11 Şubat 2014, Salı 08:00:34

BAE'DEN ANTALYA'YA DİREKT SEFERLER BAŞLIYOR

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli havayolu şirketi Air Arabia, Antalya'ya direkt uçuş başlatıyor.
  • Airfrance lyondan dunyanın 100 şehirine mi uçuyor ? klm rotterdamdan 50 şehre uçuyormu ? british manceshterdan 120 rotaya mı ucuyor ? luftansa stuttgarttan 97 rotada ucuyor mu? şirketler kendilerine ana bir hub belirlerler, ve operasyonlarını buradan gerçekleştirirlerki bu gayet normal bir durumdur. 4-5 hub şeklinde operasyon yapan dunyada şirket yoktur. kucuk baseler olabilir, ama ana hub olarak bir tanedir. ve inişte 25 değil 35 numarada olsan o hubtan yaparsan butun operasyonunu bu sana transferde , operasyonel esneklikte değişilmez katkılar sunar.
  • Ey THY, İspanya'da sadece Madrid'e mi direk gidiyorsun?, Fransa'da sadece Paris'e mi direk gidiyorsun?, İngiltere'de sadece Londra'ya mı direk gidiyorsun?, Amerika'da sadece Newyork'a mı direk gidiyorsun? Almanya'da sadece Berlin'e mi direk gidiyorsun? İran, BAE, Mısır, Çin, Japonya, Hindistan, Rusya, Suudi Arabistan ve daha birçok ülkede sadece tek bir şehire mi direk uçuyorsun? EEEEE, neden Türkiye'de birkaç istisna dışında sadece İstanbul'a direk geliyorsun ? E o zaman ATC sana "you are number 25 for landing" dediğinde kızmayacaksın.
  • THY de uyumaya devam etsin.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli havayolu şirketi Air Arabia’nın Antalya’ya direkt uçuşlar başlatacağını söyledi.

Yazılı açıklama yapan Engin, BAKA’nın çalışmalarının Körfez ülkelerinde Antalya’ya yönelik farkındalığı artırdığını belirterek “Tüm çalışmalarımız sonucu Air Arabia, Ramazan Bayramı’nın ikinci günü 29 Temmuz’da Sharjah-Antalya direkt karşılıklı uçak seferlerini başlatıyor. Haftada 3 gün olacak seferler Antalya turizmi için çifte bayram sevinci olacak.” dedi.

Antalya, Burdur ve Isparta’nın kalkınma ajansı BAKA’nın faaliyete geçtiği 2010 yılından bu yana Körfez ülkelerine yönelik önemli çalışmalara imza attığını belirten Engin, BAE’nin havayolu firması Air Arabia’nın Körfez’den Antalya’ya direkt tarifeli uçak seferlerini başlamasının bölge turizmi için büyük katkı sağlayacağını belirtti.

BAKA’nın Antalya, Isparta ve Burdur’da 2011’de Körfez Ülkeleri Işadamları Zirvesi’ni 59 Arap işadamının katılımıyla gerçekleştirdiğini hatırlatan Engin, “Yine 2011’de Suudi Arabistan’ın önde gelen 20’ye yakın seyahat acentesi ve tur operatörünü Antalya’ya davet ederek Fam Trip düzenledik. 2012’de ise Kuveyt, Katar, Bahreyn ve Lübnanlı seyahat acenteleri ve tur operatörlerini bölgemizde ağırladık. BAKA olarak yapmış olduğumuz tüm bu çalışmalar zengin Körfez ülkelerinde Antalya ve Batı Akdeniz’e yönelik bir farkındalık oluşmasını sağladı.” diye konuştu.

Engin, BAKA’nın Körfez turizm pazarına yönelik çalışmalarında Arap turizmcilerin Batı Akdeniz’in turistik kapasitesine, doğal güzelliklerine ve Arap turistlere hitap eden özel villa konaklaması gibi imkânlarına hayran kaldığını belirtti.

Antalya’ya Körfez ülkelerinden direkt tarifeli uçak seferi olmamasının sıkıntı oluşturduğunu ifade eden Engin süreçle ilgili şunları söyledi: “BAKA olarak Antalya’ya uçma potansiyeli olan önemli havayolu firmaları ile temasa geçtik. Air Arabia ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonrasında 14 Haziran 2013’te BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisi’nde Antalya’dan Körfez pazarına ilgi duyan Antalyalı turizmciler ve Air Arabia yetkililerinin katıldığı toplantı düzenledik ve uçak seferlerinin başlatılması için yapılabilecekler ele alındı. Toplantı sonrasında da Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Kültür Ve Turizm Bakanlığı ile çeşitli görüşme ve temaslarımız oldu.”

SEFERLER ÖNCESI BAE'DE REKLAM KAMPANYASI BAŞLATILDI

Ramazan Bayramı’nın ikinci günü 29 Temmuz’da Sharjah–Antalya karşılıklı direkt uçak seferlerine başlayacak Air Arabia, mayıs ayında da BAE, Kuveyt, Katar ve Umman’daki hedef kitleye yönelik radyo-TV ile gazeteleri kapsayan büyük reklam kampanyası hazırladı. Büyük bütçeyle gerçekleştirilecek reklam kampanyasında Antalya tanıtımı ön planda yer alacak ve kullanılacak görsel materyallerde Antalya’nın güzellikleri ile Türkiye ve BAKA logosu da yer alacak.

Air Arabia’nın tarifeli direkt Antalya uçuşları Dubai’ye 25 km uzaklıktaki Sharjah Havalimanı’ndan karşılıklı gerçekleştirilecek ve uçuşlar ilk etapta 160 kişilik uçaklarla haftada 3 gün yapılacak. Uçuşlar, Air Arabia’nın Körfez’deki geniş uçuş ağı sayesinde bağlantılı uçuşlarla çevre ülkelerden de yolcuları Antalya’ya getirecek.

Batı Akdeniz ile Arap tur operatörlerinin katılacağı karşılıklı taleplerin toplanıp anlaşmaların yapılması beklenen Road Show programı; 22-28 Şubat tarihleri arasında BAE’nde Sarjah, Dubai ve Abu Dabi, Kuveyt ve Katar Doha’da gerçekleştirilecek. BAKA ve Air Arabia’nın ortak Antalya tanıtımı yapacağı toplantılara; her şehirde yaklaşık 100’er Arap tur operatörünün katılması bekleniyor. BAKA ile Turizm Tanıtma Genel Müdürlü yetkililerinin de eşlik edeceği Road Show programına, Batı Akdeniz’den 15 tur operatörü ve seyahat acentası temsilci katılacak. (Samanyolu)

BAE'DEN ANTALYA'YA DİREKT SEFERLER BAŞLIYOR

Yorumlar

ey yolcu. ~ 10 yıl önce
Airfrance lyondan dunyanın 100 şehirine mi uçuyor ? klm rotterdamdan 50 şehre uçuyormu ? british manceshterdan 120 rotaya mı ucuyor ? luftansa stuttgarttan 97 rotada ucuyor mu? şirketler kendilerine ana bir hub belirlerler, ve operasyonlarını buradan gerçekleştirirlerki bu gayet normal bir durumdur. 4-5 hub şeklinde operasyon yapan dunyada şirket yoktur. kucuk baseler olabilir, ama ana hub olarak bir tanedir. ve inişte 25 değil 35 numarada olsan o hubtan yaparsan butun operasyonunu bu sana transferde , operasyonel esneklikte değişilmez katkılar sunar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 10 yıl önce
Ey THY, İspanya'da sadece Madrid'e mi direk gidiyorsun?, Fransa'da sadece Paris'e mi direk gidiyorsun?, İngiltere'de sadece Londra'ya mı direk gidiyorsun?, Amerika'da sadece Newyork'a mı direk gidiyorsun? Almanya'da sadece Berlin'e mi direk gidiyorsun? İran, BAE, Mısır, Çin, Japonya, Hindistan, Rusya, Suudi Arabistan ve daha birçok ülkede sadece tek bir şehire mi direk uçuyorsun? EEEEE, neden Türkiye'de birkaç istisna dışında sadece İstanbul'a direk geliyorsun ? E o zaman ATC sana "you are number 25 for landing" dediğinde kızmayacaksın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 10 yıl önce
THY de uyumaya devam etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000