24 Haziran 2009, Çarşamba 08:11:13

Skyeurope erteleme talep etti

Avrupa pazarında çalışan ucuzcu havayolu şirketlerinden Slovak SkyEurope, uçak firmalarına olan borçlarından dolayı beklenmedik bir haciz ile karşı karşıya kalmamak için mahkemeye başvurarak borçlarının yeniden yapılanmasını ve bu süre içinde iflasının ertelenmesini istedi.

SkyEuropa'nın Türkiye uçuşlarının devam ettiğini şirketin hava meydanları ve diğer birimlere ödemesinde herhangi bir sorun olmadığını beriten Fikret Gürbüz, İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı'ndan yapılan seferlerin aksamadan devam ettiğini söyledi

SkyEuropa yetiklilerinedn Jason Bitter, yapılan işlemin şirketin borçlarınnı yeniden yapılandırılmasına yönelik olduğunu belirterek iflas erteleme tkalebinde bulunarak varolan yükümlülüklerini yerine getirmek istedikleriuni söyledi.

Geçtiğimiz çeyrekte 15 milyon avro zarar açıklayan Bratislava merkezli şirketin Çek Cumhuriyeti ve Avusturya’da da operasyon merkezleri bulunuyor. Avusturyalı girişimciler tarafından 2001 yılında kurulan SkyEurope’nin 100 milyon avrodan fazla borcu olduğu da belirtiliyor.

Son bir yılda 3 milyondan fazla yolcu taşıyan SkyEurope'un, bu yazki programında, 16 ülkede 33 destinasyona 55 uçuş hattı bulunuyordu.

Skyeurope erteleme talep etti

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000