04 Şubat 2016, Perşembe 14:27:50

Sabiha Gökçen’e ‘Kirli’ suçlaması

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki temizlik sorununa ilişkin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.
  • Personel kapısı bakanlığın talimatı ile değil, bakanlığın denetlemesi sonucu ISG tarafından kapatıldı. Denetleme sonucuna önlem almak yerine kolaya kaçmayı tercih ettiler. Zaten sonucu da yanlış değerlendirdiler. Bakanlığa tekrar şikayet edilse tekrar sorun yaşayacaklar. Çünkü orada yaya geçidi olması lazım. Yaya geçidi ise sadece çıkışta gerekli olan birşey değil. Girişte de olması gerekmektedir. Ah süper Türk zekası ah.
  • Personel çıkış kapısı, çıktıktan sonra karşıya geçmek için kullanılacak yaya geçidi olmadığı için kapatıldı. Peki girişte, personel karşıdan karşıya geçmek için yaya geçidi kullanmayacak mı? Bir iş yapıyorsunuz fakat bilgisiz ve bilinçsizce. Denetim sonucunu değerlendiren kişileri değerlendirmek lâzım.
  • Sırf Muhalif Partinin Milletvekili bunları dillendirdi diye eleştirenlere yazıklar olsun. Zaten gerçekleri görecek gözünüz yok, o kör gözünüzü açmaya çalışanı da susturmaya çalışıyorsunuz. Kirli kardeşim hem de çöplükten bir çıt daha temiz denecek kadar kirli. Verdiler işletmesini Malezyalılara, temizlik işçilerine para vermiyorlar, adamları azaltmışlar, temizlik malzemeleri en adisinden. Maliyetten kısıyorlar. Yoğunluk rezil ötesi, temizlenecek vakit yok. Halk desen, tuvalette abdest alıyor. Bir çok yerde kokudan geçilmiyor. Hemen hergün görüyoruz bunları. Görevlilerin giriş çıkış yaptığı kapıyı kapatmışlar, tüm çalışanlar da yolcuların kapısından çıkıyor. Havaalanı yönetiminden anladıkları tek şey, işleri kolaylaştırmak değil, olabildiğince sorunlu hale getirmek. Gel de sen bunlardan temizliği doğru düzgün yapmalarını bekle. Size hak bu. Boş yere uğraşmış vekil.
  • Atatürk Havalimanı iç hatlar bölümünün tuvaletini daha görmemişler. İğrenç.. Dışhatlar neyse ama iç hatlar ata da facia... hele ofislerin bulunduğu alanlar...
  • Arkadaslar sorun chp mhp akp değil sorun bizim kendimizde iş yapmıyoruz yapmamayi marifet sanıyoruz.o yüzden geriliyor ortamlar.sözüm meclisten dışarı.sizin gördüğünüz dış yüzü birde iç yüzünü görmeniz gerekiyor.bu şekilde ileriye bir adımı brak adım bile atilmaz.=) Saygılarımla
  • Ayda en az üç kez Sabiha Gökçen Hava Limanından uçuş yapıyorum fakat sayın milletvekilimin bahsettiği kirlilik ile hiç karşılaşmadım bilakis o kadar yoğunluğun arasında bu kadar temiz bir alan bulduğum için SAW yönetimini tebrik ediyorum
  • Koskoca vekilin işi mi yok. Git terörle, Mültecilerle ilgigi uğraş birader. Havalimanı pismiş. İncilerin mi döküldü? Ben elli senedir kolonyalı mendil taşıyorum. Sen de öyle yap. Git asli işin neyse onunla uğraş
  • ISG temiz bir terminal degil. Bu dogru. Ama cok temiz oldugu gunleri hatirliyorum. Geceleri iki bekci kalirdi terminalde, kapiyi iceriden kilitlerlerdi. Gunluk ortalama movement sayisi 0,25 filandi. O zamanlar gercekten temizdi. Kirlilik yakismiyor o ayri.
  • Sabiha Gökçen dünya'nın en hızlı büyüyen meydanlarında bir tanesidir.İstatıstıklerı siz vermişsiniz zaten bu kadar yolcu akışının olduğu bir limanda temiz olmadıgının mi kanaatıne vardınız sadece bir kerede şunu söyleyin.Bu kadar büyüme,bu kadar trafik,bu kadar istihdam,bu bir gurur kaynağıdır.Muhtemelen ucmadan önce gördüğü bir şeyden dolayı böyle bir yorum yapıldı.Ama ülkenin Ulaştırma bakanına böyle bir soru yöneltmek ne kadar doğru bilemedim.Hükumetımızın ve Sn.bakanlarımızın daha önemli işleri var lütfen gereksiz ve yetersiz sorular ile meşgul etmeyiniz.Önce içinizde temizlik yapın sonrasına bakarlar.ıyı uçuşlar
  • Temizlik konusuna yorum yapmayacağım. Ama sayın milletvekili bunu soracağına ikinci pist ne zaman yapılacak diye sorsa daha iyi olurdu bence. Bu akşam yine havada beklemeler, gecikmeler vs. Ha, sayin milletvekili bir de havacılık kanununu sorsun lütfen.

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki temizlik sorununa ilişkin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

CHP Milletvekili Haluk Pekşen, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 2014 yılında iç ve dış hatlarda toplam 185 bin 410 uçuş yaptığı ve 23 milyon 631 bin 864 yolcuya hizmet verildiğini hatırlattı. 2015 yılında ise iç ve dış hatlarda toplam 218 bin 626 uçuş gerçekleştirerek 28 milyon 285 bin 578 yolcu ağırlandığını vurgulayan Pekşen, havalimanındaki temizlik sorununa dikkat çekti.

Pekşen soru önergesinde şu noktalara dikkat çekti: 

-Uçuş ve kullanım kapasitesi her yıl yüksek oranda artan Sabiha Gökçen Havalimanı’nın kirliliği ile ilgili yolculardan ciddi şikayetler gelmesine rağmen havalimanının temizlik ve hijyen şartlarının iyileştirilmesi için neden bir çalışma yapılmamaktadır?

-Havalimanı temizliği konusu çok yaygın bir kullanıcı rahatsızlığına neden olmasına rağmen bu güne kadar neden önlem alınmamıştır?

-Havalimanına bakımsızlıktan ötürü şikayet gelmesini engellemek ve durumu düzeltmek için acil olarak herhangi bir düzenleme yapılacak mıdır?

Sabiha Gökçen’e ‘Kirli’ suçlaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (42)

Personel Kapısı ~ 8 yıl önce
Personel kapısı bakanlığın talimatı ile değil, bakanlığın denetlemesi sonucu ISG tarafından kapatıldı. Denetleme sonucuna önlem almak yerine kolaya kaçmayı tercih ettiler. Zaten sonucu da yanlış değerlendirdiler. Bakanlığa tekrar şikayet edilse tekrar sorun yaşayacaklar. Çünkü orada yaya geçidi olması lazım. Yaya geçidi ise sadece çıkışta gerekli olan birşey değil. Girişte de olması gerekmektedir. Ah süper Türk zekası ah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
El cevap ~ 8 yıl önce
Mevzuattan bir habersiniz yemin ediyorum. Servis katları girişleri ile apron personel girişleri için giriş/çıkış için konulması zorunludur. Saw için bahsedersek arrival ve departure katlarında yolcu giriş bölümlerinin haricinde personel için bir giriş konulması zorunluluğu yoktur. Otopark'a giden 4 yol varken, incileri dökülen insanlar yüzünden tüm havalimanı çalışanları mağdur oldu. Şikayet eden pegasus personeli kimse kına yakabilir şimdi.
SAW ~ 8 yıl önce
Personel çıkış kapısı, çıktıktan sonra karşıya geçmek için kullanılacak yaya geçidi olmadığı için kapatıldı. Peki girişte, personel karşıdan karşıya geçmek için yaya geçidi kullanmayacak mı? Bir iş yapıyorsunuz fakat bilgisiz ve bilinçsizce. Denetim sonucunu değerlendiren kişileri değerlendirmek lâzım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muhalif ~ 8 yıl önce
Sırf Muhalif Partinin Milletvekili bunları dillendirdi diye eleştirenlere yazıklar olsun. Zaten gerçekleri görecek gözünüz yok, o kör gözünüzü açmaya çalışanı da susturmaya çalışıyorsunuz. Kirli kardeşim hem de çöplükten bir çıt daha temiz denecek kadar kirli. Verdiler işletmesini Malezyalılara, temizlik işçilerine para vermiyorlar, adamları azaltmışlar, temizlik malzemeleri en adisinden. Maliyetten kısıyorlar. Yoğunluk rezil ötesi, temizlenecek vakit yok. Halk desen, tuvalette abdest alıyor. Bir çok yerde kokudan geçilmiyor. Hemen hergün görüyoruz bunları. Görevlilerin giriş çıkış yaptığı kapıyı kapatmışlar, tüm çalışanlar da yolcuların kapısından çıkıyor. Havaalanı yönetiminden anladıkları tek şey, işleri kolaylaştırmak değil, olabildiğince sorunlu hale getirmek. Gel de sen bunlardan temizliği doğru düzgün yapmalarını bekle. Size hak bu. Boş yere uğraşmış vekil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Personel kapisi ~ 8 yıl önce
Personel kapisi pegasus personelinin anlamsiz bir sikayeti yuzunden bakanligin talimati ile kapatildi cok bilmis ulema !
Ulema!!! ~ 8 yıl önce
Aferin size, aklınız herkese yeterde artar bile. Biri şikayet etti diye bakanlığınız marifetini yapsın, siz de tüy dikin zaten böyle. Onca insan gecikmelerden, yönetim sorunlarından da şikayetçi. Meydanı da kapatsınlar. Ulemayı da 11.48.48 Personel Kapısı başlıklı yorum kapaklamış size. Damı görsen mertek sanacaksın. İşin içinde işten haberi yok adamın, bir de cevap yazıyor.
ata'ya gel ~ 8 yıl önce
Atatürk Havalimanı iç hatlar bölümünün tuvaletini daha görmemişler. İğrenç.. Dışhatlar neyse ama iç hatlar ata da facia... hele ofislerin bulunduğu alanlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pislik yuvası! !!! ~ 8 yıl önce
Arkadaslar sorun chp mhp akp değil sorun bizim kendimizde iş yapmıyoruz yapmamayi marifet sanıyoruz.o yüzden geriliyor ortamlar.sözüm meclisten dışarı.sizin gördüğünüz dış yüzü birde iç yüzünü görmeniz gerekiyor.bu şekilde ileriye bir adımı brak adım bile atilmaz.=) Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türkmen ~ 8 yıl önce
Ayda en az üç kez Sabiha Gökçen Hava Limanından uçuş yapıyorum fakat sayın milletvekilimin bahsettiği kirlilik ile hiç karşılaşmadım bilakis o kadar yoğunluğun arasında bu kadar temiz bir alan bulduğum için SAW yönetimini tebrik ediyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alışık ~ 8 yıl önce
Daha iyisini görmemiş ki garip, nereden bilecek temiz mi kirli mi?
işiniz mi yok? ~ 8 yıl önce
Koskoca vekilin işi mi yok. Git terörle, Mültecilerle ilgigi uğraş birader. Havalimanı pismiş. İncilerin mi döküldü? Ben elli senedir kolonyalı mendil taşıyorum. Sen de öyle yap. Git asli işin neyse onunla uğraş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AKP ~ 8 yıl önce
AKP' li muhteremler ve Akil hocaları ilgileniyor ya. Yetmiyor mu? Anaların gözyaşını durdurdular, Askerleri içeri tıktılar, Çözüm sürecini başarıya ulaştırdılar yetmez mi? Yorumunuzu mantıksız buldum. Savunma Bakanı AKP, İçişleri Bakanı, Başbakan, Hükumet AKP iken Muhalif Parti Vekili Terörle nasıl uğraşacak. Unutmayın, bunları çözmek için halktan oy isteyen ve yetkiyi de alan parti AKP. Talebinizin muhatabı bence yanlış olmuş. Bu konularda çalışmasın mı? derseniz, çalışsın elbet. Ama bu pislikleri de göstermesin mi? Havaalanlarında o rezillikleri yapanların başında da mülteci ve teröristler var bence. Aklı başında olan ortalığı rezil etmez.
Tamam ~ 8 yıl önce
ISG temiz bir terminal degil. Bu dogru. Ama cok temiz oldugu gunleri hatirliyorum. Geceleri iki bekci kalirdi terminalde, kapiyi iceriden kilitlerlerdi. Gunluk ortalama movement sayisi 0,25 filandi. O zamanlar gercekten temizdi. Kirlilik yakismiyor o ayri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haluk PEKŞEN ~ 8 yıl önce
Sabiha Gökçen dünya'nın en hızlı büyüyen meydanlarında bir tanesidir.İstatıstıklerı siz vermişsiniz zaten bu kadar yolcu akışının olduğu bir limanda temiz olmadıgının mi kanaatıne vardınız sadece bir kerede şunu söyleyin.Bu kadar büyüme,bu kadar trafik,bu kadar istihdam,bu bir gurur kaynağıdır.Muhtemelen ucmadan önce gördüğü bir şeyden dolayı böyle bir yorum yapıldı.Ama ülkenin Ulaştırma bakanına böyle bir soru yöneltmek ne kadar doğru bilemedim.Hükumetımızın ve Sn.bakanlarımızın daha önemli işleri var lütfen gereksiz ve yetersiz sorular ile meşgul etmeyiniz.Önce içinizde temizlik yapın sonrasına bakarlar.ıyı uçuşlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sorun. ~ 8 yıl önce
Temizlik konusuna yorum yapmayacağım. Ama sayın milletvekili bunu soracağına ikinci pist ne zaman yapılacak diye sorsa daha iyi olurdu bence. Bu akşam yine havada beklemeler, gecikmeler vs. Ha, sayin milletvekili bir de havacılık kanununu sorsun lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000