08 Temmuz 2010, Perşembe 08:10:44

Sabiha Gökçen'e kadar metro yapılacak

İstanbul trafiğini rahatlatmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından 2008'de yapımına başlanan Kadıköy-Kartal metro projesinde istasyon inşaatlarına başlandı.
  • o olur mu bu olur mu.... Lütfen sığ düşüncelerimizden arınalım. ne demek oraya metro olur mu buraya olur mu... yıllarca yapılmamış metrolar yüzünden milyonlarca insan telef oluyordu. her zaman bizim altyapımız sonradan geliyor diye şikayet ediyorduk. Şimde de gereksiz görüyoruz. İlk defa alt yapı önden yapılıyor keyfini çıkarın.
  • Ne metrosu allah aşkına ? IST dan SAW a metro olur mu ? AHL den uçak seferi koyun daha iyi.
  • İki şehir arasında metro olmaz tren olur. IST izmit arası tren zaten var. Ne gerek var metroya. Fuzuli havalimanına fuzuli masraflar
  • İzmite metro olmaz diyen arkadaş doğru yazmış. Oralara kadar metro gider mi ? Otogardan izmit adapazarı otobüsleri var...
  • projede böyle bir yapım yok.kim,neresinden uyduruyor bunları?projenin 1nci aşaması kartala,2nci aşaması kaynarcaya kadar.hiçbir yerinde SAWdan bahsedilmiyor bile.
  • İzmite metro mu gidermiş diyen şahsın zavallığına acıyorum düşman bile sölemez . sabiha gökçen şu anda hem uçak trafiği hem de yolcu sayısıyla 3. meydan konumunda sen ve senin gibi zihniyet neyi kimden kıskanıyor anlamak mümkün değil aslında sana cevap bile yazmamak lazım.
  • TAV hizmet ve kalite üretiyor bu yuzden havayolları ve yolcu tarafından tercih ediliyor. ISG daha altyapısını tamamlamakla ugrasıyor, ama reklam yapmakta üzerlerine yok.
  • İzmite metro mu gidermiş IST dan ??
  • marmaray'ı bir bitirsinler önce...
  • lutfen yarın metro gelecekmiş hayali kurulmasın.

Kentin ulaşım yükünü büyük oranda hafifletmesi düşünülen proje 16 istasyondan oluşuyor. 2011'de hizmete girmesi planlanan proje tamamlandığında günde 1 milyon kişiyi taşıması hedefleniyor.

Kadıköy meydanından başlayarak, İbrahimağa, Acıbadem istasyonlarıyla E-5 üzerinden devam eden metro, Söğütlüçeşme transfer merkezinde, Marmaray ile entegre olacak. İnşaat ve hizmete alım çalışmalarının üç yıl içerisinde tamamlanarak yolcu taşımaya başlaması için günde 150 metre kazı yapılan ilk etapta Kadıköy'den Kartal'a kadar olması düşünülen proje, talep ve beklentiler nedeniyle Kaynarca'ya kadar uzatıldı.

Metro hattının yapımına başlanmasıyla birlikte Anadolu Yakası'nda oturan Kadıköy, Ümraniye, Üsküdar, Kartal, Maltepe ve Pendik sakinleri de projenin tamamlanmasını heyecanla beklemeye başladı. Kadıköy-Kartal arasındaki ulaşım mesafesini 29 dakikaya indirecek olan metro sisteminin metrobüs, Marmaray ve deniz ulaşımıyla direkt bağlantılı olması dolayısıyla önemli bir rahatlama sağlaması öngörülüyor. 4 milyon kişinin yaşadığı güzergâhın ulaşımını etkileyecek olan projenin yer altı kazı çalışmalarının ardından istasyon inşaatlarının da başlamasıyla birlikte, konut ve işyeri projelerinin de hız kazanması bekleniyor.

TOPLAM 26,5 KİLOMETRE
Kadıköy'den Kartal'a kadar inşa edilmesi planlanan projenin Sabiha Gökçen Havalimanı ve Kaynarca'ya kadar uzatılması için çalışmalar da devam ediyor. 22 kilometre olarak belirlenen Kadıköy-Kartal hattı 4,5 km daha uzatılarak Kaynarca'ya kadar devam edecek. Yakacık, Pendik ve Kaynarca istasyonları olmak üzere 3 istasyon daha eklenecek olan projenin kazı çalışmalarına mayıs ayında başlandı.


 

Sabiha Gökçen'e kadar metro yapılacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 13 yıl önce
o olur mu bu olur mu.... Lütfen sığ düşüncelerimizden arınalım. ne demek oraya metro olur mu buraya olur mu... yıllarca yapılmamış metrolar yüzünden milyonlarca insan telef oluyordu. her zaman bizim altyapımız sonradan geliyor diye şikayet ediyorduk. Şimde de gereksiz görüyoruz. İlk defa alt yapı önden yapılıyor keyfini çıkarın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ne metrosu allah aşkına ? IST dan SAW a metro olur mu ? AHL den uçak seferi koyun daha iyi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İki şehir arasında metro olmaz tren olur. IST izmit arası tren zaten var. Ne gerek var metroya. Fuzuli havalimanına fuzuli masraflar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İzmite metro olmaz diyen arkadaş doğru yazmış. Oralara kadar metro gider mi ? Otogardan izmit adapazarı otobüsleri var...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
projede böyle bir yapım yok.kim,neresinden uyduruyor bunları?projenin 1nci aşaması kartala,2nci aşaması kaynarcaya kadar.hiçbir yerinde SAWdan bahsedilmiyor bile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İzmite metro mu gidermiş diyen şahsın zavallığına acıyorum düşman bile sölemez . sabiha gökçen şu anda hem uçak trafiği hem de yolcu sayısıyla 3. meydan konumunda sen ve senin gibi zihniyet neyi kimden kıskanıyor anlamak mümkün değil aslında sana cevap bile yazmamak lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TAV hizmet ve kalite üretiyor bu yuzden havayolları ve yolcu tarafından tercih ediliyor. ISG daha altyapısını tamamlamakla ugrasıyor, ama reklam yapmakta üzerlerine yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İzmite metro mu gidermiş IST dan ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
marmaray'ı bir bitirsinler önce...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
lutfen yarın metro gelecekmiş hayali kurulmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000