28 Ocak 2021, Perşembe 11:55:45

Sabiha Gökçen'de metro bilmecesi!

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda devam eden metro projesinin 2021 sonuna yetişmesinin mümkün olmadığı bildirildi.
  • Avrupa Yakası'nda oturanlar bile İstanbul Havalimanı yerine burayı tercih ediyor. İnşaatı belediye yapıyor olsa belki seçimden sonra biterdi ama bakanlık ne metroyu tamamlar ne de pisti.
  • Bilmecelerle doludur benim memleketim.
  • hala ciddi ciddi bu metronun açılacağına inananlar var :) sabiha şu anki rezil haliyle bile ahl kapatıldıktan sonra insanların çoğunun tercih etmeye başladığı bir yer oldu. daha istanbul havalimanı metrosunu tamamlayamayan zihniyet bir de sabiha metrosunu mu bitirecek? iki havalimanına da metro açılsa insanlar fiyatlardan dolayı sabiha'yı tercih eder. karadenizli tayfa da bunun farkında ve bu sebeple hep vaat edilecek ama hiç bitmeyecek bir ikinci pist ve metro muhabbeti döndürüyorlar. ülkeden sıkıldım valla.
  • Arada geçerken bakıyorum, bir ya da iki kişi çalışıyor genelde ☺
  • Arkadaşlar 2023 te tamam
  • Istanbullu oy vermezse avucunu yalar bundan sonra. Cok yasa reis !!!!!
  • Fotolara bakarsak istanbul havalimanının açıldığı görüntülerden pek farkı yok..
  • 7 yıl önce Ata dan buraya gelmiştim. O zaman 2 yıl içinde metro açılacak denmişti. Kaç 2 yıl geçti ne metro var ne diğer pist var. Ama biz neyin ne olduğunu çok iyi biliyoruz, burda PEGASUS değilde TK kırmızı kuyruk uçursaydı burayı elli kere bitirmişlerdi. Unuttukları bir konu var SAW ve çevresini, Kurtköyü yerleşim yeri yapan, hizmet gelmesini sağlayan tek şirket PEGASUS' tur.
  • sabiha'nın genişleyip kapasite arttırmasını, yeni havalimanı sebebiyle tabii ki istemiyorlar. hele ki limak 2014 yılında hisseleri devredip çıktıktan sonra!!!
  • Önce havalimanı yapıp sonra metro yapmak tam da bize göre bir iş...

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda devam eden metro projesinin 2021 sonuna yetişmesinin mümkün olmadığı bildirildi.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; Pendik Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosunun belirlenen tarihte bitirilemeyeceği ve gecikeceği kaydedildi. Bu yılın sonunda açılacağı açıklanan metronun gelinen nokta itibariyle hayata geçemeyeceği öğrenildi.

İkinci piste benzer bir politikanın burada da izlenebileceği ve bu nedenle çalışmaların gereken hızda götürülmediği iddia edildi.

Kadıköy'den binen bir yolcunun direkt ulaşım sağlayacağı metro projesinde şu ana kadar kaba inşaatının yüzde 85'inin tamamlandığı ancak 15 bin metro ray hattının 5 bin metresinin döşendiği ve Elektro mekaniğin %35 i tamamlandığı belirtildi. Bu şartlarda bu yılın sonunda açılmasının mümkün olmadığı ifade edilirken, ne kadar süre gecikeceği ise belirsizliğini koruyor.

2. PİSTTE DE BENZER BİR POLİTİKA İZLENMİŞTİ

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda artan trafik nedeniyle ikinci pist yapılması kararı alınmış ve 2015 yılında da ihalesi yapılmıştı. Ancak aradan geçen 6 yıla rağmen ikinci pist bir türlü bitirilmemiş ve İstanbul Havalimanı'na olan ilginin azalmaması için geciktirildiği kulislerde gerekçe gösterilmişti.

Metro projesinde de benzer bir politikanın izlendiği ve ulaşımın kolaylaşması ile yolcuların Sabiha Gökçen Havalimanı'na kayabileceği iddia edildi. İstanbul Havalimanı yolcu sayısının olumsuz olarak etkilenmemesi için projenin geciktirildiği bu yılın sonunda yetişmesinin mümkün olmadığı belirtildi.

Belirlenen takvimde metronun 10 ay sonra hizmete açılması planlanıyor.

©AirportHaber



















Sabiha Gökçen'de metro bilmecesi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Bakanlık ~ 3 yıl önce
Avrupa Yakası'nda oturanlar bile İstanbul Havalimanı yerine burayı tercih ediyor. İnşaatı belediye yapıyor olsa belki seçimden sonra biterdi ama bakanlık ne metroyu tamamlar ne de pisti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilmece ~ 3 yıl önce
Bilmecelerle doludur benim memleketim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hahahahah :))) ~ 3 yıl önce
hala ciddi ciddi bu metronun açılacağına inananlar var :) sabiha şu anki rezil haliyle bile ahl kapatıldıktan sonra insanların çoğunun tercih etmeye başladığı bir yer oldu. daha istanbul havalimanı metrosunu tamamlayamayan zihniyet bir de sabiha metrosunu mu bitirecek? iki havalimanına da metro açılsa insanlar fiyatlardan dolayı sabiha'yı tercih eder. karadenizli tayfa da bunun farkında ve bu sebeple hep vaat edilecek ama hiç bitmeyecek bir ikinci pist ve metro muhabbeti döndürüyorlar. ülkeden sıkıldım valla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pgsfo ~ 3 yıl önce
Arada geçerken bakıyorum, bir ya da iki kişi çalışıyor genelde ☺

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pist ustası ~ 3 yıl önce
Arkadaşlar 2023 te tamam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tabi ki ~ 3 yıl önce
Istanbullu oy vermezse avucunu yalar bundan sonra. Cok yasa reis !!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Foto ~ 3 yıl önce
Fotolara bakarsak istanbul havalimanının açıldığı görüntülerden pek farkı yok..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 3 yıl önce
7 yıl önce Ata dan buraya gelmiştim. O zaman 2 yıl içinde metro açılacak denmişti. Kaç 2 yıl geçti ne metro var ne diğer pist var. Ama biz neyin ne olduğunu çok iyi biliyoruz, burda PEGASUS değilde TK kırmızı kuyruk uçursaydı burayı elli kere bitirmişlerdi. Unuttukları bir konu var SAW ve çevresini, Kurtköyü yerleşim yeri yapan, hizmet gelmesini sağlayan tek şirket PEGASUS' tur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
istemiyorlar ~ 3 yıl önce
sabiha'nın genişleyip kapasite arttırmasını, yeni havalimanı sebebiyle tabii ki istemiyorlar. hele ki limak 2014 yılında hisseleri devredip çıktıktan sonra!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
metro ~ 3 yıl önce
Önce havalimanı yapıp sonra metro yapmak tam da bize göre bir iş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000