11 Mart 2011, Cuma 10:16:19

ARIDURU BÖYLE VEDA ETTİ

SHGM Genel Müdürü Ali Arıduru, 2011 seçimlerinde milletvekili aday adaylığı için istifa etti, bir de veda mesajı yayınladı.
  • ECAC EGITIM BASKANLIGI ILE OVUNEN ZAVALLI . TESKILAT KANUNU CIKARTTIGI KURUMUNDA EGITIM DAIRESI OLUSTURMAYAN VE SONRADAN DA OLUSTURMA IHTIYACI DUYMAYAN AMA HER ORTAMDA ECAC EGITIM BASKANLIGI ILE OVUNEN ZAVALLI. MILLETVEKILI ADAYI OLDUGU SAKARYA NIN 30 KM YAKININDAKI SEHRE IZMITE ISG DEN HAVAS SERVISLERI VAR SAKRYAYA YOK. YA AKP BU ADAMI SAKARYADAN ADAY GOSTERSIN AKP YE OY VEREN SAKARYALILAR HARBI DUSUNULMEYE DEGER
  • oh be....
  • sizinle 2003 yılında çalışmaya başladım. hoşgörülü, sabırlı, titiz, dakik, dikkatli, pratik zekalı, çözüme yönelik, net açık yapınız birçoklarını rahatsız etti, olsun! benden yana size helal olsun. varsa kaderde bir gün gene dirsek çürütürüm seve seve. yolunuz açık olsun...
  • acaba hangi partiden olacak?
  • Her nedense anlatılanlarla bizlerin yaşadığı farklı şeyler. Kağıt üzerinde görülen başarılar sahada görünmüyorsa bu konuyu araştırmak lazım. Şimdi TOSHİD hariç tüm havacılıkta örgütlü sivil toplum örgütlerine bir sorun. Orada çalışan profesyoneller ne diyorsa bunu kabul ediyorum.Yapın bir gazetecilik ve Ali Arıdurunun sektöre ne verdiğini sorgulayın.Bakın karşınıza ne çıkacak.
  • turk sivil havacilgi icin hayirli bir genel mudur gelsin insallah
  • Allah yolunu açık etsin..
Çok Kıymetli Mesai Arkadaşlarım ve Sivil Havacılık Sektörümüzün Değerli Çalışanları,


Sözlerime başlamadan önce hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bugüne kadar hep sivil havacılık sektörümüzdeki gelişmeleri anlatmak için konuştum. Bugün ise sizlere veda etmenin duygu yoğunluğu ve hüznü içindeyim.


Yaklaşık 8 yıl Türk sivil havacılığına hizmet etme şansını veren Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali YILDIRIM'a bu onuru yaşattığı için öncelikle şükranlarımı sunuyorum. Bunun iki yılı Bakan Danışmanlığı görevimde, 6 yılı ise Genel Müdürlük çatısı altında geçti. Çalışmak, çok çalışmak, daha iyisini yapmak, hizmet etmek bizim için yaşam biçimiydi. Bu işe gönül verdik. Bu uğurda ailemizi, sevdiklerimizi, dostlarımızı da ihmal ettik çoğu kez. Onurla, vakarla Türk sivil havacılığının hak ettiği yere ulaşmış olmasını görmek, tüm yorgunluklarımızı alıp götürdü, mutlulukların en güzelini tattık.


Allah'a şükrediyorum ki, bize güzel işler yapmayı nasip etti ve bugünlere vasıl olduk. Sivil havacılığımızda gelecekte atılacak yeni adımlar için sağlam bir temel oluşturmayı başardık. Bu başarıda Genel Müdürlüğümüzde çalışan tüm arkadaşlarımın son derece özverili çabaları, çalışmaları ve gayretleri var. Hepsinin emeklerini şükranla ve saygıyla her zaman anacağım.


Hafıza-i beşer nisyan ile maluldür. Unutmak insanlar için bir olgu. Aslında söylemek istediğim şeyler, sivil havacılıkta yolcu sayımızın 100 milyonu geçmesi, uçak filomuzun üçe katlanması, uçuş nokta sayımızın 200'ü, ikili anlaşma sayımızın 120'ye ulaşması, havacılık sektöründeki personel sayısının iki kat artarak 110 bine ulaşması, denetim sayımızın 6 bine yaklaşması, 8 yılda 50'nin üzerinde yasal düzenlemenin hayata geçirilmesi değil yada Genel Müdürlüğümüzün yeniden yapılandırılması, fiziki şartlarının iyileştirilmesi, 20'nin üzerinde yayının havacılık sektörünün hizmetine sunulması, otomasyona geçilmesi, Yeşil Havaalanları, Engelsiz Havaalanları, Her İl'e Bir Heliport, Ekonomik Havaalanları, Ambulans Helikopter Projeleri değil. Bunları söylemek istemiyorum.


Dünyanın uçuş ağı en hızlı gelişen, iç hatlarda Avrupa'nın en hızlı büyüyen pazarına sahip, dış hat yolcusu sayısını en çok arttıran, havacılıkta en fazla büyüme gösteren ve potansiyel sahibi dünyadaki ilk dört ülke içinde yer alan bir Türkiye'den,


Havayolu, havaalanı terminal işleticileri, yer hizmetleri kuruluşları, ikram hizmetleri, bakım kuruluşları küresel işletmeler haline gelen, 13 ülkede 10 milyar dolarlık sivil havacılık yatırımı bulunan bir Türkiye'den,


Sivil Havacılıkta Uçak Bakım ve Eğitim Merkezi olma hedefini ortaya koyan, kendi uçaklarının bakımını akredite bir ülke olarak yapan ve diğer ülkelere de bu konuda hizmet sunan, sivil havacılıkta 8 ayrı bölgesel oluşuma öncülük eden, 100 yakın ülke ile çoklu işbirliği anlaşması imzalayan bir Türkiye'den,


Uluslararası havacılık örgütlerinin karar alma mekanizmalarına dahil olarak en üst düzeyde görev alan, Eurocontrol Başkan Yardımcılığı, ECAC Koordinasyon Kurulu üyeliği ve Eğitim Başkanlığı görevine getirilen, D-8 Ülkeleri Sivil Havacılık Grubu, Türkiye- Ortadoğu (TMAG) Havacılık Grubu, ve RSSO'nun Başkanlığını yürüten bir Türkiye'den bahsetmek istiyorum.


Dünyanın gıpta ile baktığı, bölgesinde liderlik yapan, sivil havacılıkta Bakanımızın liderliğinde hep birlikte destan yazdığımız bir Türkiye…



Sivil havcılığımızın gelişimi için bunlarla da yetinmedik. 2023 yılı için Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. yılına yakışır hedefler belirledik. Türk sivil havacılık filosunun 2023 yılında; 100 geniş gövde, 450 dar gövde, 200 bölgesel uçak olacak şekilde 750 uçaklık bir yapıya kavuşması, toplam 350 milyonluk yolcu kapasitesine ulaşması, 60 milyon yolcu kapasiteli 1, 30 milyon kapasiteli 2, 15 milyon kapasiteli 3 havaalanı yapılması, 190 üyesi bulunan ICAO ülkelerinin tamamıyla ikili hava ulaştırma anlaşması imzalanması, yerli uçağımızın imal edilmesi ve daha pek çok hedef ortaya koyarak sivil havacılığımızın gelecekte de sürdürülebilir büyümesi için önemli bir misyonu yerine getirdik.


Değerli mesai arkadaşlarım ve sivil havacılık camiasının kıymetli üyeleri,


Her görevin bir başlangıcı bir de sonu var. 2011 seçimleri için milletvekili aday adayı olmak üzere görevimden ayrılıyorum. Ali ARIDURU olarak üstlenmiş olduğum görevi bu süre zarfında layıkıyla yapmış olmanın huzurunu yaşayarak ayrılıyorum.


Başarmak sadece alkışlanacak sonuçlar üretmek değil, aynı zamanda alkışlanacak çabalar üretmektedir. Ülkeme, milletime hizmet etmenin onurunu ve gururunu yaşıyorum. Sivil havacılığımıza katkı sağlayan ve emeği geçen herkese bu vesile ile ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum.


Türk sivil havacılığının dünyaya açılması konusunda gösterdiği kararlılıkla bizlere güç ve azim aşılayan, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'a vermiş olduğu destek ve göstermiş olduğu hassasiyetinden ötürü en içten duygularımla şükranlarımı sunuyorum.


"Her Türk Vatandaşı hayatında en az bir kez uçağa binecektir" ve "Havayolu halkın yolu olacaktır" hedefi ile 2003 yılında Bölgesel Havacılık Projesini uygulamaya koyan, serbestleşme yönünde atılan adımlarla sivil havacılıktaki değişim, dönüşüm ve başarının mimarı olan Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali YILDIRIM'a, engin ufkuyla bizlere yol gösterdiği için sonsuz şükran ve saygılarımı sunuyorum.


Başta Genel Müdürlükteki mesai arkadaşlarım olmak üzere, sivil havacılığımızın gelişmesi için gösterdiğimiz gayretlerde desteklerini ve işbirliğini esirgemeyen tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, sektörümüzün dünya standartlarına ulaşması konusunda büyük çaba gösteren, ülkemiz adına gurur verici başarılara imza atılmasına vesile olan sivil havacılık çatısı altında faaliyet gösteren tüm sektör işletmelerimize ve sivil havacılık camiasının değerli çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyor, başarılarından ötürü tebrik ediyorum.


Değerli mesai arkadaşlarım, sivil havacılık sektörüne yaptığınız katkılardan, özverili çalışmalarınızdan, gayretlerinizden, azminizden dolayı tekrar teşekkür ediyor, hepinizi yürekten kutluyorum.


Hepinize veda ederken, sağlık, mutluluk ve başarı diliyorum.


Sivil havacılığımızın daha büyük başarılara imza atması dileğiyle hoşça kalın…


Allahaısmarladık.


Dr. Ali ARIDURU
Sivil Havacılık Genel Müdürü

ARIDURU BÖYLE VEDA ETTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
ECAC EGITIM BASKANLIGI ILE OVUNEN ZAVALLI . TESKILAT KANUNU CIKARTTIGI KURUMUNDA EGITIM DAIRESI OLUSTURMAYAN VE SONRADAN DA OLUSTURMA IHTIYACI DUYMAYAN AMA HER ORTAMDA ECAC EGITIM BASKANLIGI ILE OVUNEN ZAVALLI. MILLETVEKILI ADAYI OLDUGU SAKARYA NIN 30 KM YAKININDAKI SEHRE IZMITE ISG DEN HAVAS SERVISLERI VAR SAKRYAYA YOK. YA AKP BU ADAMI SAKARYADAN ADAY GOSTERSIN AKP YE OY VEREN SAKARYALILAR HARBI DUSUNULMEYE DEGER

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
oh be....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sizinle 2003 yılında çalışmaya başladım. hoşgörülü, sabırlı, titiz, dakik, dikkatli, pratik zekalı, çözüme yönelik, net açık yapınız birçoklarını rahatsız etti, olsun! benden yana size helal olsun. varsa kaderde bir gün gene dirsek çürütürüm seve seve. yolunuz açık olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
acaba hangi partiden olacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Her nedense anlatılanlarla bizlerin yaşadığı farklı şeyler. Kağıt üzerinde görülen başarılar sahada görünmüyorsa bu konuyu araştırmak lazım. Şimdi TOSHİD hariç tüm havacılıkta örgütlü sivil toplum örgütlerine bir sorun. Orada çalışan profesyoneller ne diyorsa bunu kabul ediyorum.Yapın bir gazetecilik ve Ali Arıdurunun sektöre ne verdiğini sorgulayın.Bakın karşınıza ne çıkacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
turk sivil havacilgi icin hayirli bir genel mudur gelsin insallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Allah yolunu açık etsin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000