23 Temmuz 2011, Cumartesi 09:50:40

BİR RÜYANIN HİKAYESİ... (FOTO HABER)

Yıllardır bölge insanlarının hayali olan Ordu-Giresun ortak havalimanının temsili temel atma töreni yapıldı…
  • Demek ki istenditen sonra herşey yapılabilirmiş çok da güzel olurmuş...
  • bu havalanı yine oruya ve giresuna sahiline deyilde iç kesimine yapılsaydı daha mantıklı olurdu, biz shile inene kadar siz de samsuna trabzona daha erken varıyorsunuz, daha da çok her saat vasıta buluyorsunuz, ama kaderimiz böyle, karadeniz illerinde hep yatırımın iyisini ballısını sahiller alır iç kesimdeki ilçelere de göç edip terk etmek kalır, güya havaalanımız olacak, neden içeri ye yapmadınızda ille de sahil, yer mi yoktu, yalanadan iç kesimi kandırmayın
  • Deniz de doldurulur, istediğin her yerde doldurulur yeterki işden anlayanlar olsun.. Tokyo, Dubai, Hong Kong da havaalanları tamamı denizi doldurmak suretiyle inşa edilmiş terminaller, pistler tamamı denizi doldurmak suretiyle yapılmıştır, ana karaya bağlantı gerek hızlı trenle gerekse karayolu ile sağlanmıştır.. kaldı ki ordu-giresun ortak havaalanı inşatı bu saydıyım havalanları inşaatı karşısında nokta kadar büyük değillerdir gerisini siz anlayın anlamayanda otobüse binsin..
  • bu havalimani ayni KAI TAK gibi olucak. HONGKONG
  • Kimliksiz, tepkisiz, kaynakları Bizans tarafından yönetilen bir sürü toplumuna dönüştürülüyoruz, uyanın!
  • TRABZON'DA SADECE 1 HAFTA SÜRECEK OYUNLAR İÇİN 270 MİLYON TL YENİ TESİS YATIRIMI YAPILIRKEN ÇIT ÇIKMAZ AMA. MANTIK BELLİ, TRABZON'A İSE MÜBAH ORDU-GİRESUN'A İSE GÜNAH. ŞU GENÇLİK OYUNLARI ORDU-GİRESUN'DA YAPILSAYDI DA SİZ GÖRSEYDİNİZ FERYAD-I FİGANI, TRABZON'DA YAPILMADAN NASIL ORDU'DA GİRESUN'DA YAPILIRMIŞ. KURTARIN ARTIK ŞU İKİ İLİ TRABZON HEGEMONYASINDAN.
  • Bizler böbürlenmeyi ve büyük konuşmayı seven insanlarız. Bu nedenle bazen ihtiyaç (gereksinim)-yapılacak (plan) arasında optimist bağlantıyı göremiyoruz. Her ilimizde bir havaalanı olması bir gerekliliktir ama bunlardan bir çoğu bölgesel boyutta ve kapasitede olmalıdır.Tam da OR-GI gibi. Ama görünen o ki , bazılarımızın hayalleri ihtiyacın çok ötesinde...
  • DENİZ DOLDURULURMU DİYENLER SAMSUNDAN HOPAYA KADAR DENİZ DOLDURULURKEN NEREDEYDİNİZ?AKYAZIDA TRABZONSPOR İÇİN DENİZ DOLDURULURKEN SESİ ÇIKMAYANLAR ORDU GİRESUNA GELİNCEMİ SESİ ÇIKAR OLUYOR.HIZLI TREN DİYE TUTTURAN ARKADAŞ DAHA SAMSUNDAN SONRA NORMAL TREN HATTININ BİLE OLMADIĞINI BİLMİYORMU? DOĞUDA GÜNEYDOĞUDA MEYDANLAR ARASI 60-70KM VE GÜNDE 1-2 UÇAĞIN İNDİĞİ MEYDANLAR VARKEN SIRA KARADENİZE GELİNCE YOK EFENDİM ARALARI ÇIK YAKINMIŞ OLUYOR.3 YIL SONRA TRABZON MEYDANI BAKIM İÇİN KAPATILDIĞINDA TRABZONLU ARKADAŞLAR NE DEDİĞİMİ DAHA İYİ ANLAYACAKLAR. BİZE HAYIRLI NOLSUN....
  • MÜTEAHİT FİRMA KAZANIR, DEVLET, VATANDAŞ KAYBEDER... BE KARDEŞİM BU ALANI ÜÇ ALAN SAHİLE DOĞRU DİZMEYE NE GEREK VARDI, BU ALANI 30 40 KM İÇ KESİME YAP, DOLGUYA HARCAĞIYACAĞIN PARAYLA BAĞLANTI YOLLARINI YAP O İÇ KESİMLER DE KAZANSIN, ŞİMDİ İÇ KESİMLERDE DE YENİDEN YOLLAR TÜNELLER LAZIM DEYİL Mİ, ON SENE SONRA YOL İSTERİZ DEMEYE BAŞLARLAR, ZATEN SAHİLLER HAVAALANI DOLU, BU HAVAALANI MODASI DIR, ON YIL SONRA ANLARIZ, KAZANAN MÜTEAHİT OLMUŞTUR
  • Çok gereksiz yazan arkadaşlar. İnanın size çok üzülüyorum. Şu havaalanı bittiğinde ve bir yılda alanı kullanan yolcu sayısı ortaya çıktığında acaba ne diyeceksiniz şimdiden çok merak ediyorum. Dur ben şimdiden yazayım ne diyeceğinizi: "Evet gerekli bir havaalanıydı, tam yerinde ve isabet oldu."
Törene Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Ordu Valisi Orhan Düzgün, Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, SHGM Genel Müdürü Bilal Ekşi katıldı.
 
Havacılık basınından sadece AirportHaber’in yerinde takip ettiği ve halkın yoğun ilgi gösterip destek verdiği temel atma töreni ilginç anların yaşanmasına neden oldu. Halk bakanların konuşması esnasında zaman zaman araya girerek, bu meydana duydukları özlemi dile getirdi. 
 
Törende konuşan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, ‘Artık hazırız. Halkın hak ettiği sabırla beklediği meydana kavuşmaya az kaldı. Hep söylüyorum bir kez daha tekrarlıyorum. Burası çok havalı bir havaalanı olacak. Türkiye’de su üzerine yapılacak ilk meydan olacak burası. Bu havaalanının yapılmasında büyük katkısı olan Sayın Başbakan’a ve Ulaştırma Bakanımıza sonsuz teşekkürler ediyorum. İstediğimiz artık olacak. Buna hazırız’ dedi.
 
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in konuşmasının ardından sahneye çıkan bir ozan, övgü dolu dizelerle meydana duyulan özlemi ifade etti. Halka tercüman olan ozan, bakanlara teşekkür etti.
 
Sıra dışı törene basının da ilgisi büyüktü. Ulusal medyanın dakika dakika takip ettiği temel atma töreni milyonlarca insan tarafından ekranlarda da izlendi.
 
Sahnede, yaşları 3-4 civarında olan 4 çocuk da konuklara keyifli anlar yaşattı.

 
Daha sonra sahneye çıkan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise; ‘1970 yılında bu havaalanı ile ilgili söz verildi. Aradan 41 yıl geçti, 3 cumhurbaşkanı, 11 başbakan ve 30 tane bakan geldi ve geçti. Hepsi söz verdi. Aradan geçen 41 yılda çok şey değişti ama Ordu ve Giresun ile ilgili hiçbir şey değişmedi. İşte biz buraya bu temeli atmaya geldik. İşte Ak Parti farkı bu. Şimdi ben size bir söz daha veriyorum. Bu meydanın alt yapısı 528 işgününde bitirilecek.  Peki bu ne demek, 52 Ordu’nun, 28 ise Giresun’un plakası. Biz yaparız dediğimizi yaptık. Yapamayacağımız hiçbir şeyin sözünü de vermeyiz’ dedi.
 
Konuşmaların ardından temsili butonlara basan bakanlar, görsel şovu halkın seyrine sundu.

Ordu'nun Gülyalı ve Giresun'un Piraziz ilçeleri arasında deniz doldurularak yapılacak havaalanının işaatına ilişkin bazı rakamlar şöyle:

- Tamamlandığında Türkiye'nin 52. havaaalanı olacak.
- Havaalanının yapımı boyunca yılda ortalama 500 kişi istihdam edilecek.
- Ağırlığı 2-8 ton arasındaki kayalarla deniz doldurulacak, ardından 7 bin 435 metre uzunluğunda, ortalama 5.5 metre yüksekliğinde koruyucu mendirek inşa edilecek.
- Havaalanını Karadeniz'in dalgalarından koruyacak mendirek için 8.5 milyon ton taş kullanılacak.
- Mendireğin içinde kazanılacak 1 milyon 770 bin metrekarelik alana pist yapılacak.
- Pist inşaatı için deniz 19 milyon 850 bin ton taşla doldurulacak. Denize 190 adet, bin 300 ton çelik boru kazıklar çakılacak.
- Yolcu kapasitesi hedefi 2 milyon kişi.
- Maliyet yaklaşık 144 milyon lirayı bulacak.


 
BİR RÜYANIN HİKAYESİ... (FOTO HABER)

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 13 yıl önce
Demek ki istenditen sonra herşey yapılabilirmiş çok da güzel olurmuş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu havalanı yine oruya ve giresuna sahiline deyilde iç kesimine yapılsaydı daha mantıklı olurdu, biz shile inene kadar siz de samsuna trabzona daha erken varıyorsunuz, daha da çok her saat vasıta buluyorsunuz, ama kaderimiz böyle, karadeniz illerinde hep yatırımın iyisini ballısını sahiller alır iç kesimdeki ilçelere de göç edip terk etmek kalır, güya havaalanımız olacak, neden içeri ye yapmadınızda ille de sahil, yer mi yoktu, yalanadan iç kesimi kandırmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Deniz de doldurulur, istediğin her yerde doldurulur yeterki işden anlayanlar olsun.. Tokyo, Dubai, Hong Kong da havaalanları tamamı denizi doldurmak suretiyle inşa edilmiş terminaller, pistler tamamı denizi doldurmak suretiyle yapılmıştır, ana karaya bağlantı gerek hızlı trenle gerekse karayolu ile sağlanmıştır.. kaldı ki ordu-giresun ortak havaalanı inşatı bu saydıyım havalanları inşaatı karşısında nokta kadar büyük değillerdir gerisini siz anlayın anlamayanda otobüse binsin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu havalimani ayni KAI TAK gibi olucak. HONGKONG

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kimliksiz, tepkisiz, kaynakları Bizans tarafından yönetilen bir sürü toplumuna dönüştürülüyoruz, uyanın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TRABZON'DA SADECE 1 HAFTA SÜRECEK OYUNLAR İÇİN 270 MİLYON TL YENİ TESİS YATIRIMI YAPILIRKEN ÇIT ÇIKMAZ AMA. MANTIK BELLİ, TRABZON'A İSE MÜBAH ORDU-GİRESUN'A İSE GÜNAH. ŞU GENÇLİK OYUNLARI ORDU-GİRESUN'DA YAPILSAYDI DA SİZ GÖRSEYDİNİZ FERYAD-I FİGANI, TRABZON'DA YAPILMADAN NASIL ORDU'DA GİRESUN'DA YAPILIRMIŞ. KURTARIN ARTIK ŞU İKİ İLİ TRABZON HEGEMONYASINDAN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bizler böbürlenmeyi ve büyük konuşmayı seven insanlarız. Bu nedenle bazen ihtiyaç (gereksinim)-yapılacak (plan) arasında optimist bağlantıyı göremiyoruz. Her ilimizde bir havaalanı olması bir gerekliliktir ama bunlardan bir çoğu bölgesel boyutta ve kapasitede olmalıdır.Tam da OR-GI gibi. Ama görünen o ki , bazılarımızın hayalleri ihtiyacın çok ötesinde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
DENİZ DOLDURULURMU DİYENLER SAMSUNDAN HOPAYA KADAR DENİZ DOLDURULURKEN NEREDEYDİNİZ?AKYAZIDA TRABZONSPOR İÇİN DENİZ DOLDURULURKEN SESİ ÇIKMAYANLAR ORDU GİRESUNA GELİNCEMİ SESİ ÇIKAR OLUYOR.HIZLI TREN DİYE TUTTURAN ARKADAŞ DAHA SAMSUNDAN SONRA NORMAL TREN HATTININ BİLE OLMADIĞINI BİLMİYORMU? DOĞUDA GÜNEYDOĞUDA MEYDANLAR ARASI 60-70KM VE GÜNDE 1-2 UÇAĞIN İNDİĞİ MEYDANLAR VARKEN SIRA KARADENİZE GELİNCE YOK EFENDİM ARALARI ÇIK YAKINMIŞ OLUYOR.3 YIL SONRA TRABZON MEYDANI BAKIM İÇİN KAPATILDIĞINDA TRABZONLU ARKADAŞLAR NE DEDİĞİMİ DAHA İYİ ANLAYACAKLAR. BİZE HAYIRLI NOLSUN....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
MÜTEAHİT FİRMA KAZANIR, DEVLET, VATANDAŞ KAYBEDER... BE KARDEŞİM BU ALANI ÜÇ ALAN SAHİLE DOĞRU DİZMEYE NE GEREK VARDI, BU ALANI 30 40 KM İÇ KESİME YAP, DOLGUYA HARCAĞIYACAĞIN PARAYLA BAĞLANTI YOLLARINI YAP O İÇ KESİMLER DE KAZANSIN, ŞİMDİ İÇ KESİMLERDE DE YENİDEN YOLLAR TÜNELLER LAZIM DEYİL Mİ, ON SENE SONRA YOL İSTERİZ DEMEYE BAŞLARLAR, ZATEN SAHİLLER HAVAALANI DOLU, BU HAVAALANI MODASI DIR, ON YIL SONRA ANLARIZ, KAZANAN MÜTEAHİT OLMUŞTUR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Çok gereksiz yazan arkadaşlar. İnanın size çok üzülüyorum. Şu havaalanı bittiğinde ve bir yılda alanı kullanan yolcu sayısı ortaya çıktığında acaba ne diyeceksiniz şimdiden çok merak ediyorum. Dur ben şimdiden yazayım ne diyeceğinizi: "Evet gerekli bir havaalanıydı, tam yerinde ve isabet oldu."

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000