11 Mart 2010, Perşembe 13:31:28

“Havaalanları Kapasite Kriterleri” yayımlandı…

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, artan yolcu ve uçak trafiğine paralel olarak son dönemde ülke gündeminde önemli yer teşkil eden havaalanlarının kapasite esaslarına yönelik bir kitap yayımladı.

“Havaalanlarında Kapasite Kriterleri” isimli kitap, havaalanlarının gerek altyapı gerekse hizmet kapasitelerinin belirlenmesine yönelik uluslar arası alanda uygulanan kriterleri esas alıyor.

Uluslararası Hava Taşıyıcıları Birliği (IATA) tarafından yayımlanan "Airport Development Reference Manual" dokümanının bir bölümünün Türkçe'ye tercüme edilerek uyarlanmış hali olan kitap, mevcut havaalanlarının yanısıra gelecekte yapılması planlanan havaalanları açısından da büyük önem taşıyor.

Geçtiğimiz yıl düzenlenen Ulaştırma Şurası’nda gündeme gelen ve başta İstanbul olmak üzere yüksek kapasiteli havaalanlarının yapımı konusunda “Havaalanlarında Kapasite Kriterleri” isimli kitabın büyük katkı sağlayacağı düşünülüyor.

Kitap özellikle, sivil havacılık sektöründe hizmet kapasitesi ve seviyesi, kapasite tanımları, havaalanı sistemleri, planlama çizelgesi, pist sistemleri, taksi yolu, apron, uçak park yeri, yolcu terminal tesisleri, havaalanı planlama süreci ve bilişimsel akışkan dinamiği gibi havalarının kapasite kriterlerinin belirlenmesinde rol oynayan önemli unsurlar hakkında bilgiler içeriyor.

Sivil havacılık faaliyetlerinin uluslararası kural ve standartlara uygun yürütülmesini sağlamak amacıyla son iki yılda 18 kitabı sektörün hizmetine sunan SHGM, yayımlanan yeni kitabı ile de havaalanlarının geleceğine projeksiyon tutuyor.

“Havaalanları Kapasite Kriterleri” yayımlandı…

“Havaalanları Kapasite Kriterleri” yayımlandı…

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000