20 Ekim 2015, Salı 14:38:43

Favilla: "Havacılık ve turizm ayrı düşünülemez"

Dünya Sivil Havacılık Örgütü Havacılık Müzakereleri Konferansı ICAN’15 kapsamında düzenlenen 20 Ekim Dünya İstatistik Günü Paneli’ne katılan Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) Direktörü Marco Favilla, 2030 yılında ise 1.8 milyara ulaşacağını söyledi.

Açılışı ICAO Başkanı Dr Olumuyiwa Benard Aliu tarafından yapılan Dünya İstatistik Gün paneline; WTO Direktörü Marco Favilla, İTU’den Prof. Dr. Kemal Üre, Anadolu Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ender Gerede ve THY Yatırım Bölümü Başkanı Levent Konukçu katıldı.

WTO Direktörü Favilla panelde yaptığı konuşmada, dünya genelinde iç hatlarda hızlı büyümenin yaşandığını bunun da uluslar arası hava trafiğine yansıdığını belirterek dünya genelindeki turist sayısına her yıl ortalama 43 milyon turistin ilave olduğunu kaydetti. 2010 yılında dünya genelinde 1.133 milyon olan turist sayısının, on yıllık projeksiyonda, 2020 yılında 1.4 milyar’a, 2030 yılında ise 1.8 milyara ulaşacağını söyledi.

Turizm’in gelişmesinde önemli rol oynayan unsurları havayolu ittifakları, düşük maliyetli havayolu taşımacılığı, online hizmetler, altyapı yatırımları ve uluslar arası hub’lar şeklide sıralayan Favilla, Ortadoğu’da( Bileşik Arap Emirlikleri ve Katar)’ın yanı sıra Türkiye’nin de uluslar arası havacılık hub’ları içinde yer aldığını belirtti.

Havayolu ulaşımının turizm için kilit öneme sahip olduğu, bununla birlikte turizmin de havacılık için kilit önemde olduğunu belirterek bu iki sektörün birbirinden ayrı düşünülemeyecek iki sektör olduğunu belirten Direktör Favilla, gerek havacılık gerekse turizm açısından dünya genelinde en hızlı büyümenin Asya ve Pasifik pazarında gerçekleştiğini kaydetti.

Bağlantı kurmanın önemine ve tüm sektörler için birincil öneme sahip olduğunu belirten Favilla,1950’li yıllarda Londra’dan Sidney’e 10 günde ve çok sayıda aktarmalı uçuşlarla ulaşılabilirken, bugün bu iki nokta arasındaki direkt uçuş gerçekleştirilebildiğine dikkati çekerek, havayolu taşımacılığındaki gelişmelerin turizm pazarındaki büyümede önemli rol oynadığını ifade etti.

Favilla: "Havacılık ve turizm ayrı düşünülemez"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000