19 Nisan 2009, Pazar 14:38:33

Aksiyon, havacılık skandallarını açıklıyor

Büyük Birlik Partisi lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki beş kişinin hayatına mal olan helikopter kazası, havacılık sektöründeki skandalları ortaya çıkardı.
  • Aksiyon fetullah ın yayın organı bu dergiden alıntı yapılmasının amacı haber mi yoksa bu derginin sahibi adına reklam mı airporthaber? Sizler havacılğın sesi olduğunuza göre bu haber hakkında geniş bir bilgi sahibi olduğunuza göre neden aksiyon u haber kaynağı olarak gösterip bu haberi yaptınız?Ayrıca böyle olmadığını söylemeyin sakın yazınızın sonuna doğru aksiyonun bazı haberlerini de başlık olarak geçmişsiniz. Yazıklar olsun! Sana gelin ce Laleli lions senin zaten söylemiştim Fetullah cı olduğunu bu yorumların da da onaylamış oldun? lions su kullanma canım evladım bence seni bozuyor.ama laleli tam uygun olmuş sana.yakışmış sana laleli adı :)
  • Sonunda ne olduğunu, olmadığını deklare ettin de bu airporthaber e birdenbire ne olduğunu anlamadık..(editör yayınlayabilecekmisin????? tarfsız ve demokratik kurum(!))
  • Türel'le, Haberal'la ne alakası var bu konunun ?
  • İşte şimdi cin Ali'nin kuyruğu kıstırdığının resmidir. Aksiyon dergisi güzel bir konuyu haber yapmış bu hafta. Okuyucularına, perde arkasında hangi "toplum mühendisliği ve PR" çalışmalarının döndüğünü enfes bir şekilde anlatmışlardır inşallah. Aksiyona yakışan bir haber olacağına hiç kuşkum yok...

Aksiyon Dergisi pazartesi piyasaya çıkacak sayısında bu skandalları araştırdı. Habere göre, uçuş okullarındaki uçaklar dâhil Türkiye'deki helikopterlerin yarıdan fazlasında Acil Durum Vericisi (ELT) yok. Derginin verdiği bilgiye göre 1 Şubat 2009'dan itibaren dünyanın her tarafında dinleme uydusunun frekansı değişti. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ise yeni frekansa uyumlu ELT cihazı olmayan çok sayıda hava aracına yılda bir kez düzenlenen 'uçabilirlik' raporu verdi. ELT cihazları ABD uydusu üzerinden dinleme yapıyor. ABD'de 2009 yılı başından itibaren ELT cihazlarının dinlenebildiği uydu değişti. Önceden 121,5 VHF ve 243 UHF frekanslarından yayın yapan ve dinlenebilen ELT cihazları bu yıldan itibaren 406 MHZ frekansına alındı. Çünkü eski uydudaki dinlemelerde parazitler oluyordu.

Bu değişiklikten sonra bir yıl boyunca eski frekansların kullanılacağı da duyurulmuştu. Ancak 1 Şubat 2009'da uyduda bir arıza oldu ve bu tarihten sonra eski frekanslar çalışmadı. Böylece uçak ve helikopterlerdeki ELT cihazları da boşa çıkmış oldu. Sivil Havcılık, havayolu şirketlerine 16 Ocak'ta bir yazı göndererek 1 Şubat'tan itibaren herkesin hava aracına yeni frekanstan dinleme yapan ELT takması gerektiğini duyurdu; ancak olayın üzerine gitmedi. Çünkü 1 Şubat'tan sonra bile çok sayıda hava aracına 'uçabilirlik' raporunun verilmesi bunun göstergesi olarak kabul ediliyor. Ancak Muhsin Yazıcıoğlu'nun bir helikopter kazasında vefat etmesiyle işi sıkı tutmaya başlayan Sivil Havacılık, şimdi 406 MHZ'den dinleme yapan ELT cihazı olmayan uçak ve helikopterlere izin vermiyor. ELT cihazı üreten firma ise kısa sürede talepleri karşılayamayınca Türkiye'de çok sayıda havayolu şirketi zor durumda kaldı.

BAYKAL'I TAŞIYAN HELİKOPTER

Aksiyon'un haberine göre, 22 Temmuz seçimi öncesi CHP lideri Deniz Baykal'ı taşıyan helikopter ile 29 Mart seçim sürecinde SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'u taşıyan uçağın da sorunlu olduğu anlaşıldı. Meğer iki lideri taşıyan uçak ve helikopter de korsan uçuş yapıyormuş. Baykal ve Kurtulmuş'u mitinglere taşıyan helikopter ve uçak Redstar Havayolu şirketine ait. Oysa kazadan hemen sonra bu uçakların İngiliz şirketine ait olduğu duyurulmuştu. Şimdi Baykal'ı taşıyan helikopterin Türkiye'de uçuşu yasak olan ve bir dönem mecburiyetten tescili ambulans helikopter olarak yapılan Rus yapımı hava aracı olduğu iddia ediliyor. Aynı şekilde Kurtulmuş'u taşıyan uçağın da ticari uçuş izni olmayan, yani yolcu taşımasına izin verilmeyen ambulans uçak olduğu anlaşıldı. Ayrıca Baykal ve Kurtulmuş'u taşıyan hava araçlarını yabancı pilotların kullanıyor olması da tartışma konusu. Çünkü Sivil Havacılık Türkiye'de faaliyet gösteren şirketlere yabancı pilotla uçma izni vermiyor.

Aksiyon'un bu haftaki sayısında AK Partili Menderes Türel de var. Türel, Antalya Belediyesi'ni neden kaybettiğini anlatıyor. Ayrıca geçen hafta PKK (KCK), rektörler ve bazı derneklere yönelik yapılan operasyonların buluştuğu ortak nokta da detaylı biçimde ele alınıyor. Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal'ın normal bir hoca iken nasıl trilyonlara hükmeden bir patrona dönüştüğü de gözler önüne seriliyor.

Aksiyon, havacılık skandallarını açıklıyor

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Aksiyon fetullah ın yayın organı bu dergiden alıntı yapılmasının amacı haber mi yoksa bu derginin sahibi adına reklam mı airporthaber? Sizler havacılğın sesi olduğunuza göre bu haber hakkında geniş bir bilgi sahibi olduğunuza göre neden aksiyon u haber kaynağı olarak gösterip bu haberi yaptınız?Ayrıca böyle olmadığını söylemeyin sakın yazınızın sonuna doğru aksiyonun bazı haberlerini de başlık olarak geçmişsiniz. Yazıklar olsun! Sana gelin ce Laleli lions senin zaten söylemiştim Fetullah cı olduğunu bu yorumların da da onaylamış oldun? lions su kullanma canım evladım bence seni bozuyor.ama laleli tam uygun olmuş sana.yakışmış sana laleli adı :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sonunda ne olduğunu, olmadığını deklare ettin de bu airporthaber e birdenbire ne olduğunu anlamadık..(editör yayınlayabilecekmisin????? tarfsız ve demokratik kurum(!))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Türel'le, Haberal'la ne alakası var bu konunun ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İşte şimdi cin Ali'nin kuyruğu kıstırdığının resmidir. Aksiyon dergisi güzel bir konuyu haber yapmış bu hafta. Okuyucularına, perde arkasında hangi "toplum mühendisliği ve PR" çalışmalarının döndüğünü enfes bir şekilde anlatmışlardır inşallah. Aksiyona yakışan bir haber olacağına hiç kuşkum yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000