24 Temmuz 2013, Çarşamba 08:31:15

DENİZ UÇAĞI GÜNDE KAÇ YOLCU TAŞIYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım yatırımları zincirinin en önemli halkalarından biri olan ve seferlerine 1 Nisan 2013 tarihinde başlayan deniz uçağı ilgi görüyor.
  • Kocaman bir yalan ! Hala personele maaşlarını ödemediler !!!!
  • Seabird web sayfasında Alaçatı uçuşları yakında başlayacak yazıyor acaba 2014 yazımı bu yazmı başlar bilen varmı malum Ağustos ayı geldi hayır yapamayacaksa bu şekilde oyalama taktiğine gerek yok yapacaksa bu seferleri tarih versin nasıl bir işletme anlayışıdır bu anlayamadım.
  • sea bird sonunda bir hattında bursa büyükşehir belediyesi desteği ile başarıyı yakaladı gibi görünüyor
  • "Yine Bursa'dan kalkıp, Haliç'e inen bir yolcu, gerek tramvay gerekse taksi ile". Taksi tamam da, Haliç'e ne zaman Tramvay geldi? Diğer taraftan uygulama mantıklı. Hem uçak sayısı hem de destinasyon artmalı. Düşük maliyetli hava taksi işletmesi tercih edilir. Deniz taksiden hem ucuz hem hızlı mesela. Ayrıca Seabird için de faydalı gelişme. Böyle başarılar bizleri de mutlu ediyor.

İstanbul'dan gelip, Gemlik terminalinde inen yolcular, Bursa Büyükşehir Belediyesi servisleri ile Bursa kent merkezine getiriliyor. Yine Bursa'dan kalkıp, Haliç'e inen bir yolcu, gerek tramvay gerekse taksi ile kısa sürede İstanbul'un en merkezi noktalarına ulaşabiliyor.

Bursa Belediyesi'nden edinilen bilgiye göre, günde 4 uçuşla başlayan deniz uçağı seferleri, 1 Mayıs tarihinden itibaren artırıldı. Halen hafta içi 10, cumartesi ve pazar günleri ise karşılıklı 14 sefere çıkılan deniz uçaklarında, bugüne kadar 6 bin yolcu taşındı. Deniz uçaklarıyla, Türkiye'nin diğer sahil illerine de uçulması planlanıyor.Bursa ve İstanbul arasındaki ekonomik bağların kuvvetli olması nedeniyle, her gün iki kent arasında binlerce kişi yolculuk yapıyor. Özellikle iş görüşmeleri nedeniyle İstanbul'a gitmek için karayolunu tercih eden iş adamları en iyi ihtimalle Bursa'dan 3,5 - 4 saatte İstanbul'a ulaşıyor. Orada görüşmesini yapıp yeniden Bursa'ya dönmesi ise neredeyse tam bir gününü alıyor. Deniz uçağı projesi yollarda geçen bu zamanı en aza indirmek amacıyla ortaya çıktı. Uçakların sahibi olan Seabird firması yaz aylarında Akdeniz ve Ege sahillerinde bu taşımacılığı yapıyordu.

DENİZ UÇAĞININ MALİYETİ NE KADAR?

Genellikle otomobilleri ile Bursa'dan İstanbul'a giden vatandaşlar, Yalova Topçular İskelesi'nden Eskihisar'a geçip, oradan İstanbul'a ulaşıyor. Topçular-Eskihisar arasını feribotla geçen otomobiller için 50 lira ödeniyor. Aynı ücret dönüşte de verildiği için Bursa-İstanbul arasında sadece feribota 100 lira ödeniyor. Bunun yanında Eskihisar'dan İstanbul'a kadar yoğun trafik sıkıntısı, aracın yakıtı gibi masraflar düşünüldüğündü deniz uçağı hem konforlu hem de çok ekonomik oluyor. Deniz uçağı ile bir kişi Bursa'dan İstanbul'un merkezine 100 TL'ye ulaşıyor.

DENİZ UÇAĞI GÜNDE KAÇ YOLCU TAŞIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Seabird ~ 11 yıl önce
Kocaman bir yalan ! Hala personele maaşlarını ödemediler !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
flyme ~ 11 yıl önce
Seabird web sayfasında Alaçatı uçuşları yakında başlayacak yazıyor acaba 2014 yazımı bu yazmı başlar bilen varmı malum Ağustos ayı geldi hayır yapamayacaksa bu şekilde oyalama taktiğine gerek yok yapacaksa bu seferleri tarih versin nasıl bir işletme anlayışıdır bu anlayamadım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hayırlı olsun ~ 11 yıl önce
sea bird sonunda bir hattında bursa büyükşehir belediyesi desteği ile başarıyı yakaladı gibi görünüyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 11 yıl önce
"Yine Bursa'dan kalkıp, Haliç'e inen bir yolcu, gerek tramvay gerekse taksi ile". Taksi tamam da, Haliç'e ne zaman Tramvay geldi? Diğer taraftan uygulama mantıklı. Hem uçak sayısı hem de destinasyon artmalı. Düşük maliyetli hava taksi işletmesi tercih edilir. Deniz taksiden hem ucuz hem hızlı mesela. Ayrıca Seabird için de faydalı gelişme. Böyle başarılar bizleri de mutlu ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cail vatandas ~ 11 yıl önce
sirkeci eminonu ve karakoy duraklari karsilikli halicin kenarindadir
leman ~ 11 yıl önce
@cail vatandas , cail değil cahil olarak yazılır. kim acaba cahil?
Vatandaş ~ 11 yıl önce
"cail" ithamıyla cevap yazan "alim" vatandaş. Seabird'ün iskelesi ile söylediğin duraklar arasının yaya olarak mesafesini biliyor musun acaba?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000