04 Ekim 2011, Salı 14:40:06

SEABIRD İLKİ GERÇEKLEŞTİRMEYE BAŞLIYOR...

Türkiye’nin suya iniş kalkış yapabilen ilk hava taksi/havayolu şirketi Seabird, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden uçuş iznini aldı...
  • Okumayanlar icin; bu ucaklarin Bogazlari kullanmasi yasak. Gece turlari mi? Nasil inip kalkicak geceleri?
  • YAZ DÖNEMİNDE ÖZELLİKLE ANTALYADAN YAPILACAK SEFERLERDE RUS TURİSTLERDEN OLDUKÇA RAĞBERT GÖRÜR VE BOŞ UÇMAZ AYT- KEMER BELEK VE SİDE HATTA GÜNLÜK OLARAK AYT BODRUM UÇUŞU YAPILIR.GECE TURLARI ÇOK RAĞBERT GÖRÜR VE İYİ PARA KAZANILIR ZİRA RUSLARIN İYİ PARA BIRAKTIĞINI SÖYLEYEBİLİRİZ.
  • Seabird ekibini ve girişimciyi gerçekten çok çok tebrik ediyorum. Sonucu her ne olursa olsun böyle bir kavramı ülkemize kazandırdığı için takdiri çoktan hakediyor. Olumsuz yorumda bulunan sayın insancıklar hayat süprizlerle doludur, önce şapkanızı çıkarın önünüze koyun sonra o şapkayı tekrar giyip giyemiyeceğinizi bir düşünün!! Umarım sektörde bekledikleri yeri bulurlar başta SHGM olmak üzere tüm tarafların bu olguyu desteklemesi en doğrusu olacaktır. Tebrikler tebrikler tebrikler, Başarılar.
  • Bu harika bir haber. Ben c-208 de uçmuştum New York - NJ - Virginia arası deniz taşımacılığı yapmıştık. Türkiye de oturması için biraz sabır ve gayret gerek . Tabii ki devletten de teşvik.. Bu uçak Florya dan, boğazdan, Küçükçekmece den de kalkıp inebilmeli . İnşallah en kısa zamanda yaygınlaşır . Denizi olmayan ülkelerde bile gölden göle bu uçaklar uçmakta :)) Halkımız sevecektir. Emniyetli uçuşlar !!!
  • Vancouver'da yasiyorum. Bunlarla Vancouver - Victoria arasi cok uctum. Bir tane firtinada korkunc ucus harici gerisi cok iyi gecti. Kabin memuru filan olmaz. 2 pilot olur ucakta o kadar. Zaten ucagin yolcu kapasitesi 11-18 yolcu arasi buradaki ucaklarda.
  • Kabin memuru olma ihtimali cok az, bence yok. Benim yurtdisinda uctugum bu tip ucaklarda, genelde pilotlardan birisi oturdugu yerden geri doner, acil durumda neler yapilmasi gerektigini anlatir, can yeleklerinin, yangin sondurme aletinin nerede oldugunu gosterir. Sonra perdeyi kapatir. Bir tepsi icerisinde kraker ve cips gibi yiyeceklerden baska bir servis olmaz. Ama bu ucuslarin ucuz olucagini kim soyledi? Bence buyuk bir ihtimal ile Kalamis-Bodrum tek yon 400 liradan baslar, haftasonu daha fazla bile olabilir, Ayrica bagaj hakki cok sinirli olucaktir. Ayrica bence dolmus gibi calisabilirler, yani Kalamis-Cesme-Bodrum-Cesme-Kalamis gibi.
  • Muhtesem birsey. Yillardir ucamadigimiz onlarca noktaya bundan boyle hem de ucuz fiyatlara ucabilecegiz. Bu fikri dusunup ulkemize getiren tum girisimcileri kurlar basarilarinin devamini dilerim. Dort bir yani deniz olan bu guzel memleketimizde gerekli olan bir tasit.
  • kabin memuru uçmayacak mı?
  • Buyuk bir ihtimal ile 2+1 koltuk duzeni var iceride, hostes yok, arkada tuvalet yok. Halkimizin biraz alismasi gerekicek.
  • 19 yolcuyu bavulu ile filan tasiyacak, belli bir limana inecek, check in olucak, inenler binenler guvenlikten gecicek, artik yakit ta olsun di mi? Normal bir ucustan farkli bir durum yok. Binlerce yolcunun onlarca seneden beri her havas kosulunda ulasimini sagladigi gibi olucak, cok basit.
Seabird, Kanada yapımı 19 kişilik Twin Otter uçaklarıyla, İstanbul’u Akdeniz ve Ege’nin tatil beldelerine bağlayarak bölgesel yolcu taşımacılığı yapacak.
 
Türkiye’nin suya iniş kalkış yapabilen ilk hava taksi/havayolu şirketi Seabird Havayolları, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden (SHGM) uçuş iznini aldı. 
 
SHGM İnceleme Komisyonu Olağan Toplantısı’nda Seabird’e verilen ön izni takiben, 2 Ekim Pazar günü  “Deniz uçakları ile hava taşıma işletmeciliği yönetmeliği” Resmi Gazete‘de yayımlandı.
 
18 aylık hazırlık sürecinden geçtikten sonra ön iznini alan ve alt yapı yatırımlarını tamamlamak üzere olan Seabird Havayolları, Akdeniz ve Ege kıyıları başta olmak üzere Türkiye’nin uçulmayan noktalarına uçabilecek.
 
2012 yılının ilkbahar aylarında planlı seferlerine başlayacak olan Seabird Havayolları, Çeşme Alaçatı’yı üs yaparak 2014’ten itibaren onlarca farklı noktaya uçmayı hedefliyor. Şirket,  İstanbul’da ise kalkışlarını Haliç ve Kalamış’tan gerçekleştirmeyi planlıyor.
 
Akdeniz ve Ege kıyılarının yanı sıra kış turizmine de hizmet vermek isteyen Seabird, bölgesel havacılığı da destekleyerek, karadan ve denizden uçulmayan noktaları güvenli bir şekilde bir araya getirmeyi planlıyor. Havayolu şirketi, özel olarak uçak kiralamak isteyenlere de charter seferleri ile hizmet verecek. 
 
Seabird Havayolları uçuşlarını Kanada yapımı, havacılık sektöründe güvenliği ve performansıyla kabul görmüş çift motorlu “De Havilland DHC-6 Twin Otter” uçakları ile gerçekleştirecek. 
 
Twin Otter, güvenilirliği ve sağlamlığının yanı sıra, sahip olduğu çok yönlülüğü ile havalimanı bulunmayan, basit imkanların sağlanabildiği farklı noktalara dahi uçuş imkanı tanımakta. Su üzerine “float”ları, karlı-buzlu noktalara kızakları, havalimanlarına ise tekerlekleri ile iniş-kalkış yapabilen Twin Otter’lar, 19 kişilik kapasite segmentinde dünyanın en fazla talep gören uçaklarından biri konumunda bulunuyor. 
 
Seabird Havayolları aynı zamanda uzman bir ekibe sahip. Bu ekip, Kuzey Kutubu'ndan Güney Kutubu’na kadar, dünyanın birçok yerinde uçuş tecrübesine sahip kaptan pilotlardan oluşuyor. Twin Otter uçaklarında asgari 6 bin saat uçuşu bulunan, toplamda on binlerce saatlik eğitim ve tecrübesi olan Kanadalı kaptan pilotlara, Türk pilotlar eşlik edecek. 
 
Öte yandan havayolunun teknik ekibi ise bilgi ve tecrübesini, Twin Otter uçaklarında dünyanın en büyük filosuna sahip olan Kanada’lı Kenn Borek ünvanlı kuruluşun 40 yıl boyunca elde ettiği deneyimlerinden alıyor… 
 
Seabird Havayolları, birinci sınıf uçuş emniyeti ve hizmet anlayışıyla, pist şartını ortadan kaldırarak suya iniş/kalkış yapabilen Türkiye’nin ilk yolcu uçaklarıyla yeni bir dönem başlatıyor.

SEABIRD İLKİ GERÇEKLEŞTİRMEYE BAŞLIYOR...

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Misafir ~ 13 yıl önce
Okumayanlar icin; bu ucaklarin Bogazlari kullanmasi yasak. Gece turlari mi? Nasil inip kalkicak geceleri?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
YAZ DÖNEMİNDE ÖZELLİKLE ANTALYADAN YAPILACAK SEFERLERDE RUS TURİSTLERDEN OLDUKÇA RAĞBERT GÖRÜR VE BOŞ UÇMAZ AYT- KEMER BELEK VE SİDE HATTA GÜNLÜK OLARAK AYT BODRUM UÇUŞU YAPILIR.GECE TURLARI ÇOK RAĞBERT GÖRÜR VE İYİ PARA KAZANILIR ZİRA RUSLARIN İYİ PARA BIRAKTIĞINI SÖYLEYEBİLİRİZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Seabird ekibini ve girişimciyi gerçekten çok çok tebrik ediyorum. Sonucu her ne olursa olsun böyle bir kavramı ülkemize kazandırdığı için takdiri çoktan hakediyor. Olumsuz yorumda bulunan sayın insancıklar hayat süprizlerle doludur, önce şapkanızı çıkarın önünüze koyun sonra o şapkayı tekrar giyip giyemiyeceğinizi bir düşünün!! Umarım sektörde bekledikleri yeri bulurlar başta SHGM olmak üzere tüm tarafların bu olguyu desteklemesi en doğrusu olacaktır. Tebrikler tebrikler tebrikler, Başarılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu harika bir haber. Ben c-208 de uçmuştum New York - NJ - Virginia arası deniz taşımacılığı yapmıştık. Türkiye de oturması için biraz sabır ve gayret gerek . Tabii ki devletten de teşvik.. Bu uçak Florya dan, boğazdan, Küçükçekmece den de kalkıp inebilmeli . İnşallah en kısa zamanda yaygınlaşır . Denizi olmayan ülkelerde bile gölden göle bu uçaklar uçmakta :)) Halkımız sevecektir. Emniyetli uçuşlar !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Vancouver'da yasiyorum. Bunlarla Vancouver - Victoria arasi cok uctum. Bir tane firtinada korkunc ucus harici gerisi cok iyi gecti. Kabin memuru filan olmaz. 2 pilot olur ucakta o kadar. Zaten ucagin yolcu kapasitesi 11-18 yolcu arasi buradaki ucaklarda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kabin memuru olma ihtimali cok az, bence yok. Benim yurtdisinda uctugum bu tip ucaklarda, genelde pilotlardan birisi oturdugu yerden geri doner, acil durumda neler yapilmasi gerektigini anlatir, can yeleklerinin, yangin sondurme aletinin nerede oldugunu gosterir. Sonra perdeyi kapatir. Bir tepsi icerisinde kraker ve cips gibi yiyeceklerden baska bir servis olmaz. Ama bu ucuslarin ucuz olucagini kim soyledi? Bence buyuk bir ihtimal ile Kalamis-Bodrum tek yon 400 liradan baslar, haftasonu daha fazla bile olabilir, Ayrica bagaj hakki cok sinirli olucaktir. Ayrica bence dolmus gibi calisabilirler, yani Kalamis-Cesme-Bodrum-Cesme-Kalamis gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Muhtesem birsey. Yillardir ucamadigimiz onlarca noktaya bundan boyle hem de ucuz fiyatlara ucabilecegiz. Bu fikri dusunup ulkemize getiren tum girisimcileri kurlar basarilarinin devamini dilerim. Dort bir yani deniz olan bu guzel memleketimizde gerekli olan bir tasit.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kabin memuru uçmayacak mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Buyuk bir ihtimal ile 2+1 koltuk duzeni var iceride, hostes yok, arkada tuvalet yok. Halkimizin biraz alismasi gerekicek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
19 yolcuyu bavulu ile filan tasiyacak, belli bir limana inecek, check in olucak, inenler binenler guvenlikten gecicek, artik yakit ta olsun di mi? Normal bir ucustan farkli bir durum yok. Binlerce yolcunun onlarca seneden beri her havas kosulunda ulasimini sagladigi gibi olucak, cok basit.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000