01 Eylül 2010, Çarşamba 13:24:08

BÖYLESİ İLK KEZ OLUYOR

Türk sivil havacılık tarihinde ilk kez bir otorite diğerine para cezası kesti. Peki hangi kurum kime ne cezası verdi?
  • delikanlı gibi burada senle ilgili konuları şak şak yazarız yazmasına ama yazılacak gibi değiller maalesef ayrıca da hadi biz utanmadan ayzdık sen utanarak evet ben bunları yaptım diyecek misin acaba? ama nerede pişkin pişkin gülersin sadece.
  • Tarafları dinledinizmi? Haklı haksız yorumları yapıyorsunuz.
  • Allah aşkına söyleyin SHGM kaç yıldan beridir denetim yapıyor saysanız bir elin parmağını geçmez. Gaziantep'teki eksik olarak nitelendirdikleri şey her ne ise şu an itibarıyla 40 tane havaalanının 20 sinden daha fazlasında mevcuttur. Ne oldu peki yıllardır denetim yoktu ama en büyük uçaklarda iniyordu bir şey mi? oldu hayır. Burada çok daha ötesinde sebepler yatıyor. Bu cezadan az çok haberdar olan birisi olarak Airport haberin bu rakamı çok şişirmiş olarak verdiğini tahmin ediyorum. Detayları öğrenmeden yorum yapmak ne kadar doğru sizlere bırakıyorum.
  • Elbetteki havacılıkta olmazsa olmaz emniyettir. Buna itiraz eden havacılıktan anlamıyor belli. Bakıyorumda yapılan yorumların yüzde doksanı lak lak başka bir şey değil. Vay efendi sivil havacılık doğru yapmış, olması gereken bu , v.b yorumların hepsi hikaye. Mademki bu eksiklik bir yıl boyunca var devam ediyor neden SHGM bir uyarı yazısı yazmadı. Hava trafiğini bu kadar olumsuz etkiliyordu otoriteyide kendisi olarak görüyor madem neden Havalimanını kapatmadı.
  • tam uygulansa tokat çoktan kapanır orası tren garı gibi
  • Hava alanlarının yanlızca terminal binalarının özelleştirilmesi yetmez. Mevcut hava alanlarının gruplandırılarak tamamının özel sektöre devredilmesi gerekir. Bakalım o zaman Eurocontrol gelirlerinden payımı alamadım diye bağıran personel nasıl kuzu kuzu özel sektörde çalışıyor görürüz.
  • Cezaya filan gerek yok. DHMİ ni yarın sabah kapatın. Bu işleri DEVLET ten bağımsız bir A.Ş. yapmalı. AHL ye baktıkça utanıyorum. Yurtdışına ise hiç çıkmak istemiyorum. Oradaki mükemmel örnekleri görmemek için. Genel Müdürü Japonya Miyazaki havalanına götürmek gerek. Görsün havaalanı nasıl olurmuş. AHL runwayleri arası ot tarlası gibi. İnsan suni çim diker de oraları yemyeşil yapar. Yazıklar olsun.
  • adamlar eksiklik için ceza kesmiş ne yapsalardı madalya mı taksalardı. ne garipsin sen dhmi. herşeyin içindesin ama bişey oldumu ortalarda yoksun dhmi. aga gibi dolanırsın ama bişey oldu mu kılıfına uydurursun.
  • üst kuruluda denetleyecek bir üst kurul onuda denetleyecek başka bir üst kurul diye diye gidecek. havacılığa hizmet etmek isteyen tecrübeli bilgili herşeyi bilen konuya hakim kişiler eleman alımlarında başvuru yapsın 1200 liraya çalışsın.
  • Sonunda ... Svil havacılığımız bir otorite gibi davranmaya başladı, ama bunlar daha emekleme ,otorite yolunda daha çok yolumuz var.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Gaziantep Havaalanı’ndaki bir eksiklikten dolayı Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne para cezası kesti.

Son yıllarda havayolu şirketlerine yönelik denetlemelerle ve kestiği ağır para cezalarıyla gündeme gelen Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, bu kez bir kamu kurumuna ceza kesti.

Gaziantep Havaalanı’nda bir yıl önce yaptığı denetimlerde eksik bulgulara rastlayan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, eksikliğin giderilmesi için DHMİ’ye süre verdi.

Ancak aradan uzun süre geçmesine rağmen eksik bulgular giderilmedi. SHGM, ikinci kez yaptığı denetlemede eksikliğin giderilmemesi üzerine DHMİ’yi para cezasına çarptırdı.

DHMİ’ye, en üst ceza sınırı olarak bilinen yaklaşık 10 bin TL para cezası verildiği öğrenildi.

SHGM’nin kestiği bu ceza aynı zamanda bir ilk oldu. Türk sivil havacılık tarihinde ilk kez bir kamu kurumu diğerine para cezası verdi.
BÖYLESİ İLK KEZ OLUYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

Misafir ~ 14 yıl önce
delikanlı gibi burada senle ilgili konuları şak şak yazarız yazmasına ama yazılacak gibi değiller maalesef ayrıca da hadi biz utanmadan ayzdık sen utanarak evet ben bunları yaptım diyecek misin acaba? ama nerede pişkin pişkin gülersin sadece.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tarafları dinledinizmi? Haklı haksız yorumları yapıyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Allah aşkına söyleyin SHGM kaç yıldan beridir denetim yapıyor saysanız bir elin parmağını geçmez. Gaziantep'teki eksik olarak nitelendirdikleri şey her ne ise şu an itibarıyla 40 tane havaalanının 20 sinden daha fazlasında mevcuttur. Ne oldu peki yıllardır denetim yoktu ama en büyük uçaklarda iniyordu bir şey mi? oldu hayır. Burada çok daha ötesinde sebepler yatıyor. Bu cezadan az çok haberdar olan birisi olarak Airport haberin bu rakamı çok şişirmiş olarak verdiğini tahmin ediyorum. Detayları öğrenmeden yorum yapmak ne kadar doğru sizlere bırakıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Elbetteki havacılıkta olmazsa olmaz emniyettir. Buna itiraz eden havacılıktan anlamıyor belli. Bakıyorumda yapılan yorumların yüzde doksanı lak lak başka bir şey değil. Vay efendi sivil havacılık doğru yapmış, olması gereken bu , v.b yorumların hepsi hikaye. Mademki bu eksiklik bir yıl boyunca var devam ediyor neden SHGM bir uyarı yazısı yazmadı. Hava trafiğini bu kadar olumsuz etkiliyordu otoriteyide kendisi olarak görüyor madem neden Havalimanını kapatmadı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tam uygulansa tokat çoktan kapanır orası tren garı gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hava alanlarının yanlızca terminal binalarının özelleştirilmesi yetmez. Mevcut hava alanlarının gruplandırılarak tamamının özel sektöre devredilmesi gerekir. Bakalım o zaman Eurocontrol gelirlerinden payımı alamadım diye bağıran personel nasıl kuzu kuzu özel sektörde çalışıyor görürüz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Cezaya filan gerek yok. DHMİ ni yarın sabah kapatın. Bu işleri DEVLET ten bağımsız bir A.Ş. yapmalı. AHL ye baktıkça utanıyorum. Yurtdışına ise hiç çıkmak istemiyorum. Oradaki mükemmel örnekleri görmemek için. Genel Müdürü Japonya Miyazaki havalanına götürmek gerek. Görsün havaalanı nasıl olurmuş. AHL runwayleri arası ot tarlası gibi. İnsan suni çim diker de oraları yemyeşil yapar. Yazıklar olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
adamlar eksiklik için ceza kesmiş ne yapsalardı madalya mı taksalardı. ne garipsin sen dhmi. herşeyin içindesin ama bişey oldumu ortalarda yoksun dhmi. aga gibi dolanırsın ama bişey oldu mu kılıfına uydurursun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
üst kuruluda denetleyecek bir üst kurul onuda denetleyecek başka bir üst kurul diye diye gidecek. havacılığa hizmet etmek isteyen tecrübeli bilgili herşeyi bilen konuya hakim kişiler eleman alımlarında başvuru yapsın 1200 liraya çalışsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sonunda ... Svil havacılığımız bir otorite gibi davranmaya başladı, ama bunlar daha emekleme ,otorite yolunda daha çok yolumuz var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000