04 Temmuz 2011, Pazartesi 10:59:27

ARTIK GÖREVE HAZIRLAR...

İngilizce dil yeterliliği sınavlarında görevlendirilecek değerlendiriciler eğitimlerini tamamladılar...
  • bu ulke evlatları yıllardır dunya uzerinde ucuyor.madem ki bir kural koyacaksın, o zaman kuralı koydugun tarihi baslangıc kabul edersin,o tarihten sonrakileri ona gore yetistirirsin.oyle yada boyle herkes engel olan imtahanlardan shgm nin koydugu kurallara gore gecti.biz uzaydan gelmedik ki.burda dogduk burda yetistik burda ucuyoruz burda da kalacagız.tum havacılara saygılar sevgiler.
  • ALMANYA bu yetkıyı havayolları sırketlerıne vermıs sen yap demıs. kıme rant saglamaya calısıyoruz. yabancılara gelsınler benım ulkemde para kazansın dıyemı nıyazıkkı evet. sonra bazı arkadaslar sıkayet edıyor ben ıs bulamıyorum dıye neden cunku senın oturman gereklı olan koltukta yabancı oturuyor. dusunebılıyormusunuz bır kaptan sınav komıtesının onune cıkıyor 55-60 yasında onca yıl havayollarında ucmus hıc bırsekılde hıc bır problem yasamamıs sen level 3 sun dıyeceksın ve ucus keseceksın adamı sınavdan cakacaksın.
  • ben sıze soylıyeyım. ozamanda dıyorkı ıngılızce yeterlılık testıne sokarım senı dıyor. o zaman kısı ıngılızce olarak sınava gırıyor. ve gecıyor ezberleyerektemi gecıyor okuyarak anlayarak mı gecıyor onu bılemem ama SHGM bunu bu sekılde yapıyor yanı bır tezatlık var. madem ben ıngılızce olarak gırıyorum bu sınava neden tektar sınava skuluyorum . bu ıster ıstemez herkezın o sınavları gecen herkezın soracagı bır soru. gelelım bu uygulamayı dıger ulkelerın nasıl yaptıgına. ornekler verılmıs ve kucuk bır arastırmayla gerceklerı gorebılır ınsanlar. ISPANYA, YUNANISTAN, RUSYA, CIN, FRANSA bu ulkeler bunu kabul etmemısler masaya yumruklarını vurmuslar. benım pilotum yeterlıdır demıs. seyılerı level 6 dır demıs. bu konuya son noktayı koymus.
  • evet arkadaslar somurge olmak. size dayatılan her seyı yapmak herseyı kabul etmek ulke olanaklarını yabancıya peskes cekmekle oluyor. buna havacılıkta eklendı artık. turkıyede yabancı pilot sayısı ne kadar bılıyormusunuz o herseyı cok ıyı bıldıgını sanan SHGM neden kesın sayıları acıklamıyor neredeyse 1000 e yaklastı. bu nedemek acaba. bu ısle bırılerıne rant saglanacak. yarumları okudum haklı olanlar var yok degıl. ornegın ATPL sınavlarını soruları ezerlıyorlar dıyorsunuz. pekala bılıyormusunuz kı SHGM sınav yonetmelıgınde kısı sınava ana dılınde yanı turkce olarak gırer ıbaresının oldugunu. sanmıyorum pekala ben turkce olarak gırmek ıstıyorum dedıgınızde SHGM sıze ne dedıgını bılıyormusunuz. sanmıyorum.
  • Benim bildigim birkaç İspanyol pilot var, seviyeleri eh işte ama level 6 yı aldılar.
  • level 4 sadece pilotlar için değil hava trafik kontrolörleri içinde zorunluluk.değerlendiriciler arasında neden hiç atc yok.yoksa atc'leri her zamanki gibi dhmi değerlendirip hepsine geçer not mu verilecek..ah geri kalmış ülkemin geri kalmış otoriteleri ah
  • O dediğin ülkeler vatandaşlarına değer veriyor,senin devletin ne veriyor ? Yav insanları bırakın sınav mülakata bile çağırmıyorlar şirketler, millet ortalık malı olmuş şimdi birde bu sınav çıktı yani bu şu demek girme kardeşim yapma kardeşim hertürlü engeli koyarım kardeşim varmı başka söylenecek söz yok 2008 öncesi ne olacak neden hak yeniyor yada kimler korunuyor onlar sınava girmeden Level 4 şak diye yazıldı lisanslarına ne ayrıcalıkları var,bristolu ezberle sınava gir doğru sölediğin ama herkesi aynı kefeye koyamazsın kimi ezberler kimi çalışır ezberlemeyen zaten kendini sınavda belli ediyor 5 saat kalkamıyor oturduğu yerden e şimdi sen hepsini aynı kefeye koymuş sallıyosun Level 6 ne ATPL sınavı ne farkı bi anla önce :)
  • Bristol'ü ezberleyip sınava girmek Level-6 göstergesi olmuş güzel ülkemde. Fransa ve birkaç ülke bu uygulamayı kabul etmeyip tüm pilotlarım yeterli seviyededir diye gövde gösterisi yaptı.
  • ATPL sınavını verenler zaten Level 6 değil malesef. Çok kötü ingilizcesi ile soruları ezberleyip geçenleri tanıdığım için söylüyorum. Sorular harfi harfine aynı çıktığı için tekrar tekrar çözerek ezberleyerek geçiliyo hiç bişey öğrenmeden , acı ama gerçek. Sadece bir kaç tane yeni soru çıkar her sınavda.
  • Fransa ve ispanya bu sınavı tüm pilotlarına uygulamış ve hepsi level-6 olmuş diye duydum. gerçek mi acaba? ..yoksa milliyetcilik mi? Fransızların ve ispanyolların konuştuğu ingilizceyi biliyoruz ( hava trafiğinde genel olarak)..
SHGM'den konu ile ilgili yapılan açıklamada şunlar kaydedildi...

Genel Müdürlüğümüzce ICAO Language Proficiency Requirements çerçevesinde 18.02.2011 tarihinde yürürlüğe konulan SHT-1L Dil Yeterliliği Talimatı uyarınca yapılacak olan dil sınavlarının değerlendirilmesinde görev alacak değerlendiriciler, İstanbul'da 30 Mayıs - 3 Haziran 2011 tarihlerinde 5 günlük bir eğitim kursunu (Rater Training) tamamlamışlardır. Eğitime, daha önce İngilizce mülakat yöntemi ile ön seçimi yapılan ve dil yeterliliği sınavlarına girerek seviye-6 not alan 9 havayolu pilotu (Subject Matter Expert) ile 3 İngilizce öğretmeni (Linguistic Expert) ve SHGM temsilcileri katılmıştır. Eğitimin sonunda katılımcılar pratik uygulama yaparak dil sınavlarını değerlendirmedeki yeterlilikleri test edilmiştir.
 
Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılacak olan dil yeterliliği sınavları için hazırlıklar devam etmekte olup, sınavların Eylül 2011'de başlaması için çalışmalara hız verilmiştir. Sınavlar, Ankara'da SHGM hizmet binasında hazırlanan sınav kabinlerinde yapılacaktır. Havacılık senaryosu içinde hazırlanmış olan sınav tamamıyla dinleme ve konuşma yeteneği üzerine kurulu olacaktır. Sınav sorularına verilen cevapların ses kaydı alınacak ve eğitimlerini tamamlayarak sertifikalandırılan değerlendiriciler tarafından notlandırılacaktır. 
 
SHT-1L talimatı gereğince, adayların dil yeterliliği sınavına ilk girişlerinde bir eğitim tamamlama zorunluluğu bulunmamaktadır. Ancak sınavda başarız olunması halinde, yeniden sınava girebilmek için bekleme süresi ve onaylı bir kurs programını tamamlama zorunluluğu bulunmaktadır. Bu nedenle, aktif olarak uçuş yapan pilotların, sınava ilk girişlerine hazırlanarak başvurmaları büyük önem arz etmektedir. 2011 yılı sınav başvurularında 5 Mart 2008 tarihinden sonra lisanslandırılan ve halen havayolu ve hava taksi operatörlerinde görev yapan pilotlara öncelik verilecektir.
 
Kullanılacak olan dil yeterliliği sınavının bir örneği www.lplus.de/HP/demo1 adresinde yayınlanmış bulunmaktadır.
ARTIK GÖREVE HAZIRLAR...

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 13 yıl önce
bu ulke evlatları yıllardır dunya uzerinde ucuyor.madem ki bir kural koyacaksın, o zaman kuralı koydugun tarihi baslangıc kabul edersin,o tarihten sonrakileri ona gore yetistirirsin.oyle yada boyle herkes engel olan imtahanlardan shgm nin koydugu kurallara gore gecti.biz uzaydan gelmedik ki.burda dogduk burda yetistik burda ucuyoruz burda da kalacagız.tum havacılara saygılar sevgiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ALMANYA bu yetkıyı havayolları sırketlerıne vermıs sen yap demıs. kıme rant saglamaya calısıyoruz. yabancılara gelsınler benım ulkemde para kazansın dıyemı nıyazıkkı evet. sonra bazı arkadaslar sıkayet edıyor ben ıs bulamıyorum dıye neden cunku senın oturman gereklı olan koltukta yabancı oturuyor. dusunebılıyormusunuz bır kaptan sınav komıtesının onune cıkıyor 55-60 yasında onca yıl havayollarında ucmus hıc bırsekılde hıc bır problem yasamamıs sen level 3 sun dıyeceksın ve ucus keseceksın adamı sınavdan cakacaksın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ben sıze soylıyeyım. ozamanda dıyorkı ıngılızce yeterlılık testıne sokarım senı dıyor. o zaman kısı ıngılızce olarak sınava gırıyor. ve gecıyor ezberleyerektemi gecıyor okuyarak anlayarak mı gecıyor onu bılemem ama SHGM bunu bu sekılde yapıyor yanı bır tezatlık var. madem ben ıngılızce olarak gırıyorum bu sınava neden tektar sınava skuluyorum . bu ıster ıstemez herkezın o sınavları gecen herkezın soracagı bır soru. gelelım bu uygulamayı dıger ulkelerın nasıl yaptıgına. ornekler verılmıs ve kucuk bır arastırmayla gerceklerı gorebılır ınsanlar. ISPANYA, YUNANISTAN, RUSYA, CIN, FRANSA bu ulkeler bunu kabul etmemısler masaya yumruklarını vurmuslar. benım pilotum yeterlıdır demıs. seyılerı level 6 dır demıs. bu konuya son noktayı koymus.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
evet arkadaslar somurge olmak. size dayatılan her seyı yapmak herseyı kabul etmek ulke olanaklarını yabancıya peskes cekmekle oluyor. buna havacılıkta eklendı artık. turkıyede yabancı pilot sayısı ne kadar bılıyormusunuz o herseyı cok ıyı bıldıgını sanan SHGM neden kesın sayıları acıklamıyor neredeyse 1000 e yaklastı. bu nedemek acaba. bu ısle bırılerıne rant saglanacak. yarumları okudum haklı olanlar var yok degıl. ornegın ATPL sınavlarını soruları ezerlıyorlar dıyorsunuz. pekala bılıyormusunuz kı SHGM sınav yonetmelıgınde kısı sınava ana dılınde yanı turkce olarak gırer ıbaresının oldugunu. sanmıyorum pekala ben turkce olarak gırmek ıstıyorum dedıgınızde SHGM sıze ne dedıgını bılıyormusunuz. sanmıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Benim bildigim birkaç İspanyol pilot var, seviyeleri eh işte ama level 6 yı aldılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
level 4 sadece pilotlar için değil hava trafik kontrolörleri içinde zorunluluk.değerlendiriciler arasında neden hiç atc yok.yoksa atc'leri her zamanki gibi dhmi değerlendirip hepsine geçer not mu verilecek..ah geri kalmış ülkemin geri kalmış otoriteleri ah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
O dediğin ülkeler vatandaşlarına değer veriyor,senin devletin ne veriyor ? Yav insanları bırakın sınav mülakata bile çağırmıyorlar şirketler, millet ortalık malı olmuş şimdi birde bu sınav çıktı yani bu şu demek girme kardeşim yapma kardeşim hertürlü engeli koyarım kardeşim varmı başka söylenecek söz yok 2008 öncesi ne olacak neden hak yeniyor yada kimler korunuyor onlar sınava girmeden Level 4 şak diye yazıldı lisanslarına ne ayrıcalıkları var,bristolu ezberle sınava gir doğru sölediğin ama herkesi aynı kefeye koyamazsın kimi ezberler kimi çalışır ezberlemeyen zaten kendini sınavda belli ediyor 5 saat kalkamıyor oturduğu yerden e şimdi sen hepsini aynı kefeye koymuş sallıyosun Level 6 ne ATPL sınavı ne farkı bi anla önce :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bristol'ü ezberleyip sınava girmek Level-6 göstergesi olmuş güzel ülkemde. Fransa ve birkaç ülke bu uygulamayı kabul etmeyip tüm pilotlarım yeterli seviyededir diye gövde gösterisi yaptı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ATPL sınavını verenler zaten Level 6 değil malesef. Çok kötü ingilizcesi ile soruları ezberleyip geçenleri tanıdığım için söylüyorum. Sorular harfi harfine aynı çıktığı için tekrar tekrar çözerek ezberleyerek geçiliyo hiç bişey öğrenmeden , acı ama gerçek. Sadece bir kaç tane yeni soru çıkar her sınavda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Fransa ve ispanya bu sınavı tüm pilotlarına uygulamış ve hepsi level-6 olmuş diye duydum. gerçek mi acaba? ..yoksa milliyetcilik mi? Fransızların ve ispanyolların konuştuğu ingilizceyi biliyoruz ( hava trafiğinde genel olarak)..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000