19 Haziran 2010, Cumartesi 09:34:54

23 PİLOTA KISITLAMA GETİRİLDİ

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, sağlık muayenesinden geçen 23 pilota, uçuş emniyetini riske atmamak için kısıtlama getirdi.
  • Arkadaşım orada bahsedilen kişisel erdemleridir, mesleki becerisi veya yetenekleri değildir!!! Gerekli eğitimleri alan, yeterli yeteneği olan, mesleki sorumluluklarını yerine getiren herkes uçabilir( tabi bunların hepsini başarabilirse?!!) ama hiçbir zaman mütevazi ve alçakgönüllü olmayı, insanlara saygı göstermeyi, giydiği uniformayı hakkıyla taşımayı eğitimlerle öğrenemez!!! Sen de git biraz da bunları araştır bakalım..
  • Ben FS pilotları ile uğraşan arkadaşların değil pilot olmak, uçak görünce ufo sanan kişiler kadar eğitim düzeyinin zayıf olduklarını düşünüyorum.
  • Tüm bunlar her sene tekrarlana rutin olaylardır.Her havacı yada havacı adayı medikal kontrole gider kimi geçer kimi geçemez.Bunun buraya haber olacak ne özelliği var anlayamadım açıkcası?
  • flight simulation pilot
  • FS pilotu ne demek, bilen var mı?
  • öncelikle yorumu yeterince anlayamamışsınız orasa ironic bir tavır. ayrıca arkadaş pilot adayı falan da değil. Pİlotluğun birinci kurulı da " mesleki özen ve dikkattir" !. Tecrübe pilotlukta hiçbir zaman tek başına yeterli değil maalesef sevgili kardeşim.
  • Güzel kardeşim sen neden gaza geldin de kendini muhattab aldın merak ettim?? sen hangi uçakta yüzlerce kilometre öteye bakıyorsun?? VFR ile dünya turuna mı çıktın? ayrıca pilotluğun birinci önceliğini unutmuşsun anlaşılan!!! MÜTEVAZİ ve ALÇAKGÖNÜLLÜ olacaksın.. O yüzden başkalarına hava yapmayı bırak, eğitimini bitir. Sana pilot bi abinden nasihat, sonra kokpitte çok ağlarsın bu kafayla!!!
  • Gozlugun bu haberde gecek kisitlamalarin icinde yer aldigini sanmiyoum (cunku kisitlamalarin sebepleri giderildiginde pilotlarin kisitlamalari kaldirilir gibi bir ifade gecmis. Goz sorunu ortadan kalkan bir kisitlama degil ayrica ucus acisindan engel getiren bir kisitlama da degil). Pilotlar saglik acisindan siki denetlenir ve bir sorun oldugundan kisitlama getirilir ve tehlikeli bir durum varsa ucusuna izin verilez). Ayni hassasiyetin 40-50 kisi tasiyan otobus soforlerine, daha fazlasini tasiyan tren ve gemi operatorlerine de (onlardaki uygulamayi bilmiyorum, belkide periyodik muayeneden geciyorlardir) gosterilmesi dilegiyle. Ozellikle otobus operasyon olarak havaciliga benzer bir dogada,sofor hata yapinca direk kaza olan bir sektor.
  • Gülünc bir rakam 123 olsa daha olumlu olur shgm uyuma uyan artikin!!!!!
  • çokyerinde bir uygulama...kimse canını sokakta bulmadı....alkol bagımlısı ve hapcılarıda kontrol et shgm

2010 yılı içinde Yetkili Havacılık Tıp Merkezlerinde ilk sağlık muayenelerini olan pilot adaylarından 303’ünün uçuş yapmaya engel bir sağlık sorunu bulunmaması nedeniyle ilk sağlık sertifikaları düzenlendi. Periyodik sağlık muayeneleri sonunda görev yapamaz duruma gelme riski kabul edilebilir limitler içinde değerlendirilen 23 pilota kısıtlama getirilirken, 26 pilota geçici elverişsizlik, 9 pilota da kalıcı elverişsizlik kararı verildi.

Sivil Havacılık mevzuatı gereği, yolcu taşıyan ticari hava taşımacılığı operasyonlarında tek pilot olarak görev yapan 1. sınıf pilotların 40 yaşına kadar yılda bir kez, 40 yaşından sonra ise altı ayda bir sağlık sertifikalarını yenilemeleri gerekiyor. Ticari hava taşımacılığı operasyonlarında çoklu uçuş yapan pilotların ise 60 yaşına kadar yılda bir kez, 60 yaşından sonra altı ayda bir sağlık muayenelerine girerek sağlık sertifikalarını yenilemeleri gerekiyor.

Kısıtlama getirilen pilotlar ile geçici elverişsizliği bulunan pilotlar sağlık sorunlarının giderilmesi ile tekrar sağlık sertifikası alarak görevlerine dönebiliyor.

Uçuş emniyeti ve havacılık güvenliği kapsamında hava taşıma işletmeleri, havaalanları, bakım kuruluşları, uçuş okulları ve hava sağlık gibi çeşitli başlıklar altında denetimlerin gerçekleştirilmesinden sorumlu olan SHGM, 2009 yılında 82 pilota kısıtlama getirmiş, 88 pilota geçici elverişsizlik, 6 pilota ise kalıcı elverişsizlik kararı vermişti.

23 PİLOTA KISITLAMA GETİRİLDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşım orada bahsedilen kişisel erdemleridir, mesleki becerisi veya yetenekleri değildir!!! Gerekli eğitimleri alan, yeterli yeteneği olan, mesleki sorumluluklarını yerine getiren herkes uçabilir( tabi bunların hepsini başarabilirse?!!) ama hiçbir zaman mütevazi ve alçakgönüllü olmayı, insanlara saygı göstermeyi, giydiği uniformayı hakkıyla taşımayı eğitimlerle öğrenemez!!! Sen de git biraz da bunları araştır bakalım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ben FS pilotları ile uğraşan arkadaşların değil pilot olmak, uçak görünce ufo sanan kişiler kadar eğitim düzeyinin zayıf olduklarını düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tüm bunlar her sene tekrarlana rutin olaylardır.Her havacı yada havacı adayı medikal kontrole gider kimi geçer kimi geçemez.Bunun buraya haber olacak ne özelliği var anlayamadım açıkcası?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
flight simulation pilot

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
FS pilotu ne demek, bilen var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
öncelikle yorumu yeterince anlayamamışsınız orasa ironic bir tavır. ayrıca arkadaş pilot adayı falan da değil. Pİlotluğun birinci kurulı da " mesleki özen ve dikkattir" !. Tecrübe pilotlukta hiçbir zaman tek başına yeterli değil maalesef sevgili kardeşim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Güzel kardeşim sen neden gaza geldin de kendini muhattab aldın merak ettim?? sen hangi uçakta yüzlerce kilometre öteye bakıyorsun?? VFR ile dünya turuna mı çıktın? ayrıca pilotluğun birinci önceliğini unutmuşsun anlaşılan!!! MÜTEVAZİ ve ALÇAKGÖNÜLLÜ olacaksın.. O yüzden başkalarına hava yapmayı bırak, eğitimini bitir. Sana pilot bi abinden nasihat, sonra kokpitte çok ağlarsın bu kafayla!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Gozlugun bu haberde gecek kisitlamalarin icinde yer aldigini sanmiyoum (cunku kisitlamalarin sebepleri giderildiginde pilotlarin kisitlamalari kaldirilir gibi bir ifade gecmis. Goz sorunu ortadan kalkan bir kisitlama degil ayrica ucus acisindan engel getiren bir kisitlama da degil). Pilotlar saglik acisindan siki denetlenir ve bir sorun oldugundan kisitlama getirilir ve tehlikeli bir durum varsa ucusuna izin verilez). Ayni hassasiyetin 40-50 kisi tasiyan otobus soforlerine, daha fazlasini tasiyan tren ve gemi operatorlerine de (onlardaki uygulamayi bilmiyorum, belkide periyodik muayeneden geciyorlardir) gosterilmesi dilegiyle. Ozellikle otobus operasyon olarak havaciliga benzer bir dogada,sofor hata yapinca direk kaza olan bir sektor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Gülünc bir rakam 123 olsa daha olumlu olur shgm uyuma uyan artikin!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
çokyerinde bir uygulama...kimse canını sokakta bulmadı....alkol bagımlısı ve hapcılarıda kontrol et shgm

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000