26 Nisan 2009, Pazar 10:22:09

2001'de satıyorlardı şimdi 4 jet aldılar

Şirketler harcamaları kısıp jetlerini elden çıkarırken, Türkiye'den 4 grup jet satın aldı.
  • Burası bir havacılık haber sitesi.Hiç irdelemeden gazetelerden haberleri alıp buraya koyarak habercilik olmaz.Örneğin Tarkim havayolları diye bir kuruluş var mı? İş jeti satın alınmış ama şirket yok ortada.Kaynak da Oktay Erdağı.Gerçekten böyleyse komik bir durum.Kendini uzman ilan eden bu arkadaşın ya sektörden haberi yok ya da birileriyle dalga geçiyor.Biraz CİDDİYET LÜTFEN.
  • bizim milletimiz her zaman en zengini ya o yüzden jetlerden, konfordan ve lüksten vazgeçemiyoruzz..millet elindeki uçakları çıkarmaya çalışıyo..petrol aldı başını gidiyo..kriz her yeri vuruyor..ama biz hala uçak alıyoruzz...gerçekten tebrikler..gerçi ileriki zamanlar içinde bir yatırım olabilir..sonuçta kriz ortamında fiyatlarda ve taleplerde bir azalma oldu...ama bu krizde sonsuza kadar sürmicek ya...elbet bi gün herşey eski rayına oturur....

Küresel şirketler harcamaları kısıp jetlerini elden çıkarırken, Türkiye'de ENKA, Fiba Holding DOYSA ve Tarkim Havayolları jet aldı. Başbakan Erdoğan için de yeni bir jet satın alındı..

Dünyayı kasıp kavuran ekonomik kriz, Türk işadamlarının milyon dolarlık özel jet merakını durduramadı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün kayıtlarına göre, krizin etkisini ciddi biçimde göstermeye başladığı son aylarda işadamlarının aldığı 4 yeni jetle, Türk tesciline iş jeti sayısı, 52'den 56'ya çıktı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yetkilileri, ekonomik kriz nedeniyle şu ana değin hiçbir iş adamının iş jetini satmadığını ya da tescilden düşürmediğini söyledi. Yetkililer, "Küresel ölçekte yaşanan ekonomik kriz, iş jetlerine olan talebi de vatandaşların uçma isteğini de etkilemedi. Bu sektörde, kriz yok diyoruz. Rakamlar ortada" görüşünü savundu.

2001 ekonomik krizi döneminde Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcılığı yapan Oktay Erdağı, 2001 krizinde hemen hemen bütün işadamlarının iş jetlerini sattığını belirterek, Bazı işadamlarının jetlerine de Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) el koydu. Örneğin, Cavit Çağlar'ın jetine TMSF el koydu" dedi.

Mevcut 260 uçak sayısının yılsonunda 330'a çıkmasının beklendiğini belirten Erdağı, "Krizle birlikte uçak fiyatları düştü. Uçak fiyatları hem kiralamada hem de satın almada yüzde 50 azaldı. Havayolu şirketleri, krizi fırsata çevirip, filolarını büyütüyor.İşadamları da jet alıyor" dedi.

Sabah

2001'de satıyorlardı şimdi 4 jet aldılar

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Burası bir havacılık haber sitesi.Hiç irdelemeden gazetelerden haberleri alıp buraya koyarak habercilik olmaz.Örneğin Tarkim havayolları diye bir kuruluş var mı? İş jeti satın alınmış ama şirket yok ortada.Kaynak da Oktay Erdağı.Gerçekten böyleyse komik bir durum.Kendini uzman ilan eden bu arkadaşın ya sektörden haberi yok ya da birileriyle dalga geçiyor.Biraz CİDDİYET LÜTFEN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bizim milletimiz her zaman en zengini ya o yüzden jetlerden, konfordan ve lüksten vazgeçemiyoruzz..millet elindeki uçakları çıkarmaya çalışıyo..petrol aldı başını gidiyo..kriz her yeri vuruyor..ama biz hala uçak alıyoruzz...gerçekten tebrikler..gerçi ileriki zamanlar içinde bir yatırım olabilir..sonuçta kriz ortamında fiyatlarda ve taleplerde bir azalma oldu...ama bu krizde sonsuza kadar sürmicek ya...elbet bi gün herşey eski rayına oturur....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000