. Dalgalı denizde dümeni kırılmış gemi gibi. Demir atsa olmaz; halatları salıverse olmaz. Kürek başına desine olmaz. YA RAB! Sen sonumuzu hayır eyle.
  • Sn.KOLOT tekrar SAGA AİR'i canlandıracaktır.Sadece dar boğazdan gecen bu sırket degıldır dıgerlerınede goz atmanızı hatta ve hatta calısan personellerın maaslarını ve dıs noktalardakı yatıların otel durumlarına kadar bakın arastırın bakalım nelerle karsılasacaksınız ?Insanlar hangı zorluklarda operasyon gerceklestırme gayretı ıcerısınde bır bakın bakalım ve adil bir sekılde kıyaslayın bakalım...!
  • 2-3 uçak satın alan ya da kiralayan "şirket" olup havacılık yapacağım derse olacağı budur. Kendi düşen ağlamaz...
  • görüşlerinize katılıyorum, saga ayağa kaldırılması gereken bir şirket
Saga Havayolları'nın son dönemde yaşadığı olumsuzluklar ve içinde bulunduğu durumun yanı sıra sessiz kalınması, işi biraz daha belirsizliğe sürüklüyor.

Saga Havayolları'ndaki olumsuz durumların had safhaya ulaştığı söylentileri sürerken, yakın zamanda AirportHaber'in duyurduğu Oktay Erdağı istifası bunları doğrular nitelikteydi. 

Ancak bu gelişmelerin yanı sıra, Saga için kritik bir döneme de giriliyor. Saga Havayolları'nın tescilinde 3 uçak olmasına rağmen aslında filoda iki uçak bulunuyor. Dolayısıyla SHGM'nin Saga Havayolları için vereceği karar son derece merak konusu.

Çünkü Saga Havayolları'nın uçuş ruhsatının artık yenilenmesi gerekiyor.

Peki bu durumda ne olacak? Saga'nın ruhsatı yenilenebilecek mi? Şirketin düzlüğe çıkması için neler yapılmalı? Saga neden bu hale geldi?

AirportHaber Genel Koordinatörü Ali Kıdık'ın sıradışı yazısı ve yerinde tespitleri ışık tutacak nitelikte...


"GÖNÜL BİR AN ÖNCE TEMİZE ÇIKMASINDAN YANA"

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
Sayın KIDIk, yazınızı SAGA neden bu hale geldi diye bitirmişsiniz. Hayatın cilvesine bakın ki ; yazınızdan iki gün sonra Kabil'de SAGa'nın kaldığı otel saldırıya uğradı ve şirket personeli İspanyol pilot öldürüldü. Yapılan açıklama ise ; 'Pilot Kabil'de transit kalıyordu'. Bu bir yalan. Yazınızın sonundaki soruyu da cevaplıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Şirket pilotları diğer havayollarında işe başladılar ve genel müdürlük çalışanları level 4lerini bile işletmemiş,eski kartlar ellerinde. Sanki herkesin haberi varmış da saldım çayıra mevlam kayıra gibi olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Daha dün gibi hatırlıyorum; Sayın M.ALİOĞLU televizyonlarda, canlı yayında 'Türkiye'de ekonomik krizle kapanan havayolu yok. Bakın biz SAGA olarak nasıl büyüdük' dediğini. Evet ekonomik kirzle değil ama kendilerinin yönetimsel hatalarıyla zor günler geçiriyor SAGA. Çok ağır şartlarda (Kabil) operasyon yapan personelini görmezden geldiler ve (A-310 kokpit) personeli ellerinden kaçırdılar. Sonları hayırlı olsun :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
KURUMSALLAŞMANIN DA İÇİNİ BOŞALTTILAR. KİM NASIL KURUMSALLAŞACAĞINI BİLEMİYOR. Kuralları uygulamak mı; kar yönünden iyi performans sergilemek mi; ifade özgürlüğünün arkasında durmak mı. Kısacası be kardeşim: Millet Allah' ını şaşırmış durumda. Dalgalı denizde dümeni kırılmış gemi gibi. Demir atsa olmaz; halatları salıverse olmaz. Kürek başına desine olmaz. YA RAB! Sen sonumuzu hayır eyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sn.KOLOT tekrar SAGA AİR'i canlandıracaktır.Sadece dar boğazdan gecen bu sırket degıldır dıgerlerınede goz atmanızı hatta ve hatta calısan personellerın maaslarını ve dıs noktalardakı yatıların otel durumlarına kadar bakın arastırın bakalım nelerle karsılasacaksınız ?Insanlar hangı zorluklarda operasyon gerceklestırme gayretı ıcerısınde bır bakın bakalım ve adil bir sekılde kıyaslayın bakalım...!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
2-3 uçak satın alan ya da kiralayan "şirket" olup havacılık yapacağım derse olacağı budur. Kendi düşen ağlamaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
görüşlerinize katılıyorum, saga ayağa kaldırılması gereken bir şirket

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000