15 Haziran 2009, Pazartesi 19:45:17

Tehlike atlatan uçak İstanbul’da

Onur Havayolları adına dün İstanbul’dan Diyarbakır’a hareket eden Tailwind Havayolları’na ait yolcu uçağı Diyarbakır Havaalanına inişi sırasında kuş çarpası sonucunda tehlike atlatmıştı. Uçak az önce İstanbul’a geldi.
  • Terbiyesini takınması gereken biri varsa,o ben değilim.bilmediğin konu hakkında,kulak dolma bilgilerle yorum yapmayacaksın!Bu kadar basit! Benim anlatıcak vaktim yok olayı,sor,Dispatcher eşin anlatsın sana..
  • terbiyesizliğin anlamı yok.anlat ta öğrenelim ozaman.
  • :))))))))) dispatcher eşi arkadaş bi sus yaa! ağzı olan konuşuyo..evden pilotta hata buldun ya...:))) yazık sana..sen otur evini temizle!
  • benim eşim dispatcher. ondan aldığım bilgilere göre uçaklarda yıldırıma kaşsı bazı parçalar bulunuyormuş.bu parçalar sayesinde yıldırım uçağa çarpsa bile hiç bir hasar almadan uçak yıldırımı dışarı atabiliyoruş.şimdi kalmış kuş çarptı giyorsunuz.ya gerçekten tailwind hiç birşey bilmiyor yada halkı göz göre göre salak yerine koyuyur.Bence bu konu ciddi ciddi sivil havacılık tarafından araştırılmalı.Problem plotto gibi gözüküyor.
  • DİYARBAKIR HAVAALANINDAN NASIL BİR KONTROL YAPILDIDA İSTANBULA UÇTU ..AMM HANGİ SAYFASINDA HANGİ CHAP DA YAPILAN KONT NUMARASINI YAZSINLAR TEK MD VEYA BAK MÜD VEYA TEK NİSYENLER AÇIKLAMAYA GEREK KALMAZ BİZ ANLARIZ YAPILAN İŞLEMİN DOĞRULUĞUNU.. İSTERSENİZ GEŞMİŞTEN KALAN MÜZMİN BİR HASTLIK VAR İSE UÇUŞ KUMANDALARINDA ORTAYA ÇIKAR.. HAYIRLI UÇUŞLAR DİLERİM. BY BY ÇARLİ
  • GEÇMİŞTE SN MUHSİN AKGÜN İLE UÇTUĞUNU SÖYLEYEN KARDEŞ YARDIMCI PİLOT BAK ARKADAŞIM BEN BU MESLEKTE 34 SENE HEP KAPTAN ARKASINDA UÇTUM BİR ÇOK KAPTANIN DAHA SONRADA ONLARIN ÇOCUKLARIDA KAPTAN OLDULAR ONLARLADA UÇTUM DEMEKKİ TECRÜBE ÇOK FAZLA HER UÇUŞ VEDE İNİŞ VEDE KALKIŞ KENDİNE MÜNASİP OLARAK GERÇEKLEŞİR. ŞİMDİ SENDE YAZIP YAZMIŞ OLDUĞUN YYAZI İÇİN ÇOK PİŞMAN OLMALISIN ÇÜNKÜ BİR PİLOT BÖYLE BİR KONUYU YAZMASI DOĞRU DEĞİLDİR BENCE ÇOK TECRÜBESİZMİŞSİN..TEKRAR GÖRÜŞMEK ÜZERE BY BY ÇARLİ
  • BİR SAVCI BİR PİLOTUN İNİŞİNİN TEHLİKELİ OLDUĞUNA NASIL KARAR VERİR ..HERHALDE ODA PİLOTLAR GİBİ EĞİTİMMİALDI..İŞTE YANLIŞ BU RADA BAŞLIYOR..HAVACILIKTA OLAN HADİSELERİ AYNI HADİSE GİBİ GÜM TEK GÜM TEK ŞARKISI GİBİ SÖYLENİYOR. ŞİMDİ SİZLERDEN RİCAM OLACAK BU CAMİAYA KÖTÜLÜK YAPMAYIN NASIL BİZ HAVCILAR DİĞER MESLEKLERE KARIŞMIYORSAK BAKKAL ...GARSON...FUTBOLCU...HAKAM...VE DİĞÜR MESLEKTEN OLANLARDA BU İŞLER İÇİN YAZI YAZMASIN ŞİMDİLİK HAYIRLI İŞLER ..AYRICA SN MUHSİN AKGÜN ARKADAŞIMADA GEÇMİŞ OLSUN DERİM
  • YAŞAYAN VEDE YAŞATAN PİLOTLARI BU KADAR SEVYESİZ BİR BİÇİMDE MESLEK AHLAKINA SIĞMAYAN ŞEKİLDE YAZMANIZI KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR..AYIPTIR GÜNAHTIR..HERZAMAN YAŞAYAN PİLOT İYİ PİLOTTUR ..BU DÜNYA GERÇEĞİNİ GÖRMENİZİ RİCA EDERİM..SN MUHSİN AKGÜN BENİM TANIDIĞIM VEDE ÇOK UÇTUĞUM TEKNİSYEN OLARAK GÖREV YAPTIĞIM İYİ VEDE MESLEĞİNİ BİLEN BİR PİLOTTUR..MESLEKLE ARKADAŞLIK MUHABBETİNİ LÜTFEN KARIŞTIRMAYIN.
  • Hürriyet 12,06,1998 Atatürk Havalimanı'na tehlikeli iniş yapan uçağın pilotuna 15 gün hapis ve hafif para cezası istendi. Atatürk Havalimanı'na 21 Mayıs 1998'de inerken pistten çıkan İstanbul Havayolları'na ait Berlin-İstanbul seferini yapan Boeing 737-400 tipi uçağın mesul kaptan pilotu Muhsin Akgün'ün, 15 günden aşağı olmamak üzere hafif hapis ve 3 bin lira hafif para cezasına çarptırılması istendi. Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, içinde 164 yolcu, 8 mürettebatın bulunduğu uçağı kullanan Akgün'ün tehlikeli iniş yaptığına dikkat çekildi.
  • Millet Dua ile geçmiş olsun dilekleri ile,kahvehane edebiyatı ile olayı geçiştirmeye çalışıyor.Bu uçak piste gömülseydi insanları çalı süpürgesi ile süpürselerdi hesabını kim verecekti.

İçindeki yolcularla birlikte Diyarbakır Havaalanına inişe geçen Tailwind Havayollarına ait uçağa kuş çarpmıştı. Kuş çarpma sırasında sarsıntı geçiren uçak sorunsuz bir şekilde Diyarbakır Havaalanına inmişti. 200 feette meydana gelen bu olay sonrasında kaptan pilot önce pisti pas geçmiş daha sonra inişi gerçekleştirmişti.

 

Olayın duyulmasının ardından baz yayın organları duyumlara dayalı bilgilerle “Uçağın kanadı havada kırıldı” şeklinde başlıklar atmıştı. Ancak işin aslını AirportHaber yazarak havacılık sektörünün yüreğine su serpmişti.

 

Az önce Airporthaber’e ulaşan bilgiye göre Diyarbakır Havaalanında teknik incelemeye tabii tutulan Tailwind Havayolları uçağı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün uçuş izni vermesinin ardından İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na geldi. Dün hiçbir yolcunun burnu kanamadan iniş gerçekleştiren pilot tarafından İstanbul’a getirilen uçağın bir kez daha kontrolden geçirilerek uçuşlara devam edeceği bildirildi.

 

AirportHaber Özel

 

 

Tehlike atlatan uçak İstanbul’da

Yorumlar Tüm Yorumlar (40)

Misafir ~ 15 yıl önce
Terbiyesini takınması gereken biri varsa,o ben değilim.bilmediğin konu hakkında,kulak dolma bilgilerle yorum yapmayacaksın!Bu kadar basit! Benim anlatıcak vaktim yok olayı,sor,Dispatcher eşin anlatsın sana..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
terbiyesizliğin anlamı yok.anlat ta öğrenelim ozaman.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
:))))))))) dispatcher eşi arkadaş bi sus yaa! ağzı olan konuşuyo..evden pilotta hata buldun ya...:))) yazık sana..sen otur evini temizle!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
benim eşim dispatcher. ondan aldığım bilgilere göre uçaklarda yıldırıma kaşsı bazı parçalar bulunuyormuş.bu parçalar sayesinde yıldırım uçağa çarpsa bile hiç bir hasar almadan uçak yıldırımı dışarı atabiliyoruş.şimdi kalmış kuş çarptı giyorsunuz.ya gerçekten tailwind hiç birşey bilmiyor yada halkı göz göre göre salak yerine koyuyur.Bence bu konu ciddi ciddi sivil havacılık tarafından araştırılmalı.Problem plotto gibi gözüküyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
DİYARBAKIR HAVAALANINDAN NASIL BİR KONTROL YAPILDIDA İSTANBULA UÇTU ..AMM HANGİ SAYFASINDA HANGİ CHAP DA YAPILAN KONT NUMARASINI YAZSINLAR TEK MD VEYA BAK MÜD VEYA TEK NİSYENLER AÇIKLAMAYA GEREK KALMAZ BİZ ANLARIZ YAPILAN İŞLEMİN DOĞRULUĞUNU.. İSTERSENİZ GEŞMİŞTEN KALAN MÜZMİN BİR HASTLIK VAR İSE UÇUŞ KUMANDALARINDA ORTAYA ÇIKAR.. HAYIRLI UÇUŞLAR DİLERİM. BY BY ÇARLİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
GEÇMİŞTE SN MUHSİN AKGÜN İLE UÇTUĞUNU SÖYLEYEN KARDEŞ YARDIMCI PİLOT BAK ARKADAŞIM BEN BU MESLEKTE 34 SENE HEP KAPTAN ARKASINDA UÇTUM BİR ÇOK KAPTANIN DAHA SONRADA ONLARIN ÇOCUKLARIDA KAPTAN OLDULAR ONLARLADA UÇTUM DEMEKKİ TECRÜBE ÇOK FAZLA HER UÇUŞ VEDE İNİŞ VEDE KALKIŞ KENDİNE MÜNASİP OLARAK GERÇEKLEŞİR. ŞİMDİ SENDE YAZIP YAZMIŞ OLDUĞUN YYAZI İÇİN ÇOK PİŞMAN OLMALISIN ÇÜNKÜ BİR PİLOT BÖYLE BİR KONUYU YAZMASI DOĞRU DEĞİLDİR BENCE ÇOK TECRÜBESİZMİŞSİN..TEKRAR GÖRÜŞMEK ÜZERE BY BY ÇARLİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
BİR SAVCI BİR PİLOTUN İNİŞİNİN TEHLİKELİ OLDUĞUNA NASIL KARAR VERİR ..HERHALDE ODA PİLOTLAR GİBİ EĞİTİMMİALDI..İŞTE YANLIŞ BU RADA BAŞLIYOR..HAVACILIKTA OLAN HADİSELERİ AYNI HADİSE GİBİ GÜM TEK GÜM TEK ŞARKISI GİBİ SÖYLENİYOR. ŞİMDİ SİZLERDEN RİCAM OLACAK BU CAMİAYA KÖTÜLÜK YAPMAYIN NASIL BİZ HAVCILAR DİĞER MESLEKLERE KARIŞMIYORSAK BAKKAL ...GARSON...FUTBOLCU...HAKAM...VE DİĞÜR MESLEKTEN OLANLARDA BU İŞLER İÇİN YAZI YAZMASIN ŞİMDİLİK HAYIRLI İŞLER ..AYRICA SN MUHSİN AKGÜN ARKADAŞIMADA GEÇMİŞ OLSUN DERİM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
YAŞAYAN VEDE YAŞATAN PİLOTLARI BU KADAR SEVYESİZ BİR BİÇİMDE MESLEK AHLAKINA SIĞMAYAN ŞEKİLDE YAZMANIZI KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR..AYIPTIR GÜNAHTIR..HERZAMAN YAŞAYAN PİLOT İYİ PİLOTTUR ..BU DÜNYA GERÇEĞİNİ GÖRMENİZİ RİCA EDERİM..SN MUHSİN AKGÜN BENİM TANIDIĞIM VEDE ÇOK UÇTUĞUM TEKNİSYEN OLARAK GÖREV YAPTIĞIM İYİ VEDE MESLEĞİNİ BİLEN BİR PİLOTTUR..MESLEKLE ARKADAŞLIK MUHABBETİNİ LÜTFEN KARIŞTIRMAYIN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Hürriyet 12,06,1998 Atatürk Havalimanı'na tehlikeli iniş yapan uçağın pilotuna 15 gün hapis ve hafif para cezası istendi. Atatürk Havalimanı'na 21 Mayıs 1998'de inerken pistten çıkan İstanbul Havayolları'na ait Berlin-İstanbul seferini yapan Boeing 737-400 tipi uçağın mesul kaptan pilotu Muhsin Akgün'ün, 15 günden aşağı olmamak üzere hafif hapis ve 3 bin lira hafif para cezasına çarptırılması istendi. Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, içinde 164 yolcu, 8 mürettebatın bulunduğu uçağı kullanan Akgün'ün tehlikeli iniş yaptığına dikkat çekildi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Millet Dua ile geçmiş olsun dilekleri ile,kahvehane edebiyatı ile olayı geçiştirmeye çalışıyor.Bu uçak piste gömülseydi insanları çalı süpürgesi ile süpürselerdi hesabını kim verecekti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000