19 Mart 2011, Cumartesi 16:13:44

ALİ ARIDURU'DAN MESAJ VAR...

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden istifa ederek 12 Haziran'da yapılacak olan milletvekilliği seçimleri için Ak Parti'den aday adayı olan Dr. Ali Arıduru bölgenin yerel gazetelerinden ve halktan yoğun ilgi görüyor.
  • Yapılanlar kendi irademizle değil, Avrupanın baskısı ile yapılan icraatlardır. Kanıtları mevcut. Ama "biz yaptık" ahkamından geri kalmayan SHGM tayfası havacılığımızın temeli olmadığının farkında değiller.
  • Kim secilirse secilsin, secilenler secilebilmek icin harcadiklari parayi daha sonra bir yerlerden cikarabilmek dusnuncesinde olmamali. Bu her partiden tum adaylar icin gecerli. Secilenler verilen verginin nereye gittigi konusunda verdikleri her kararin hesabini vermeleri gerektigini unutmamali. OY VEREN VATANDAS ISE POLITIKACININ ORADA VERDIGI VERGIYLE DURDUGUNU UNUTMAMALI VE YERI GELDIGINDE HESABINI SORMALI.
  • Kim ne derse desin, havacılığın içinde olup da, SHGM'yi tanımayanlar vardı, gerçi halada var, Sivil Havacılığın etkinliğini artırdı, daha iyiside olabilirdi ama şu ana kadar gelen Genel Müdürler içinde en başarılısıydı...
  • Personeline gereği gibi sahip çıkamadı umarım sakaryaya halkına sahip çıkabilir...
Adapazarı'ndan aday adayı olan Dr. Ali Arıduru, hem üniversiteyi bu şehirde bitirdi hem de çalışma hayatının önemli bir kısmını Adapazarı'nda geçirdi. Adapazarı'nı kendi doğup büyüdüğü şehir gibi sahiplenen Dr. Ali Arıduru'nun ailesi ve çocukları da Adapazarı'nda yaşıyor. Uzun yıllar Adapazarı'nda yaşamasından dolayı şehir halkı ile bütünleşen Arıduru'ya yerel gazete, televizyon ve radyolar destek veriyor.

Sivil Havacılık Eski Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru Sakarya Yenihaber Gazetesi'nden Safa Polat'la yaptığı söyleşide bugüne kadar yaptığı hizmetlerden bahsetti. Gazetecinin havacılık sektörünü iyi bilen Dr. Ali Arıduru'ya "Bazı sektörler de ister istemez Sakarya’ya kayacak mı?" sorusuna şöyle cevap verdi.

"Bu kaçınılmaz bir sonuçtur. İstihdam yaratacak birçok kuruluş bölgede konuşlanmaya başlayacaktır. Ayrıca buranın üniversite potansiyelini çok önemsiyorum. Üniversite, kaliteli eğitime yönelmeli. Şuandaki üniversite yönetimi kalitesiz bir eğitim veriyor demiyorum. Ama bu geliştirilebilir. Dünya üniversitelerinin klasman listesindeki ilk 500’e bu yıl Türkiye’den sadece ODTÜ girdi. Bizde 100’ün üzerinde üniversite varken listeye sadece 1 üniversite sokabiliyoruz. Bu bize bir şey hatırlatmalı. Sakarya, öğrenciler için çok uygun bir kent. Ben de burada öğrencilik yaptım, bunu çok iyi biliyorum. Burası uluslar arası klasmanda listelere girmeyi hedefleyen bir üniversiteyi çok rahat kaldırabilir durumda. Bu özel de olabilir vakıf da... Birçok ilde yeni üniversitelerin kurulması için çalışmalar yapılıyor. Ancak ben işin kalitesine bakıyorum. "

İŞTE DİĞER SORULAR VE CEVAPLARI...

Görev süreniz boyunca Sakarya’dan uzaktaydınız. Bu uzaklıktan dolayı lokal sorunları bizzat görmek konusunda bir sıkıntınız olabileceğini öngörüyor musunuz? Örneğin; bir adaptasyon sorunu yaşayabilir misiniz?

Ali Arıduru: Sorun yaşayacağımı düşünmüyorum. Benim evim Erenler’de. Ailem zaten burada. Sakarya’dan hiçbir zaman kopmadım. Herşeyim burada. Tam tersi Ankara’da turist gibiydim. Ankara’daki hayat; sabah işe git, gece 23:00’da çık. Orada tamamen izole bir şekilde işe yoğunlaşıyorum. Ankara’da boş olarak ayırdığım zaman, Sakarya’ya ayırdığım zamanın 4’te 1’i dir.

AKP’de mevcut vekillerle birlikte 54 aday var. Çok kaliteli isimler var listede. Bunu nasıl yorumluyorsunuz?

Ali Arıduru: Öncelikle hayırlı olsun. Hepsine başarılar diliyorum. Hepsini tanıma şansım olmadı. Onların müracaatlarını yorumlamaktan ziyade Türkiye’nin karşılaşacağı konulara bakmak lazım. Türkiye, şuan bütün coğrafyayı şekillendiren bir ülke olmalı. Ben milletvekillerinin içinde siyaset olmaması gerektiğini düşünüyorum. Siyaseti, başbakan ve bakanlar yapar. Milletvekilleri teknokrattır. Milletvekili, çalışmak ve üretmek zorundadır. Dolayısıyla önümüzdeki dönemin Türkiye adına dinamizmine uygun isimlerle yola devam etmek gerekir. Bunun takdiri önce delegenin, genel merkezin, Sayın Başbakan’ın ve yetkili kişilerin elindedir.

Partinin vekil profilinin artık değiştimesi gerektiğini mi düşünüyorsunuz?

Ali Arıduru: Evet, bu benim kişisel düşüncem. Ben vekil olarak siyaset yapmamın doğru olduğunu düşünmüyorum. Ben üretirim, yaparım ve ortaya koyarım. Bunun siyasetini ilgili bakan yapsın.

Listeye girmek konusundaki inancınız nedir?

Ali Arıduru: Şimdilik “hayırlısı olur” demekten başka bir şey söylemem yanlış olur.

Ankara’da görüşmeleriniz oldu mu?

Ali Arıduru: 1 haftadan beri Sakarya’da dolaşıyorum ve çalışmalar yapıyorum. Hemen herkesin ağzında böyle bir şey var. Ben bunun nezaketen doğru olduğunu düşünmüyorum.

Bunların dile getirilmesi mi doğru değil?

Ali Arıduru:
İnsanlar elbette görüşme yapabilir. 2 hafta önce Cumhurbaşkanımız ile İran’daydık. Sayın Bakan’ımız ile Hatay dönüşü her zaman olduğu gibi bakanlıkta rutin görüşmeleri yapıyorduk. Şimdi ne demeliyim ben? Bunlar nezaketen doğru değil. Konuşulmasını kesinlikle doğru bulmuyorum. Yani aday adaylarının ön plana çıkacağı birçok şey var. Eğitim durumu, kültürü ve icraatları önemli. Ben kendi adıma şunu çok rahat söyleyebilirim. Bugüne kadar yaptıklarım, bundan sonra yapacaklarımın teminatıdır. Sıfırdan aldığımız bir kurumu nerelere getirdik. Elbette büyük destekler gördüm ve bunların sayesinde Sivil Havacılığı önemli yerlere getirdik. Birileriyle görüşme iddialarını konuşmak şık değil. İnsanlar görüşmüş olabilir. Ama bu kullanılacak bir konu değildir. Biz şuanda işin bütün süreci neyse ona uyarak yoluma devam ediyorum. Takdir 2 bin 500 delegenindir. Pazar günü temayülden bir sonuç çıkacak. Bu sonuç değerlendirilecek ve bir karar verilecek.

Vekil profilinin değişeceğinden bahsettiniz. Bu yeni dönemde milletvekili profilini işini çok iyi bilen teknokratlara dönüşeceği sonucunu çıkarabilir miyiz?

Ali Arıduru:
8,5 yıllık sürece bir bakın. Örneğin; 2002 yılındaki sağlık sorunlarıyla ilgili çözüm noktalarına bakışımız ile bugünküler arasında büyük fark var. Burada büyük bir devrim var. Bunu birşeyle mukayese bile edemezsiniz. Bütün Cumhuriyet Tarihi’nde yapılandan çok demiryolu hattı döşemişseniz bunu rahatlıkla mukayese edebilirsiniz. Bu da bir devrimdir. Ulaşımda büyük bir büyüme yaşadık. Bugün bu büyüme öyle bir hal aldı ki durmamız mümkün değil. Artık sizin bu bölgenin her başlıkta lideri ve otoritesi olmak zorundasınız. Dolayısıyla burada konusunda son derece yetkin, büyüme hızına yetişkin teknokratlarla Türkiye’nin yoluna devam edeceğini tahmin ediyorum.

Safa POLAT
Sakarya Yeni Haber

ALİ ARIDURU'DAN MESAJ VAR...

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Yapılanlar kendi irademizle değil, Avrupanın baskısı ile yapılan icraatlardır. Kanıtları mevcut. Ama "biz yaptık" ahkamından geri kalmayan SHGM tayfası havacılığımızın temeli olmadığının farkında değiller.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kim secilirse secilsin, secilenler secilebilmek icin harcadiklari parayi daha sonra bir yerlerden cikarabilmek dusnuncesinde olmamali. Bu her partiden tum adaylar icin gecerli. Secilenler verilen verginin nereye gittigi konusunda verdikleri her kararin hesabini vermeleri gerektigini unutmamali. OY VEREN VATANDAS ISE POLITIKACININ ORADA VERDIGI VERGIYLE DURDUGUNU UNUTMAMALI VE YERI GELDIGINDE HESABINI SORMALI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kim ne derse desin, havacılığın içinde olup da, SHGM'yi tanımayanlar vardı, gerçi halada var, Sivil Havacılığın etkinliğini artırdı, daha iyiside olabilirdi ama şu ana kadar gelen Genel Müdürler içinde en başarılısıydı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Personeline gereği gibi sahip çıkamadı umarım sakaryaya halkına sahip çıkabilir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000