16 Ocak 2010, Cumartesi 07:44:20

CHP'den helikopter kazasına zehir zemberek rapor!

CHP, Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili zehir zemberek bir rapor hazırladı.
  • türk hava arama kurtarma mevzuatına gore hava arama kurtarmadan sorumlu ofis Dhmi olupkalkışzamanından sonra uçus suresı +30 dakka icinde pilottan ındım mesajı alınamadığı taktırde derhal ilgili plana göre güzergahtaki yetkili mülki idareler vve jandarma haberdadr edillip arama kurtarmaya başlanır.her uçuş planı kabul edılmeden o uçağın yıllık muayenesı yapılmışmı tescılı guncelmı herhangı bır kısıt varmı uçak ve pılot ıcın arastırır.notam ve meterolojı incelendi kaydı düşürürayrıca pilotu ceptelefonunu plana yazdırı
  • YAKINDA ALİ BABANIN ÇİFTLİĞİNDE BİR ELT BOMBASI PATLAYACAK.KENDİNİ ÇİFTLİK HOROZU ZANNEDEN ALİ BABANIN BAŞI KESİLECEK.BİR KISIM TAVUKLAR YARALANACAK.ÇİFLİĞE YENİ BAŞ HOROZLAR GETİRİLECEK.ÇOK YAKINDA HESAP GÜNÜ YAKLAŞIYOR.
  • AKP YÜCE DİVANA !!! TEK ÇARE CHP
  • şükürler olsun chp,ye böyle bir partimiz hala var adamlar çalışıyor muhsin yazıcıoğlu,nun hesabını chp akp,den soracaktır muhsin başkanda bizim chp,de bizim türkiyede bizim ne mutlu türküm diyene alperenler...
  • alperenler bekliyor. balkondan izleyip not tutuyoruz.
  • TBMM ARAŞTIRMA KOMİSYONU HENÜZ RAPORUNU TAMAMLAMADI.SADECE TESPİTLERİNİ YAYINLADI.TAKKE DÜŞTÜ KEL GÖRÜNMEYE BAŞLADI.TÜM SORUMLULARA VE KUSURU OLANLARA ŞEHİTLERİN HESABI SORULACAK.BUNDAN HİÇ KİMSENİN KUŞKUSU OLMASIN.ALPERENLER SABIRLA HESAP SORULMASINI BEKLEYİNİZ VE İZLEYİNİZ.
  • Bozacının şahidi şıracı misali SHGM ne yazıkki bazı yanlışları var, inşaallah düzeltirler kendilerini

Raporda, Ulaştırma Bakanlığı tarafından oluşturulan kaza kırım ekibinin başkanının kimyager olmasının vahim hata olduğu vurgulandı

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre; BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun yaşamını yitirdiği helikopter kazasını araştıran meclis komisyonunun taslak değerlendirme raporuna CHP’den karşı rapor geldi. CHP’nin bilişim ve teknoloji uzmanı Adana Milletvekili Tacidar Seyhan tarafından kaleme alınan yazıda, Ulaştırma Bakanlığı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü sorumluluklarını yerine getirmemekle suçlandı. İşte CHP’lilerin hazırladığı rapordan başlıklar:

* Kaza Kırım Kurulu doğru ve mevzuata uygun oluşturulmamıştır. Mevzuat açık şekilde eğer küçük bir kaza ise kurul 3 kişiden, büyük ise 10 kişiden oluşur demektedir. Kanun, ölü var ve hava aracı kırıma uğramışsa olayı büyük kaza olarak tarif etmektedir. Bakan Binali Yıldırım, kanuna aykırı şekilde bu kazayı küçük bir olay olarak görmüş, kurulu 3 kişiden oluşturmuştur.

* Kurul üyeleri etkin ve ehil değildir. Kanun, kurulun kaza araştırmaları konusunda eğitim almış pilot, bakım uzmanı, uçak elektronik mühendisi, meteoroloji mühendisi gibi kişilerden oluşmasını emretmektedir. Olayla ilgili kurulun başkanı kimyager, biri emekli pilot diğeri ise teknisyendir. Hiçbirin bu tip kazaları araştırma ve inceleme yetkisi yoktur.”

* Ağaçlık alanda uçulması nedeniyle zemin tam beyaz değildir. Sürekli sis içinde gidilmemiştir. Bu şartlar düşünüldüğünde vertigo (his yanılması) oluşmasının mümkün olmadığı değerlendirilmelidir.

* Kaza kırım raporunda pilotun kaza esnasında telefonla konuştuğu bunun dikkatsizliğe sebep olmasıyla çarpmanın meydana geldiği belirtilmiştir. Bu husus doğru değildir. Telefon dökümlerinden görüşmenin çarpmadan 10 dakika önce olduğu anlaşılmaktadır.

* Kayseri Valisi’nin Yazıcıoğlu’nun ayağının kırık olduğu hastaneye sevk edildikleri şeklindeki açıklamasıyla ilgili, Kahramanmaraş Valisi’nin yanlış istihbarat verilmesini araştırmak üzere İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş talebi hala karşılanmamıştır.

CHP'den helikopter kazasına zehir zemberek rapor!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
türk hava arama kurtarma mevzuatına gore hava arama kurtarmadan sorumlu ofis Dhmi olupkalkışzamanından sonra uçus suresı +30 dakka icinde pilottan ındım mesajı alınamadığı taktırde derhal ilgili plana göre güzergahtaki yetkili mülki idareler vve jandarma haberdadr edillip arama kurtarmaya başlanır.her uçuş planı kabul edılmeden o uçağın yıllık muayenesı yapılmışmı tescılı guncelmı herhangı bır kısıt varmı uçak ve pılot ıcın arastırır.notam ve meterolojı incelendi kaydı düşürürayrıca pilotu ceptelefonunu plana yazdırı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
YAKINDA ALİ BABANIN ÇİFTLİĞİNDE BİR ELT BOMBASI PATLAYACAK.KENDİNİ ÇİFTLİK HOROZU ZANNEDEN ALİ BABANIN BAŞI KESİLECEK.BİR KISIM TAVUKLAR YARALANACAK.ÇİFLİĞE YENİ BAŞ HOROZLAR GETİRİLECEK.ÇOK YAKINDA HESAP GÜNÜ YAKLAŞIYOR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
AKP YÜCE DİVANA !!! TEK ÇARE CHP

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
şükürler olsun chp,ye böyle bir partimiz hala var adamlar çalışıyor muhsin yazıcıoğlu,nun hesabını chp akp,den soracaktır muhsin başkanda bizim chp,de bizim türkiyede bizim ne mutlu türküm diyene alperenler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
alperenler bekliyor. balkondan izleyip not tutuyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TBMM ARAŞTIRMA KOMİSYONU HENÜZ RAPORUNU TAMAMLAMADI.SADECE TESPİTLERİNİ YAYINLADI.TAKKE DÜŞTÜ KEL GÖRÜNMEYE BAŞLADI.TÜM SORUMLULARA VE KUSURU OLANLARA ŞEHİTLERİN HESABI SORULACAK.BUNDAN HİÇ KİMSENİN KUŞKUSU OLMASIN.ALPERENLER SABIRLA HESAP SORULMASINI BEKLEYİNİZ VE İZLEYİNİZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bozacının şahidi şıracı misali SHGM ne yazıkki bazı yanlışları var, inşaallah düzeltirler kendilerini

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000