14 Mart 2010, Pazar 17:24:51

Sabiha Gökçen'e anten diktiler

TC Özel Telsiz Aktiviteleri Takımı TCSWAT, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında İstanbul’dan dünyaya yayın yapacağı 13 istasyondan ilkini Sabiha Gökçen Havaalanı’nda kurdu.
  • Bakım üssü olur,kaldırır kaldırmaz,sizin gibi vatanseverler olduğu sürece burası daha ileri gidecektir.Anladınız herhalde,sazanlar sizi.Çalışanlarada siz iş verirsiniz artık!Sazanlar.Bu balığın özelliklerini okuyun,ne dediğimi anlarsınız.
  • SG bitti arkadaşlar. Yakında bakım terminali olacak.
  • başka birşey dikmesinler bu terminal şimdiden kaldırmıyor:)))

Türkiye İzcilik Federasyonuna üye genç radyo amatörü izcilerin de eşlik ettiği anten kurulumu keyifli görüntülere sahne oldu. Grup üyeleri tarafından Sabiha Gökçen Havaalanı Otoritesi HEAŞ'ın etkinlik için tahsis ettiği binada kurulan karargaha farklı modlarda ve frekanslarda çalışmak üzere 5 ayrı istasyon kuruldu.  

Önce 3 gün boyunca dünyaya mesajların taşınacağı antenler özenle hazırlanıp koordinasyon içinde, tespit edilen yerlerine dikildi. TCSWAT ekibi ve izcilerin ekip ruhu ve yatay hiyerarşi içinde elbirliği ile diktikleri telsiz antenler daha sonra karargahta kurulan cihazlara entegre edilerek aktivasyonları gerçekleştirildi. Test yayını hazırlık süresi içinde izcilere ve basın mensuplarına antenler ve cihazların çalışma prensipleri hakkında bilgi verildi.  

Törenin finalinde ise 20-21-22 Mart tarihlerinde yapılacak olan TC2010PSG çalışmasının altyapısına yönelik test yayınına çıkılarak dünyanın farklı coğrafyalarında yayının başlamasını heyecanla beklemekte olan diğer amatör telsizciler ile irtibata geçildi. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti ödüllerinde iddialı olan yurtdışı istasyonlarının bir çoğu bu ilk temasta, Türk ekibi TCSWAT’a başarılar dileyerek iyi dileklerini sundular.  

Radyo amatörlerinin birincil görevi olan ülke tanıtımının yanı sıra bu çalışmalarda, farklı koşullar ve farklı bantlardaki dataların bütünleştirilmesine çalışılıyor ve alışılagelmişin dışında tatbiki çalışmalar yapılmış oluyor.  

Bu ve benzeri etkinlikler sayesinde afet haberleşmesine yönelik altyapı ve bilginin oluşmasını ve coğrafi ve meteorolojik koşullara bağlı olarak dataların güncellenmesini, kamuoyunun bilgilenmesini amaçlayan TCSWAT, aynı zamanda radyo amatörlerinin birincil vazifesi olan ülke tanıtımına da hizmet etmeyi hedefliyor.

Sabiha Gökçen'e anten diktiler

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Bakım üssü olur,kaldırır kaldırmaz,sizin gibi vatanseverler olduğu sürece burası daha ileri gidecektir.Anladınız herhalde,sazanlar sizi.Çalışanlarada siz iş verirsiniz artık!Sazanlar.Bu balığın özelliklerini okuyun,ne dediğimi anlarsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SG bitti arkadaşlar. Yakında bakım terminali olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
başka birşey dikmesinler bu terminal şimdiden kaldırmıyor:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000