02 Haziran 2009, Salı 08:00:40

Balon kazası araştırılıyor

Kapadokya’da geçtiğimiz hafta içi yaşanan balon kazasıyla ilgili açıklama yapan Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, kazayla ilgili soruşturmanın valilik, cumhuriyet savcılığı, jandarma ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yürüttüğünü söyledi.
  • herkese geçmiş olsun olabilir uçaklarda kaza yapıyor balonda yapabilir normal karşılamak lazım.

Vali M. Asım Hacımustafaoğlu, şöyle devam etti: “İlk incelemelere göre, aynı şirkete ait, çarpışan ve ölümün meydana geldiği kazada alttaki balonda küçük bir yırtığın olduğu, bunun çarpışma sırasında büyüyerek düşmeye yol açtığı düşünülmektedir” dedi.

Balon kazası sonrası Kayseri’ye sevk edilen 9 İngiliz turistten 7’si ayak ve kalçalarındaki kırıklar nedeniyle ameliyat edildi.

Balonu düşen firmanın dün uçuş yapmadığı, uçuşlarının da Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından geçici olarak durdurulduğu öne sürüldü.

Kapadokya’da 50 metre yükseklikten yere çakılan balonda yaşamını yitiren İngiliz Dr. Kevin Beurle’ün, İngiltere’nin önde gelen bilim adamlarından biri olduğu ve NASA’da görev yaptığı ortaya çıktı.

Kazada ölen uzay bilimci, NASA için çalışıyordu

Öte yandan balon kazasında hayatını kaybeden İngiliz Dr. Kevin Beurle, İngiltere’nin önde gelen bilim adamlarından biri olduğu ve NASA’da görev yaptığı bildirildi.

The Daily Delegraph gazetesinin haberine göre Londra’daki Queen Mary Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Beurle, Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) tarihindeki en pahalı proje olan “Cassini Programı”nda görevliydi. 1997’de yürürlüğe giren “Cassini Programı” çerçevesinde NASA, Satürn’ün en büyük uydusu olan Titan’a bir uzay aracı göndermişti. İngiliz gazetesi, Beurle’ü “Avrupa’nın en ünlü uzay bilimcisi” olarak niteleyerek, bilim adamının çok gizli askeri programlarda da çalıştığını kaydetti.

Balon kazası araştırılıyor

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
herkese geçmiş olsun olabilir uçaklarda kaza yapıyor balonda yapabilir normal karşılamak lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000