02 Ocak 2014, Perşembe 14:40:33

SABİHA GÖKÇEN'DE YENİ DÖNEM

Sabiha Gökçen Havalimanı altyapı dönüşüm projesini SAP ile hayata geçirdi
  • Sabiha gokcen dunyanin en hizli buyuyen havalimaniymis!! Peh peh peh. Daha gecen gun yurtdisindan donerken kullandim. Pasaport kuyrugunda inanilmaz bir Kuyruk, (business bolumunde bile, ipini koparan gelmis) valizler 3 ucusun beraber ayni yere geliyor . Calisan gorevlilerle Konustum,abi ucus sayisini arttirdilar AMA ne fiziksel bir gelistirme ne de personel sayisinda artis yaptilar dedi. Herseyimiz gosteris herseyimiz yalan. Encok buyuyen havalimaniymis, Gec bunlari gec!!
  • YAW ONU BUNU BIRAKIN DA ŞU PASAPORT VE TRANSIT YOLCU ÇILESINE BIR SON VERIN ... YETERSIZ KALIYOR İŞTE ....
  • Bu kadar bakımsız ve terminal önleri,yolcu bekleme salonları ve tuvaletler dahil pislik içerisinde havalimanı olamaz..umarım tav alırda kendine gelir
  • Keşke Dış Hatlar'a Sigara Salonu konsa...:(
  • Antalya Havalimanı 2011 de SAP ye geçti, hem de 6 ay gibi kısa bir sürede..

Avrupa’nın ve dünyanın en hızlı büyüyen havalimanı olma özelliğine sahip İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, tüm lojistik, finans ve insan kaynaklarına ait iş süreçlerinin entegrasyonunu SAP ile gerçekleştirdi.

Sektördeki büyümesini, altyapı ve hizmetler alanına da taşıyacak yeni bir bilgi teknolojileri  sistemi kurma kararı alan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı  (İSG), SAP dönüşüm projesini tamamladı. Havalimanı, 9 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan SAP projesi  ile tüm lojistik, finans ve insan kaynaklarına ait iş süreçlerini entegre etti.

Havalimanları için örnek bir proje

Dünyadaki sayılı havalimanlarından birisi olan İstanbul Sabiha Gökçen’de gerçekleştirilen SAP projesi kapsamında, havacılık sistemleri ve SAP Gayrimenkul yönetimi üzerinde kurgulanan süreçler de dahil tüm iş süreçleri birbirleriyle entegre çalışır hale getirildi. İş sonuçlarının raporlanabilmesi için SAP Business Object iş zekası altyapısı kullanılarak yönetim raporlaması ve dashboard uygulamaları gerçekleştirildi. Bütçe Planlama ve Raporlama iş süreçleri de yine SAP üzerinde kurgulandı. SAP çözümleri sayesinde İSG, hizmet ve ürün satışlarının etkin bir şekilde yönetilmesi, başta kiralık alanlar olmak üzere tüm sözleşmelerin takibi ve yönetim raporlaması konularında iş süreçlerinde iyileştirmeler sağladı.

İSG CEO’su Gökhan Buğday, projenin havacılık sektöründe örnek bir proje olarak değerlendirilebileceğini belirterek, “İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı olarak her yıl ortalama %25 büyüyoruz. Bu büyümeyi destekleyebilmek için hem operasyonel olarak hem de bilgiye erişim anlamında bütünleşik sistemlere ihtiyaç duyduk. SAP, bu konuda hedeflerimizi gerçekleştirmemize olanak sağladı” diye konuştu.

SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin, konuya ilişkin açıklamasında, “Tüm dünyada ülkemizin gururu haline gelen, bugüne kadar sağladığı hızlı büyümeyle Türkiye’de havacılık deneyimine yepyeni bir boyut kazandıran Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nı da müşteri portföyümüze kattığımız için son derece mutluyuz. Yaptığımız işbirliği sonucunda bu işletmenin tüm operasyonel süreçlerini tek çatı altında toplayarak verimlilik sağladık, planlama ve raporlama kolaylıkları sunmayı başardık” dedi.

SABİHA GÖKÇEN'DE YENİ DÖNEM

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sabiha gokcen dunyanin en hizli buyuyen havalimaniymis!! Peh peh peh. Daha gecen gun yurtdisindan donerken kullandim. Pasaport kuyrugunda inanilmaz bir Kuyruk, (business bolumunde bile, ipini koparan gelmis) valizler 3 ucusun beraber ayni yere geliyor . Calisan gorevlilerle Konustum,abi ucus sayisini arttirdilar AMA ne fiziksel bir gelistirme ne de personel sayisinda artis yaptilar dedi. Herseyimiz gosteris herseyimiz yalan. Encok buyuyen havalimaniymis, Gec bunlari gec!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
YAW ONU BUNU BIRAKIN DA ŞU PASAPORT VE TRANSIT YOLCU ÇILESINE BIR SON VERIN ... YETERSIZ KALIYOR İŞTE ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İls ~ 10 yıl önce
Bu kadar bakımsız ve terminal önleri,yolcu bekleme salonları ve tuvaletler dahil pislik içerisinde havalimanı olamaz..umarım tav alırda kendine gelir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğru değil ~ 10 yıl önce
Bu yazdığınız doğru değil, ISG en temiz havalimanlarımızdan, bunu yazan kişiyi ispata davet ediyorum.
tav şart ~ 10 yıl önce
Geçen burada sigara salonu olması lazım demiştim , bir kaç çok bilmiş arkadaş dalga geçmişti. sigara salonu olsa tuvaletlerde sigara odası olmaktan çıkar dış hatlarda.
tiryaki ~ 10 yıl önce
Keşke Dış Hatlar'a Sigara Salonu konsa...:(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nebula ~ 10 yıl önce
Antalya Havalimanı 2011 de SAP ye geçti, hem de 6 ay gibi kısa bir sürede..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
?? ~ 10 yıl önce
Parayı verince geçiyorsunuz, marifet değil o da bu da. Marifet, 100% yerli bilgisayar mühendislerinin üreteceği bir altyapı standardı kurabilmek ve bununla işletebilmek. Elin Alman programına mişyonlar bayılmak değil.
Torbacı Musa ~ 10 yıl önce
İCf de Fraport yöneticileri olmasa vay ic nin haline

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000