04 Ocak 2010, Pazartesi 13:20:54

2010’a iyi başlamak için izleyin(GÜNCELLENDİ)

Airport TV’nin en gözde programlarından biri olan Fikir Fırtınası 2010 yılının ilk programına bomba gibi girdi. Cuma günü gerçekleşen programda kahkahalı dakikalar yaşandı. Hollanda’dan telefonla bağlanan bir izleyici programcıların ve izleyicilerin gülme krizine girmesine neden oldu.

Her hafta Cuma akşamları Airport TV’de saat 21.00’de canlı olarak ekrana gelen Fikir Fırtınası Programı, yılın ilk gününde neşeli dakikaların yaşanmasına neden oldu. 1 Ocak 2010 gününe denk gelen programda tatil olmasına rağmen Sefa İnan, Oktay Erdağı, Murat Herdem ve Ali Kıdık Airport TV izleyicilerinin karşısına geçtiler.

2009 yılının kısa bir değerlendirmesinin yapıldığı programda Sefa İnan’ın Sivil Havacılık Yüksek Okulu teknisyenlik bölümlerinde okuyan öğrencilerin mezun olduktan sonra teknisyen olamadıklarını anlattı. İnan, öğrencilerin dört yıl okuduktan sonra Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından modül imtihanına tabi tutulduğunu ifade ederek “Bu okulu okumak anlamasız. Dört yıl okuduktan sonra teknisyen olmak için yeniden imtihana girmek bu okulu bitiren çocuklara haksızlık” şeklinde konuştu.

Programda ayrıca, SHGM’nin hava aracı bakım pazarı konusunda Türkiye’yi bölgesel bir güç yapma çalışmalarının önemi vurgulanarak, teknisyenlerin lisanslandırılması ve eğitim ve sınav konularındaki yasal alt yapı çalışmalarının ilgili tüm tarafların katılımyla oluşturulan bir komisyon tarafından 2007 yılında tamamlanmış olmasına rağmen uygulamada karşılaşılan sorunların acil olarak çözümlenerek lisanslandırma konusunda  bir an önce EASA’dan karşılıklı tanıma hakkının alınmasının önemi vurgulandı.

Programın renkli siması Oktay Erdağı ise, SHGM sektör ilişkileri bakımından havayolu şirketlerinde çalışan başta  kalite, uçuş işletme ,teknik ve eğitim müdürleri olmak üzere tüm post holderlerin n Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü adına çalışıyormuş gibi hareket etmeleri gerektiğini anlattı. Oktay Erdağı, bu kişilerin daha fazla sorumluluk üstlenerek SHGM’nin işlerini kolaylaştırmaları gerektiğini ifade etti.

Pilotların uçuş görev ve dinlenme sürelerine ve TALPA seçimlerine de değinen Oktay Erdağı bu konuda ülkemiz havacılığındaki gelişmeler ve uluslar arası sıtandartlarda dikkate alınarak yeni düzenlemelerin yapılmasının doğru olacağını ancak ülkemizde 4500’ü faal olmak üzere toplam 7500 pilotun bulunduğunu şu anda TALPA’nın 1300 üyesinin bulunduğunu  “67 kişinin katılımıyla gerçekleşen TALPA Genel Kurulu’nda başkanlığa seçilen arkadaşların bu konuda veya Hava İş yasasının çıkarılmasında  hangi birlik gücünü ortaya koyacaklarını açıkçası merak ediyorum” dedi.

Programda yer hizmetlerine giren TGS’nin neler yapabileceği de konuşuldu. Bu konuda özelliklede hizmet kalitesinin yükseltilmesi için TGS’nin mevcut yer hizmetleri kuruluşlarından farklı olarak hangi vizyon ve misyonu ortaya koyacağının önemi vurgulandı.

 Bu sırada Hollanda’dan telefonla bağlanan Haydar Çelik isimli izleyici stüdyoda bulunan Sefa İnan, Murat Herdem, Oktay Erdağı ve Ali Kıdık’ı kahkaya boğdu.

Gazi Paşa hava alanı konusunda ise bu ve buna benzer hava alanlarının ülke ve yöre ekonomisine kazandırılabilmesi için Bölgesel Havacılığın geliştirilip yaygınlaştırılmasının şart olduğu ifade edildi

İşte neşeli geçen programın tamamının videosu;

2010’a iyi başlamak için izleyin(GÜNCELLENDİ)

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000