25 Ağustos 2009, Salı 12:00:45

AVRUPA KOMİSYONU SHGM'Yİ TEBRİK ETTİ

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün, kısa süre önce başlattığı 'Engelsiz Havaalanı Projesi'ne Avrupa Komisyonu'ndan tebrik geldi.
  • az laf çok iş lütfen.. 5 sene sonra bi arpa boyu yol alınmış olur umarım.. kağıt üstünde her şey süperdir her daim.. tebriği yapınca etsinler..

Projenin başlatılmasının hemen ardından Avrupa Komisyonu Havacılıktan Sorumlu Ulaştırma Direktörü Daniel Calleja tarafından Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru'ya proje hakkında tebrik ve memnuniyetini içeren bir mektup gönderildi.

"Engelsiz" Havaalanı Projesinin başlatılmasını öğrenmekten memnuniyet duyduğunu belirten Direktör Daniel Calleja, seyahatin bir hak olduğunu ve hareket kabiliyeti engel, yaş veya başka faktörlere bağlı olarak kısıtlı kişilere havayolu ile seyahat fırsatı verilmesi gerektiğini belirterek bu girişimin, Türkiye'ye yönelik rotaları daha çekici ve daha çok sayıda yolcu için ulaşılabilir hale getireceğini ifade etti.

Bilindiği üzere kısa bir süre önce yine proje hakkında Genel Müdür Ali Arıduru'ya, Uluslararası Havaalanları Konseyi-Avrupa Genel Müdürü Olivier Jankovec'ten  havaalanlarında engelli ve hareketleri kısıtlı yolculara gerekli yardımın sağlanması konusunda Türk otoritesince aranan hedefin kendi hedefleri ile birbirine yakın olduğunu  belirten bir teşekkür mesajı gönderilmişti.

"Engelsiz" Havaalanı olarak adlandırılan proje kapsamında, engelli veya hareket kabiliyeti kısıtlı  yolculara havaalanlarında gerekli kolaylıkların sağlanması amaçlanıyor. Söz konusu proje ile engelli yolcuların, havaalanlarında zorluk yaşamamaları, havayolu ile seyahatlerini güzel geçirmeleri ve kendi başlarına rahatça seyahat edebilmeleri için gerekli alt yapının oluşturulması ve ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor.

Proje çerçevesinde, havaalanında faaliyet gösteren kuruluşların gerekli şartları yerine getirmesinin ardından söz konusu havaalanı SHGM tarafından "Engelsiz" Havaalanı olarak adlandırılacak  ve bu kurum ile kuruluşlara hizmet tarifesinde indirimler yapılmak suretiyle teşvikler sağlanacağı duyurulmuştu.

AVRUPA KOMİSYONU SHGM'Yİ TEBRİK ETTİ

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
az laf çok iş lütfen.. 5 sene sonra bi arpa boyu yol alınmış olur umarım.. kağıt üstünde her şey süperdir her daim.. tebriği yapınca etsinler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000