11 Mart 2010, Perşembe 19:30:50

SABİHA GÖKÇEN'DE ILS KRİZİ

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki ILS sistemi arızalanınca Anadolu yakasındaki hava trafiği karıştı. Uçaklar başka havaalanlarına yönlendirildi.
  • ils zor zanaat,terminal yapmaya benzemez,zamanla..
  • ILS'in kayışı kopmuş... :)
  • ndb zaten son donanım,başka bişi kalmadı sawda :)
  • sayın tolerence ; senin gibi adamı alıp- uçağın burnuna oturtup- akşamdan sabaha kadar gökçene 24 ndb-dme yaklaşması yapmak lazım.(başkalarının daha değişik fikirleride vardır ama...)
  • Niçin aşırı anlayışsızsınız. Sizlere sürekli olarak ILS yok, NDB ye mahkumsunuz mu dendi. Arızi durumlar olduğunda da uçaklar inemez mi? Çeşitli teknikler ve teknolojiler ve donanımlar niçin var. Biri arızalı olduğunda diğeri kullanılsın diye donanım sağlanmış, kaptanlarda her şart altında eğitilmiş. Meydan her zaman aynı konforu sunabilir mi? Kendinizde gördüğünüz her hakkın birazını da meydana, işletmeciye ve donanıma da tanısanız ne güzel yürüyecek işler. Saygılarımla...
  • 11mart gecesi pass geçen uçaklardan brirde bizdik havada 30 dakika tur attık,en basiti kuş tehlikesiyle beraber bir çok risk tüm bunları yazmama gerek yok, ayrıca geciken operasyonda beraberinde bir sürü olumsuzluk getirdi, ils siz iniş neden yapılamıyor derken insanlar işin backroundunu bilmeden çokta konuşmasın, pass geçip divert eden diğer uçaklar hiçbir risk almadan şirket prosedürlerine tamamen uydukları için bunu yaptılar.
  • Sorumlu tabiki HEAŞ. yönetim kademesindeki insanların kim olduğunu bi araştırın. Sivil Havacılık konusunda son derece bilgisiz cahil insanların TSK dan emekli olduktan sonra buraya gelip nasıl akıllara zarar havaalanı yönettiklerine bakın. HEAŞ çiftliğinde bırakın ILS i, bi pist bulduğunuza şükredin.
  • seyrüsefer cihazlarının bakım ve işletilmesi heaş danalınıp ivedi olarak dhmi seyrüsefer birimine verilmelidir.
  • Bu olayın sorumlusu kimdir? -Sabiha Gökçen gibi yoğun bir meydanda aylardır meydandaki VOR'u NOTAM'lı halinde bırakan - ILS çalıştığı halde missed approach prosedürü gibi garip bir bahane ile pilotları NDB DME kullanmaya mecbur bırakan.. çok zor değil mi NOTAM ile yeni missed approach prosedürü yayınlamak.. - Havaların çok da iyi olmadığı durumda bulut tabanının 1000 feet altına düşebileceğini hayal edemeyen zihniyettir.
  • sorumlu shgm ve dhmi deniyor sabiha gökçende sadec kule dhmi nin terminal isg nin..geriye kalan apron aydınlatlma s/s cihazları itfaiye vs heaş a ait ve onun sorumlulunda ama heaş bu işi beceremez haftada 1 uçakla zor beceriyordu bu trafikte böyle olması çok doğal yapamadıkları artık sabiha gökçen göz önünde olduğundan hemen ortaya çıkıyor...dhmi nin bu işe el koyması lazım acilen...
Sabiha Gökçen Havalimanı’nda akşam saatlerinde ILS krizi yaşandı. Bozulan ILS yüzünden birçok uçak pisti pas geçmek zorunda kaldı. Hava trafiğindeki yoğunluk yüzünden uçaklar dakikalarca havada tur attı. Bazı uçaklar yakıt kritiğine girdi. Üç uçak ise Atatürk Havalimanı’na indi. Atatürk Havalimanı’nda 8 Mart pazartesi gününden itibaren uygulanan NOTAM’a göre divert eden uçaklar kabul edilmeyecekti ancak Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki olağanüstü durum nedeniyle uçakların inişine izin verildi. Bazı uçaklar ise Çorlu ve Ankara'ya inmek zorunda kaldı. Yetkililer, şu sıralarda ILS sistemindeki arızanın giderildiğini uçuşların normale dönmeye başladığını açıkladı.
SABİHA GÖKÇEN'DE ILS KRİZİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (42)

Misafir ~ 14 yıl önce
ils zor zanaat,terminal yapmaya benzemez,zamanla..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ILS'in kayışı kopmuş... :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ndb zaten son donanım,başka bişi kalmadı sawda :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sayın tolerence ; senin gibi adamı alıp- uçağın burnuna oturtup- akşamdan sabaha kadar gökçene 24 ndb-dme yaklaşması yapmak lazım.(başkalarının daha değişik fikirleride vardır ama...)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Niçin aşırı anlayışsızsınız. Sizlere sürekli olarak ILS yok, NDB ye mahkumsunuz mu dendi. Arızi durumlar olduğunda da uçaklar inemez mi? Çeşitli teknikler ve teknolojiler ve donanımlar niçin var. Biri arızalı olduğunda diğeri kullanılsın diye donanım sağlanmış, kaptanlarda her şart altında eğitilmiş. Meydan her zaman aynı konforu sunabilir mi? Kendinizde gördüğünüz her hakkın birazını da meydana, işletmeciye ve donanıma da tanısanız ne güzel yürüyecek işler. Saygılarımla...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
11mart gecesi pass geçen uçaklardan brirde bizdik havada 30 dakika tur attık,en basiti kuş tehlikesiyle beraber bir çok risk tüm bunları yazmama gerek yok, ayrıca geciken operasyonda beraberinde bir sürü olumsuzluk getirdi, ils siz iniş neden yapılamıyor derken insanlar işin backroundunu bilmeden çokta konuşmasın, pass geçip divert eden diğer uçaklar hiçbir risk almadan şirket prosedürlerine tamamen uydukları için bunu yaptılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sorumlu tabiki HEAŞ. yönetim kademesindeki insanların kim olduğunu bi araştırın. Sivil Havacılık konusunda son derece bilgisiz cahil insanların TSK dan emekli olduktan sonra buraya gelip nasıl akıllara zarar havaalanı yönettiklerine bakın. HEAŞ çiftliğinde bırakın ILS i, bi pist bulduğunuza şükredin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
seyrüsefer cihazlarının bakım ve işletilmesi heaş danalınıp ivedi olarak dhmi seyrüsefer birimine verilmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu olayın sorumlusu kimdir? -Sabiha Gökçen gibi yoğun bir meydanda aylardır meydandaki VOR'u NOTAM'lı halinde bırakan - ILS çalıştığı halde missed approach prosedürü gibi garip bir bahane ile pilotları NDB DME kullanmaya mecbur bırakan.. çok zor değil mi NOTAM ile yeni missed approach prosedürü yayınlamak.. - Havaların çok da iyi olmadığı durumda bulut tabanının 1000 feet altına düşebileceğini hayal edemeyen zihniyettir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sorumlu shgm ve dhmi deniyor sabiha gökçende sadec kule dhmi nin terminal isg nin..geriye kalan apron aydınlatlma s/s cihazları itfaiye vs heaş a ait ve onun sorumlulunda ama heaş bu işi beceremez haftada 1 uçakla zor beceriyordu bu trafikte böyle olması çok doğal yapamadıkları artık sabiha gökçen göz önünde olduğundan hemen ortaya çıkıyor...dhmi nin bu işe el koyması lazım acilen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000