31 Mart 2009, Salı 13:20:41

Uçak seferlerine sis engeli

Trabzon Havalimanı'ndaki yoğun sis nedeniyle uçakların iniş ve kalkışına izin verilmiyor.
  • Çünkü kalkışdan evvel alınan Metar da görüş 4500 metre verilmişdi, ILS için ise 800 metre gerekli idi ama uçak trabzona vardığında o anki görüş 400 metre olarak verildi. havanın 2 saat içinde açılacağı tahmini verilince de uçak erzurunda ( 20 dk lık mesafe ) yerde beklemeyi seçti. Hava tahmini deniyor dimi, TAHMİN, bazen tutmuyor işte. Merak etmeyin pilotların kafası en az sizler kadar çalışıyordur.
  • madem trabzonda veya adanada havanın yogun sis oldugunun farkındasınız , tum bu teknik altyapıya metara iletisime sahipsiniz , kalkıs yapsanızda inis yapamayacagınızı bildiginiz halde neden kalkıyorsunuz anlamıyorum. belliki sis kolay dagılacak gbi degil. Trabzona inemeyen ucagın erzuruma inmesi daha zulum inememesinde.

Sabah saatlerinden itibaren etkili olan yoğun sisin görüş mesafesini düşürmesi nedeniyle uçaklar iniş ve kalkış yapamıyor.

SunEkspres'in İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan sabah erken saatlerde Trabzon'a gelmek üzere kalkan uçağı havalimanının inişe müsait olmaması nedeniyle Erzurum Havalimanı'na indi.

Uçak seferlerine sis engeli

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Çünkü kalkışdan evvel alınan Metar da görüş 4500 metre verilmişdi, ILS için ise 800 metre gerekli idi ama uçak trabzona vardığında o anki görüş 400 metre olarak verildi. havanın 2 saat içinde açılacağı tahmini verilince de uçak erzurunda ( 20 dk lık mesafe ) yerde beklemeyi seçti. Hava tahmini deniyor dimi, TAHMİN, bazen tutmuyor işte. Merak etmeyin pilotların kafası en az sizler kadar çalışıyordur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
madem trabzonda veya adanada havanın yogun sis oldugunun farkındasınız , tum bu teknik altyapıya metara iletisime sahipsiniz , kalkıs yapsanızda inis yapamayacagınızı bildiginiz halde neden kalkıyorsunuz anlamıyorum. belliki sis kolay dagılacak gbi degil. Trabzona inemeyen ucagın erzuruma inmesi daha zulum inememesinde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000