15 Şubat 2012, Çarşamba 09:08:23

SEABIRD KAÇ UÇAK SATIN ALDI?

Uzakdoğu’nun en büyük havacılık fuarı Singapur Airshow, 10 milyar dolarlık uçak satış anlaşmasıyla açıldı.
  • bonair de bu işe girmişti, sonrasını bilen var mı ?
  • Benim cok aklima yatmiyor ama en buyuk avantajlari sacma bir meydan yonetimiyle ugrasmayacaklar. Gereksiz harac vermeyecekler. Cok buyuk bir avantaj olabilir bu. Yat limanindan yolcuyu al git. Dilerim tutar bu is. Bizlerde bir deniz ucagi gormus oluruz. Tek problem bunun reklamini yapan yiyici gazeteciler olamayacak. Ne VIP var ne klima :) Bir zamanlar Mehmet Yasin (Hurriyet) Concorde'a binmis ve ATLAS'a (doga dergisi) iyi bir yazi dosenmisti. Vicik vicik reklam kokuyordu doga dergisinin sayfalari.
  • swimaround
  • için yüzme bilmek lazım herhalde
Havacılıkta hızla büyüyen bölge, gelecek 20 yılda dünyanın en büyük sivil uçak pazarına sahip olacak. Sivil ve askeri uçak-helikopter imalatçıları Singapur’da Changi Havalimanı’nda yapılan havacılık fuarında buluştu. Ekonomik krizi aşmak için hızla büyüyen bölge ülkelerinden yeni siparişler almak amacıyla rekabet eden sektör, ilk günde 10 milyar dolarlık satış anlaşması imzaladı. 65 hava aracının sergilendiği organizasyona 900 şirket katılıyor.

En büyük pazar olacak
Amerikalı imalatçı Boeing’in yaptığı araştırmaya göre, gelecek 20 yılda toplam 33 bin 500 yolcu uçağı imal edilecek. Farklı coğrafyalar arasında Uzakdoğu yüzde 35’lik payla lider olacak. Toplam 11 bin 450 uçak bölgedeki havayollarına teslim edilecek. Boeing Ticari Uçaklar Başkanı Randy Tinseth, “Şu anda en hızlı büyüyen bölge Uzakdoğu. Teslim edilecek uçakların yüzde 80’i de büyüme amaçlı kullanılacak. Bu uçakların toplam değeri 1.5 trilyon dolar” dedi.Kuveyt merkezli finans şirketi ALAFCO 35 adet Airbus A320neo anlaşması imzaladı. Şirketin A320neo siparişi 85’e yükselmiş oldu. Endonezyalı Lion Air ise Boeing 737 Max için siparişlerini onayladı. Firma 737 Max için 201 uçaklık ön anlaşma yapmıştı.

Denizden denize uçacak
Deniz uçağı ile limanları havadan birbirine bağlayacak Sea Bird (Deniz Kuşu) Havayolları, 6 çift motorlu Twin Otter 400 tipi uçak almak üzere anlaşma imzaladı. Önümüzdeki ay uçmaya başlayacak şirket, İstanbul’dan Gökçeada, Bozcaada, İzmir Alaçatı’dan Bodrum, Marmaris ve Antalya’ya deniz uçakları ile sefer yapacak.

İlk uçağını getiren Sea Bird, ikinci Twin Otter tipi uçağı mayıs ayında filosuna katacak. Sea Bird Genel Müdürü Kürşad Arusan 6 uçaklık anlaşma ile filoyu büyüteceklerini belirterek, “Limanları havadan bağlayacağız. Bu uçaklar toprak pistlere veya iniş takımlarına takılan kızakla kayak merkezlerinde inebiliyor. Yeni uçaklar 2014’ten itibaren teslim edilecek. Türkiye’de havacılıkta yeni bir dönem başlıyor” diye konuştu.

Bölgenin bakım merkezi oluyoruz

İmalatçının Ortadoğu ve Afrika’daki temsilciliğini de alan Sea Bird, Türkiye’de Twin Otter uçaklarının bölge bakım ve eğitim merkezini kurmayı hedefliyor. İmalatçı Viking Air’in CEO’su David Curtis kutuplardan çöllere Twin Otter’ların her coğrafik şartta kullanıldığını söyleyerek “Sea Bird ile farklı pazarlara açılmayı hedefliyoruz. Geliştirdiğimiz askeri model, taşıdığı radar, kızılötesi kamera ve diğer sistemler ile bir çok görevi yapabiliyor” dedi. Koltuk kapasitesi 19’a kadar çıkabilen Twin Otter uçakları, saatte 314 kilometre hıza çıkabiliyor ve menzili 1690 kilometre.

(Hürriyet)
SEABIRD KAÇ UÇAK SATIN ALDI?

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
bonair de bu işe girmişti, sonrasını bilen var mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Benim cok aklima yatmiyor ama en buyuk avantajlari sacma bir meydan yonetimiyle ugrasmayacaklar. Gereksiz harac vermeyecekler. Cok buyuk bir avantaj olabilir bu. Yat limanindan yolcuyu al git. Dilerim tutar bu is. Bizlerde bir deniz ucagi gormus oluruz. Tek problem bunun reklamini yapan yiyici gazeteciler olamayacak. Ne VIP var ne klima :) Bir zamanlar Mehmet Yasin (Hurriyet) Concorde'a binmis ve ATLAS'a (doga dergisi) iyi bir yazi dosenmisti. Vicik vicik reklam kokuyordu doga dergisinin sayfalari.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
swimaround

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
için yüzme bilmek lazım herhalde

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000