02 Aralık 2014, Salı 08:45:04

AZERBAYCAN İLE SABİHA GÖKÇEN ANLAŞMASI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yetkilileri, Azeri meslektaşlarıyla mevcut anlaşmanın sefer artışlarının revize edilmesi amacıyla 28 Kasım 2014 tarihlerinde İstanbul’da bir araya geldi.
  • Bayrak neden ters asılmış ?! Hangi mantığa dayanarak?
  • PGS ve THY umarim SAW'dan yakinda baslarlar. Baksaniza Pakistanada Azerbeycan'dan yolcu alma hakki verilmis. Kutlarim SHGM ve Azeri yetkilieri.

Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Bahri Kesici ve Azeri Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Hacıağa Hacıyev başkanlığında gerçekleştirilen müzakerelerde, Azerbaycan ile 5 yıl önce imzalanan mutabakat zaptı yenilendi. Yeni anlaşma ile; Türk taşıyıcılar için İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Bakü Haydar Aliyev Havalimanı’na haftalık 7 frekans uçuş hakkı elde edildi. İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Bakü Haydar Aliyev Havalimanı’na ise haftalık 28 frekans uçuş gerçekleştirilmesi konusunda mutabık kalındı.

Türkiye'nin Nahçıvan ve Gence bağlantılı uçuşlarında toplam haftalık 7 olan frekans sayısı 14 frekansa çıkarıldı. Mutabakat zaptında yer alan ve uçuş yapılmayan diğer noktalara da haftalık toplam 21 frekans uçuş gerçekleştirilebileceği kararlaştırıldı.

Böylece haftalık 35 frekans olarak gerçekleştirilen uçuş sayıları imzalanan mutabakat zaptı ile 70 frekansa çıkarılırken, 3. taraf kod paylaşımı konusunda da anlaşma sağlandı.

Ayrıca Lankaran, Gabala ve Zagatala yeni uçuş noktası olarak belirlenirken yolcu uçuşları için Lahor ve İslamabat, 5. trafik haklı uçuş gerçekleştirilebilen ileri noktalar olarak belirlendi.

AZERBAYCAN İLE SABİHA GÖKÇEN ANLAŞMASI

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bayrak neden ters asılmış ?! Hangi mantığa dayanarak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAW ~ 9 yıl önce
PGS ve THY umarim SAW'dan yakinda baslarlar. Baksaniza Pakistanada Azerbeycan'dan yolcu alma hakki verilmis. Kutlarim SHGM ve Azeri yetkilieri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000