02 Ekim 2022, Pazar 16:19:50

Yeni metroyla Kadıköy-Sabiha Gökçen arası 50 dakika

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sabiha Gökçen-Pendik Metrosu hakkında açıklamalarda bulundu.
  • niye bu kadar yavaş? 50dk ne abi.
  • Sagolun bakanim ibbye kalsaydik maliyet gerekcesiyle vazgecilmisti. Erdogan reis olaya mudahale ettide metromuza kavuştuk
  • ülkenin gerçekleri. bir tarafta açılan parka 5 kere açılış yapan, olmayan yatırımı pankartla yapılmış gibi gösteren, mezarlığa sulama aparatını hizmet sayan, diğer tarafta metrolar yapan :) durun bekleyin buna da çökerler az sonra :)
  • 2. pist için de hızlanacaklar galiba. Seçim olmasa halka hizmet akıllarına gelmeyecek.
  • Önce havalimanı yapıp sonra metro yapan belki de tek ülkeyiz,oraya 2. pisti de hala yapmadınız,3 yıl önce açılan iga'ya da hala metro başlamadı üstelik havalimanı içine kadar da gitmeyecek ve hal böyleyken hala ibb'ye laf söylemek,sorumluluktan falan bahsetmek nasıl bir izan ve akıldır?
  • Teşekkürler CHP Teşekkürler Mr İmamoğlu. Teşekkürler Türkiyem Ama.... Şimdi AKEPE kendine mal edecek ya hani. Be yaptım misali. Olur canım. Son çırpınışınız bunlar. Bir Metro ile; ki siz yapmadınız. Oy kapmadan başka birşey değil. Daha bakın ne vaadlerle geliyorlar göreceğiz hep beraber. Sakın kanmayalım. Kaybedersek bunun acısını bizden katkat çıkacak AKEPE. Çok dikkatli olalım, Ülkemizin geleceği, Milletimizin geleceği bir Mühür'e bağlı. !!!!!!!
  • Istanbula bir hizmet yaptımi acaba ha gerçi 1 tane musluk açılışı vardı sanki atomu parçaladılar nasıl bi gosteriydi
  • Bu Bakan'ın birgün birileri ağzına fena halde biber sürecek! Vatanını seven, İstanbul'u seven insan İBB'de yönetim değiştiğinde kovulsa bile pılısını pırtısını toplamaz, ben bu şehire hizmet için buradayım derdi. Partizanlık böyle birşey işte!
  • Pegasus a başvurmak için güzel bir sebep daha:)
  • İstanbul havaalanın metrosu ne durumda ulaştırma bakanı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sabiha Gökçen-Pendik Metrosu hakkında açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu, 'Hattın tamamlanmasıyla Kadıköy meydandan Sabih Gökçen'e 50 dakikada ulaşılabilecek. D-100'den buraya da 10 dakikada gelinebilecek. Marmaray'a entegrasyon da çok önemli.' dedi.

Türkiye’ye dev bir proje daha kazandırılıyor. Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı bugün hizmete alınıyor. Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı, günlük 1 milyon 200 bin yolcuya hizmet verebilecek. Metronun hızı ise saatte 80 kilometre olacak.

Açılış öncesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu NTV'ye açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu, "Büyük yatırımın bitirilmesi ve hizmete alınacağı için gururluyuz. İstanbul gibi büyük metropoller için olmazsa olmazlardan biri" dedi.

Toplu taşımanın en önemli ayağının raylı sistemler olduğunu söyleyen Karaismailoğlu, "Trafik sıkışıklığının azaltılması için bu raylı sistemler ağını genişletmek gerekir" diye konuştu.

Projenin ayrıntılarına ilişkin bilgi de veren Karaismailoğlu, "Sabiha Gökçen Havalimanı-D-100 arasındaki mahallelerde metro ile buluşacak. Hattımızın uzunluğu 7,4 kilometre. 80 kilometre maksimum hıza sahip. Günlük yolcu kapsitesi 1.2 milyon olacak" ifadelerini kullandı.

Bakan Karaismailoğlu şöyle devam etti:

"Hattın tamamlanmasıyla Kadıköy meydandan Sabiha Gökçen'e 50 dakikada ulaşılabilecek. D-100'den buraya da 10 dakikada gelinebilecek. Marmaray'a entegrasyon da çok önemli. Ayrılıkçeşme istasyonundan aktarma yapılarak buradan Sirkeci, Kazlıçeşme ve Halkalı'ya kadar gitme imkanı oluyor. Bunun bir ayağı aslında Pendik istasyonuna ulaşmaktı. Pendik istasyonu İBB'nin sorumluluğundaydı. Maalesef sorumluluklarını yerine getirmedikleri için bugün o tarafı tamamlayamıyoruz."

Yeni metroyla Kadıköy-Sabiha Gökçen arası 50 dakika

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

çok yavaş ~ 1 yıl önce
niye bu kadar yavaş? 50dk ne abi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ak partiden Allah razi olsun ~ 1 yıl önce
Sagolun bakanim ibbye kalsaydik maliyet gerekcesiyle vazgecilmisti. Erdogan reis olaya mudahale ettide metromuza kavuştuk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gerçekler ~ 1 yıl önce
ülkenin gerçekleri. bir tarafta açılan parka 5 kere açılış yapan, olmayan yatırımı pankartla yapılmış gibi gösteren, mezarlığa sulama aparatını hizmet sayan, diğer tarafta metrolar yapan :) durun bekleyin buna da çökerler az sonra :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737 ci ~ 1 yıl önce
2. pist için de hızlanacaklar galiba. Seçim olmasa halka hizmet akıllarına gelmeyecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yuh be ~ 1 yıl önce
Önce havalimanı yapıp sonra metro yapan belki de tek ülkeyiz,oraya 2. pisti de hala yapmadınız,3 yıl önce açılan iga'ya da hala metro başlamadı üstelik havalimanı içine kadar da gitmeyecek ve hal böyleyken hala ibb'ye laf söylemek,sorumluluktan falan bahsetmek nasıl bir izan ve akıldır?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilgi ~ 1 yıl önce
Havalimanları şehir plancılığı açısından şehir merkezlerine belli mesafelerle yapılır. Bir havalimanına önce metro sonra havalimanı yapılmaz. JFK, ORD, LHR, AMR hangisini incelerseniz bunu görürsünüz. Yolcu trafiği arttıkça yatırım maliyeti-fayda analizleri yapılır ve buna bağlı çözümler sunulur veya en başından üretilen planlar zamanla devreye alınır. Sadece yazmak ne bizleri ne ülkeyi ileri götürür. Düşünmemiz varsa daha iyi önerilerle ortaya çıkmamız ve uygulama içi emek darf etmemiz, ülkemizin refahını arttırmak için çok önemli.
Çünkü ~ 1 yıl önce
O metronun ihalesi unutuldu,ya da yandaşlar torpil çarpıştırdı,hangisini beğenirsen.ama ben unutulduğu ile ilgili eminim:))))
ÇLŞ ~ 1 yıl önce
Teşekkürler CHP Teşekkürler Mr İmamoğlu. Teşekkürler Türkiyem Ama.... Şimdi AKEPE kendine mal edecek ya hani. Be yaptım misali. Olur canım. Son çırpınışınız bunlar. Bir Metro ile; ki siz yapmadınız. Oy kapmadan başka birşey değil. Daha bakın ne vaadlerle geliyorlar göreceğiz hep beraber. Sakın kanmayalım. Kaybedersek bunun acısını bizden katkat çıkacak AKEPE. Çok dikkatli olalım, Ülkemizin geleceği, Milletimizin geleceği bir Mühür'e bağlı. !!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnsanlar inanıyor ~ 1 yıl önce
Yapacak birşey yok,hiiiç üzülmüyorum o tiplere,açlıkla sefaletle terbiye olsunlar
Rumuz ~ 1 yıl önce
Istanbula bir hizmet yaptımi acaba ha gerçi 1 tane musluk açılışı vardı sanki atomu parçaladılar nasıl bi gosteriydi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İstemezük :) ~ 1 yıl önce
Karşı çıktıları ; Metrobüs Marmaray ve hatta havalimanları her sene rekor üstüne rekor kırıyor…. Neyse musluk açmaya devam. yüzde 80 i bitmiş metro/tramvayın sadece bir durağını açmak için sanki NASA gibi açılış yapıyorlar. Hayal ve vizyon önemli :)
Rumuz'a ~ 1 yıl önce
Iktidarın ülkeyi her açıdan nereye getirdiği,kör kuruşa nasıl muhtaç ettiği,hayat pahalılığı vs ortada sen onlara önce laf söyle !
mafaky ~ 1 yıl önce
Bu Bakan'ın birgün birileri ağzına fena halde biber sürecek! Vatanını seven, İstanbul'u seven insan İBB'de yönetim değiştiğinde kovulsa bile pılısını pırtısını toplamaz, ben bu şehire hizmet için buradayım derdi. Partizanlık böyle birşey işte!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pegasus ~ 1 yıl önce
Pegasus a başvurmak için güzel bir sebep daha:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herşey çok güzel oluyor ~ 1 yıl önce
İstanbul havaalanın metrosu ne durumda ulaştırma bakanı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000