02 Ocak 2009, Cuma 14:34:32

Arıduru: "Krizi ciddi fırsata çevireceğiz"

Uçuş Okulları Derneği, Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru ve ilgili birimlerin katılımıyla, ‘Yaşanmakta olan küresel ekonomik krizin ülkemizdeki uçuş okullarına olası yansımaları ve alınması gereken tedbirler’ konulu bir toplantı düzenlendi.
  • Arkadaşlar Türkiyedeki işssiz pilotların asıl sebebini lütfen görün asıl sebep THY yönetimi ve 250 yabancı pilottur.Yoksa bizim pilotlarımıza lütfen laf atmayın yok tecrübe yok vs suçlamalara girmeyelim.Söyleyin THY her yıl 100 yeni ögrenci kendi sistemine pilot sokuyor tabiiki işssiz pilot sayısı artar.THY herşeyi özelleştirirken eğitimi hızla devletleştiriyor.Lütfen konunun aslına bakın.Okullarımız yurtdışına açılsın ki yeni ögretmen pilotlarımız okullarda başlayıp tecrübe edinsinler.Bu yurtdışı açılımını yürekten destekliyorum
  • Önce sektördeki insana olan talebi artırmak lazım.Yoksa eğitimli bir sürü işsiz yetiştirmekten başka birşey olmaz yapılanlar.şuanda bir sürü Sivil Havacılık okulu açıyorsunuz.Peki mezun olan öğrenciler iş bulabiliyormu buna bakmak lazım. Eğitim merkezi olacakmış.Eğitilenler nolacak daha sonra.İşsizler kervanınamı katılacaklar? Şu anda uçuş okularından başka teknisyen yetiştiren okulların problemlerini çözdünüzya sanki.Madem bu işi bu kadar biliyorsunuz verilen SHY 66 lisanslarını Part66 çevirinde mezun olan öğrencileri diğer ülkelerde tanısın ve oradada iş bulabilsinler.Başkalarını buraya getireceğiniz yerde bu öğrencilere çare olun.
  • mevcut yapı ve bakış açısı maalesef sadece uçak almak ve pilot okullarını zengin etmekle büyüme olacağını sanmaktadır.. kimse havasahasının daha güvenli ve verimli çalışmasını düşünmüyor yada dışa bağımlılıkta kurtulmayı..nasıl olsa birileri birşey yapar biz de alırız.. para çok tabi.. yapılan havacılığa yatırım değil.. ticarete yatırımdır..
  • öncelikle iyi yetişmiş shyo mezunlarını değerlendirsinler... havacılık sadece pilot yetiştirmek ve uçak almakla gelişmez(ki yetişen pilotların aldığı eğitimin kalitesini pilot arkadaşlar daha iyi bilir).. artan trafiğe en iyi ve güvenli şekilde hizmet verilmesi de çok önemlidir... gidip anadolu. ünv. sivil havacılık yüksek okulundan mezun olanların durumuna baksınlar... pilotaj dışındaki bölümlerden mezun olanlar sektörde ne derece iş bulabiliyor.. ve kontrolörler atanabiliyor mu..
  • First officer görevini artık ABD de maymunların bile yapabildikleri söyleniyor.MSN de çetleşmiyorsunuz.
  • Kardeşim sen pilot olamamışsan emek sarf edip 14 atpl sınavını verebilecek kadar zeki ve sabırlı yine SHGM kontrol pilotlarının zor kontrol ucusunu başarabilecek kadar yetenekli tip alabilecek kadar yeterli ve F/O olarak ucabilecek kadar sorumlu insanları sakın eleştirme sakınn emeğe saygı duy ayıp yazdıklarınn
  • SEVGİLİ KARDEŞİM.BURADA ÇOK DOĞRU, ÇOK YERİNDE,HATTA AYAKTA ALKIŞLANACAK YORUMLAR YAPMIŞSIN.SAYIN ARIDURU YİNE HER ZAMANKİ GİBİ GERÇEKLEŞMESİ BİR ÇOK İNSANIN HAYATINI TEHLİKEYE ATACAK VE TECRÜBESİZ İNSANLARIN ELİNDE OYUNCAĞA DÖNECEKTİR.LÜTFEN BU GİBİ KONULARDA DAHA HASSAS OLALIM.TECRÜBEYE HER ZAMAN ÖNEM VERELİM VE GEREKİRSE PİLOT OLMA YAŞINI 47 YE ÇEKELİM.30 LA 47 ARASI YARDIMCI PİLOT,47 DEN SONRADA 1.PİLOT OLARAK OLMASI HEM VATAN HEMDE MİLLET İÇİN DAHA HAYIRLI OLUR BİZCE.
  • Söylediklerinizde haklısınız mezun olduğu okuldansonra iş bulamayıp gece kondu gibi pilot olmuş kimseler var, ancak bu işe gönlünü yüreğini koymuş ve sivil havacılık yüksek okulunu bitirmiş çk kaliteli pilotlarımızda var, kurunun yanında yaşıda ateşe vermeyin... hava kuvvetlerinde 20 yaşında çocuklara silahlı uçakları veriyorlar, 2 pilotla uçan, full otomatik sistemlere sahip olan uçaklarımı uçuramayacak bu gençler, lövye direksiyon bitti artık, sıkıyosa atplden 14 sınavı verin, azaltmaya çalışmayın... dahada cevap yazmayacağım szde bana yazmayın. teşekürler.
  • Uçuş okulları bu işi TİCARİ olarak yapmaktadırlar..Buyursunlar yapsınlar..Ama mezun olanları neden direkt olarak HAVAYOLUNA sokmaya çalışırlar? Neden bu yeni yetme gençlerin ana hedefi 50.000 $ para verip 1 sene PIRPIR uçakla eğitim alıp , tecrübe sahibi olmadan ufak uçaktan büyüğe doğru kademe kademe uçmadan yüzlerce insanın içinde olduğu yolcu uçaklarınd direkt olarak başlamaktır? Madem bu yola başkoydun ..tecrübe için biraz sıkıntı çekeceksin ! Bir yol katetmeden sonda ulaşacağı noktaya baştan erişmenin sonucunu mazallah THY diyarbakır kazasında olduğu gibi tüm millet yaşar sonra.!! Zaten kaptan olmakta artık saatim doldu yılım doldu hesabına dönüştü ve ETRAF MAALESEF TECRÜBESİZ KAPTAN TECRÜBESİZ FIRST OFFICER KAYNIYOR
  • (Yanlışlıkla 1000-1500 saat 100-1500 olarak çıkmış..) Yanlış anlaşılma olmasın gençler herzaman her konuda iyi iş yaparlar ancak havacılık gibi profosyonel tüm mesleklerde TECRÜBE esastır.Bu tarz yeni yetme gençler uçağı kullanmaya başladıklarında zamana zaman bu işi yanında uçtuğu kaptandan daha iyi yaptığını bile düşünecek kadar tecrübesizdir !! O uçmayı elindeki lövye ve Stick i atari gibi kullanmak olduğunu zanneder..Uçuş planını da CDU ya girdi mi tamam ondan daha iyi yapan yoktur bu işi..!! Allah hiçbir kaptanı INCAPASITE etmesin uçuşta.. Yolcular bu tecrübesizlerin eline kalırsa vayy onların haline !!

Ali Arıduru, havacılığın insan kaynağı merkezi ve belkemiğinin uçuş okulları olduğunu ve ilgili sivil havacılık kanunundaki eğitim faaliyetlerinin desteklenmesi ile ilgili kanunu hatırlattı. Uçuş okullarının krizden minimum düzeyde etkilenmesi için SHGM olarak her türlü destek ve katkıya hazır olduklarını bunun için SHGM harici Maliye Bakanlığı ve yakıt indirim dâhil, her sorun ile birebir kendisinin ilgilenip takip edeceğini de belirtti.

Ayrıca Arıduru, yaşanan krizi uçuş okullarının maliyetlerini biraz daha aşağı çekip yurtdışından gelecek öğrenciler için de daha cazip hale getirileceğini bir şekilde krizi, uçuş okullarının adına ciddi fırsata çevireceklerini de sözlerine ekledi.

Ali Arıduru konuşmasına SHGM’nin, Türkiye’nin çevre ülkeleri ile yapmış oldukları ikili anlaşmalarda eğitimin de var olduğunu ve bunun hayata geçirilmesi için her türlü desteği vereceklerini Türkiye’yi havacılık eğitim merkezi yapacaklarını da sözlerine ekleyerek devam etti.

Uçuş Okulları Derneği ile SHGM’nin ortak çalışmaları ocak ayı sonunda neticelendirilmeye çalışılıp, uçuş okullarının eğitim fiyatları aşağı alınmaya çalışılacak. Uçuş okullarının temsilcilerinin katıldığı toplantıdan okullar memnun ayrıldılar.

Arıduru: "Krizi ciddi fırsata çevireceğiz"

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

serçe ~ 15 yıl önce
Arkadaşlar Türkiyedeki işssiz pilotların asıl sebebini lütfen görün asıl sebep THY yönetimi ve 250 yabancı pilottur.Yoksa bizim pilotlarımıza lütfen laf atmayın yok tecrübe yok vs suçlamalara girmeyelim.Söyleyin THY her yıl 100 yeni ögrenci kendi sistemine pilot sokuyor tabiiki işssiz pilot sayısı artar.THY herşeyi özelleştirirken eğitimi hızla devletleştiriyor.Lütfen konunun aslına bakın.Okullarımız yurtdışına açılsın ki yeni ögretmen pilotlarımız okullarda başlayıp tecrübe edinsinler.Bu yurtdışı açılımını yürekten destekliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 15 yıl önce
Önce sektördeki insana olan talebi artırmak lazım.Yoksa eğitimli bir sürü işsiz yetiştirmekten başka birşey olmaz yapılanlar.şuanda bir sürü Sivil Havacılık okulu açıyorsunuz.Peki mezun olan öğrenciler iş bulabiliyormu buna bakmak lazım. Eğitim merkezi olacakmış.Eğitilenler nolacak daha sonra.İşsizler kervanınamı katılacaklar? Şu anda uçuş okularından başka teknisyen yetiştiren okulların problemlerini çözdünüzya sanki.Madem bu işi bu kadar biliyorsunuz verilen SHY 66 lisanslarını Part66 çevirinde mezun olan öğrencileri diğer ülkelerde tanısın ve oradada iş bulabilsinler.Başkalarını buraya getireceğiniz yerde bu öğrencilere çare olun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ses ~ 15 yıl önce
mevcut yapı ve bakış açısı maalesef sadece uçak almak ve pilot okullarını zengin etmekle büyüme olacağını sanmaktadır.. kimse havasahasının daha güvenli ve verimli çalışmasını düşünmüyor yada dışa bağımlılıkta kurtulmayı..nasıl olsa birileri birşey yapar biz de alırız.. para çok tabi.. yapılan havacılığa yatırım değil.. ticarete yatırımdır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
htk ~ 15 yıl önce
öncelikle iyi yetişmiş shyo mezunlarını değerlendirsinler... havacılık sadece pilot yetiştirmek ve uçak almakla gelişmez(ki yetişen pilotların aldığı eğitimin kalitesini pilot arkadaşlar daha iyi bilir).. artan trafiğe en iyi ve güvenli şekilde hizmet verilmesi de çok önemlidir... gidip anadolu. ünv. sivil havacılık yüksek okulundan mezun olanların durumuna baksınlar... pilotaj dışındaki bölümlerden mezun olanlar sektörde ne derece iş bulabiliyor.. ve kontrolörler atanabiliyor mu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
biri ~ 15 yıl önce
First officer görevini artık ABD de maymunların bile yapabildikleri söyleniyor.MSN de çetleşmiyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yeni pilot ~ 15 yıl önce
Kardeşim sen pilot olamamışsan emek sarf edip 14 atpl sınavını verebilecek kadar zeki ve sabırlı yine SHGM kontrol pilotlarının zor kontrol ucusunu başarabilecek kadar yetenekli tip alabilecek kadar yeterli ve F/O olarak ucabilecek kadar sorumlu insanları sakın eleştirme sakınn emeğe saygı duy ayıp yazdıklarınn

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BOB MARLEY ~ 15 yıl önce
SEVGİLİ KARDEŞİM.BURADA ÇOK DOĞRU, ÇOK YERİNDE,HATTA AYAKTA ALKIŞLANACAK YORUMLAR YAPMIŞSIN.SAYIN ARIDURU YİNE HER ZAMANKİ GİBİ GERÇEKLEŞMESİ BİR ÇOK İNSANIN HAYATINI TEHLİKEYE ATACAK VE TECRÜBESİZ İNSANLARIN ELİNDE OYUNCAĞA DÖNECEKTİR.LÜTFEN BU GİBİ KONULARDA DAHA HASSAS OLALIM.TECRÜBEYE HER ZAMAN ÖNEM VERELİM VE GEREKİRSE PİLOT OLMA YAŞINI 47 YE ÇEKELİM.30 LA 47 ARASI YARDIMCI PİLOT,47 DEN SONRADA 1.PİLOT OLARAK OLMASI HEM VATAN HEMDE MİLLET İÇİN DAHA HAYIRLI OLUR BİZCE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
7 yüz 30 yedi ~ 15 yıl önce
Söylediklerinizde haklısınız mezun olduğu okuldansonra iş bulamayıp gece kondu gibi pilot olmuş kimseler var, ancak bu işe gönlünü yüreğini koymuş ve sivil havacılık yüksek okulunu bitirmiş çk kaliteli pilotlarımızda var, kurunun yanında yaşıda ateşe vermeyin... hava kuvvetlerinde 20 yaşında çocuklara silahlı uçakları veriyorlar, 2 pilotla uçan, full otomatik sistemlere sahip olan uçaklarımı uçuramayacak bu gençler, lövye direksiyon bitti artık, sıkıyosa atplden 14 sınavı verin, azaltmaya çalışmayın... dahada cevap yazmayacağım szde bana yazmayın. teşekürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KPT ~ 15 yıl önce
Uçuş okulları bu işi TİCARİ olarak yapmaktadırlar..Buyursunlar yapsınlar..Ama mezun olanları neden direkt olarak HAVAYOLUNA sokmaya çalışırlar? Neden bu yeni yetme gençlerin ana hedefi 50.000 $ para verip 1 sene PIRPIR uçakla eğitim alıp , tecrübe sahibi olmadan ufak uçaktan büyüğe doğru kademe kademe uçmadan yüzlerce insanın içinde olduğu yolcu uçaklarınd direkt olarak başlamaktır? Madem bu yola başkoydun ..tecrübe için biraz sıkıntı çekeceksin ! Bir yol katetmeden sonda ulaşacağı noktaya baştan erişmenin sonucunu mazallah THY diyarbakır kazasında olduğu gibi tüm millet yaşar sonra.!! Zaten kaptan olmakta artık saatim doldu yılım doldu hesabına dönüştü ve ETRAF MAALESEF TECRÜBESİZ KAPTAN TECRÜBESİZ FIRST OFFICER KAYNIYOR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kpt ~ 15 yıl önce
(Yanlışlıkla 1000-1500 saat 100-1500 olarak çıkmış..) Yanlış anlaşılma olmasın gençler herzaman her konuda iyi iş yaparlar ancak havacılık gibi profosyonel tüm mesleklerde TECRÜBE esastır.Bu tarz yeni yetme gençler uçağı kullanmaya başladıklarında zamana zaman bu işi yanında uçtuğu kaptandan daha iyi yaptığını bile düşünecek kadar tecrübesizdir !! O uçmayı elindeki lövye ve Stick i atari gibi kullanmak olduğunu zanneder..Uçuş planını da CDU ya girdi mi tamam ondan daha iyi yapan yoktur bu işi..!! Allah hiçbir kaptanı INCAPASITE etmesin uçuşta.. Yolcular bu tecrübesizlerin eline kalırsa vayy onların haline !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000