19 Mart 2008, Çarşamba 10:33:13

Golden'in oyalama taktiği

Golden Havayollarının uçuş ruhsatının askıya alınmasının ardından tam dört ay geçti. Şirket yetkilileri haklarını kaybetmemek için çaba harcarken, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nü de oyalama taktiği geliştirdiler. İşte ayrıntılar.

Türkiye’nin sorunlu havayolu şirketlerinden biri olan Golden Havayolları, ikinci uçağını getiremediği için tüm haklarını kaybetmekle karşı karşıya geldi. İkinci uçağını getiremediği için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından uçuş ruhsatı askıya alınan Golden Havayollarının elinde bulunan tek uçağına da kiralayıcı firma ILFC el koymuştu.

Yaklaşık 4 ay önce vuku bulun bu olayın ardından ILFC uçağına hemen müşteri bulurken, Golden Havayolları yeniden uçmak için çıkış yolu aramaya başladı. Önce yurtdışı görüşmeleri ile başlayan trafik daha sonra yurtiçi trafiği ile devam etti. Tarhan Tower Havayollarının iki MD uçağına talip olan Golden Havayolları, Tarhan Tower ile ön anlaşma yaptı. Ancak bu anlaşma da yürümedi ve Golden Havayollarına tanınan süre her geçen gün dolmaya başladı.

Golden Havayolları elini nereye attı ise oradan bir pürüz çıktı. Artık saatler geri saymaya başlamışken, şirket yetkililerinin iddiasına göre Golden Havayollarını havaya kaldıracak ışık İngiltere’den parladı. İngiltere’de bulunan MD tipi 3 uçak için ön görüşmeler yapılarak uçakların alımı için anlaşmaya varıldı.

Golden Havayollarının ifadesine göre şirketin satış sözleşmesi yaklaşık bir ay önce uçakların teknik bilgileri ile birlikte Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne verildi. Ancak uçakları satın aldığını iddia eden Golden Havayolları 18 Mart 2008 gününe kadar getireceğini belirttiği uçakları bir türlü getiremedi.

Şirketin kapanmaması için maksimum derecede kolaylık gösteren Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Golden Havayolları şirketinin söylemleri ile eylemlerinin birbirini tutmadığını görerek harekete geçti. Şirketin ruhsatının tamamen iptal edilmesi için yazı yazıldı. Gerekli prosedürlerin tamamlanmasının ardından yazının onay için Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a gönderilmesi bekleniyor.

AirportHaber Özel

Golden'in oyalama taktiği

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000