31 Mayıs 2023, Çarşamba 13:12:44

Sabiha Gökçen'de hijyen krizi kapıda!

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda önümüzdeki günlerde önemli bir krizin kapıda olduğu öğrenildi.
  • Sabiha Gökçen Havalimanında terminal olsun, otopark olsun, çevre alanları olsun temizlik olarak çok kötü durumda, binalarda oluşan hasarlar da cabası. Sanki Malezyalılar gözden çıkarmış havalimanını. Eskiyen yıprananlar yenilenmediği gibi, yatırım da yok. Metro durağına giden yol ve çevresindeki yeşil alan çöp dolu. Yolcular durağa kadar yeşil alanların üzerinden gidip/geldiği için bu alan kelleştiği gibi çöpler her yerde. Otoparkın her yeri çöp ve idrar yapılmış ped şişelerle dolu. Yazık, gerçekten uluslararası bir havalimanına yakışmadığı gibi kendi insanımıza da değer verilmiyor. Ne çalışana ne yolcuya.
  • Hijyen evet
  • Kalite iyice düştü buranın dukkanlar artik is yapamiyor para kazanamiyor gala kiralari artiriyorlar paraci buranin yonetimi laf dinlemiyorlar
  • Yorumların epeyce kısmına baktım Hiç kamulastırmadan söz eden yok ! Değerli arkadaşlar çözüm kamulaştırmadır halkçı kamucu modeldir ! özellestirmeye karşı durmaziseniz hijen sorunu sağlık sorunu emekcilerin özlük hakları adı sorunu yaşaması doğaldır tek care kamulaştırmadır vatan partisi bu meseleyi kolaylıkla çözer tabiki her sey sizemekci dostların tavrına örgütlü gücüne bağlı selâmlar
  • Tepe servis almış
  • Çalışanların üç kuruş performans maaşina göz diken pok müdür yardimcisi bülent sarı senden hesap sormazsak nâmertiz
  • İSG hak ve hukuku unutmuş gerçekligi unutmuş çalışanlar yalaka olmuş bir tane müdür yardımcısı var insanların çocuğunun çoluğunun haklarını yiyor rızkını çalıyor bunlari bir tane yönetici gelip görmezmi yöneticiler pasif müdürler yardımcılar pasif , YÜRÜ BRE HİZİR PAŞA SİZİNDE ÇARKINIZ KIRILIR GÜVENDIĞINIZ PADİŞAHINIZ ODA BİRGÜN DEVRİLIR !ALLAH bunun hesabını sorar er yada geç..
  • .
  • Zaten eski temizlik firması varken de leş gibiydi kokuyordu bakımsızdı sabunluklar hep boş sabun bulsan musluklar çalışmıyor musluk bulsan havlu kağıt yok böyleydi biz personeller olarak bunu yaşamak zorunda kalıyorduk. Şimdi bunlar aynen devam da üstüne çöp dağları oluşmuş wc ye yaklaşmadan koku başlıyor hiçbir temizlik malzemesi yok temizleyen kimse yok havalimanının içinde yürürken ayağımıza çöpler takılıyor. Tuvalete giremiyoruz ya böyle birşey yok. Dış hatlar tarafında çalışıyoruz biz, giden tüm dünya ülkelerinin vatandaşlarına bu kadar önemli havalimanında çok fena rezil olduk.
  • Geçen iç hat yolcu çıkışında Starbucks’un o tarafa doğru yürüyerek WC arıyordum, WC tabelasından önce kesif bir idrar kokusu geldi, doğru yolda olduğumu anladım ama girmekten vaz geçtim. Bu Havaalanı Malezyalı işletmeciye kiralandıysa devlette takipçisi olmalı ne böyle leş gibi? İşetmecinin tüm hakları iptal edilmeli ödediği para da yanmalı. Türk vatandaşlarının ve İstanbu’lun itibarı zedeleniyor. Kim tanır Malezyalı işletmeciyi….

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda önümüzdeki günlerde önemli bir krizin kapıda olduğu öğrenildi.

Türkiye'nin birçok meydanında temizlik hizmeti veren Kattenbeck Facility Services ile çalışan Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Kattenbeck döneminin sona erdiği, tarafların yeni sözleşme için anlaşamadığı kaydedildi.

Türkiye'nin önde gelen temizlik firmalarından Kattenbeck Facility Services, 2020 yılının başında Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın temizliğinden sorumlu olarak iş başı yaptı. 3 yıllık anlaşmayla çalışmaya başlayan firmanın sözleşmesi sona erdi. Ancak aylardır iki tarafın anlaşmaya varamadığı öğrenildi.

ÜCRET ARTIŞINA GİDİLMEDİ

AirporrtHaber'in edindiği bilgiye göre; Sabiha Gökçen'in çalışmaya devam etmek istediği Kattenbeck firması aradan geçen 3 yıllık süreçte kullanılan malzemeler, personel giderleri gibi kalemlerin ciddi artış gösterdiği, bu nedenle de fiyat artışıyla çalışmaya devam edebileceği cevabını verdi. Ancak Sabiha Gökçen'den bir türlü yanıt alamayan firma, maddi yükün artık katlanılamaz boyuta geldiği gerekçesiyle 1 Haziran itibarıyla meydandan ayrılacağını bildirdi.

Malezyalı Malaysia Airports'un işlettiği Sabiha Gökçen'de ise bu duruma karşı hiçbir çözüm üretilmediği öğrenildi. 

Temizlik hizmeti için ihale yapıldığı ancak bu ihalenin de sonuçlandırılamadığı gelen bilgiler arasında.

GÜNLÜK ÜCRETLERLE PERSONEL TOPLANIYOR

Kattenbeck firmasının 3 yıl boyunca aynı ücretle çalışıp yeni sözleşme için artış talep etmesine onay vermeyen Sabiha Gökçen'de temizlik için günlük ücretlerle temizlik personeli arandığı öğrenildi.

Yevmiyeyle çalışan personel arayan Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bu nedenle önümüzdeki süreçte ciddi bir hijyen krizi yaşanmasının muhtemel olduğu tahmin ediliyor.

©AirportHaber

Sabiha Gökçen'de hijyen krizi kapıda!

Yorumlar Tüm Yorumlar (44)

SAW ~ 10 ay önce
Sabiha Gökçen Havalimanında terminal olsun, otopark olsun, çevre alanları olsun temizlik olarak çok kötü durumda, binalarda oluşan hasarlar da cabası. Sanki Malezyalılar gözden çıkarmış havalimanını. Eskiyen yıprananlar yenilenmediği gibi, yatırım da yok. Metro durağına giden yol ve çevresindeki yeşil alan çöp dolu. Yolcular durağa kadar yeşil alanların üzerinden gidip/geldiği için bu alan kelleştiği gibi çöpler her yerde. Otoparkın her yeri çöp ve idrar yapılmış ped şişelerle dolu. Yazık, gerçekten uluslararası bir havalimanına yakışmadığı gibi kendi insanımıza da değer verilmiyor. Ne çalışana ne yolcuya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abisinin mehmet ~ 10 ay önce
Hijyen evet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Personel ~ 10 ay önce
Kalite iyice düştü buranın dukkanlar artik is yapamiyor para kazanamiyor gala kiralari artiriyorlar paraci buranin yonetimi laf dinlemiyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatan Partisi pendik ilçe Başkanı ~ 10 ay önce
Yorumların epeyce kısmına baktım Hiç kamulastırmadan söz eden yok ! Değerli arkadaşlar çözüm kamulaştırmadır halkçı kamucu modeldir ! özellestirmeye karşı durmaziseniz hijen sorunu sağlık sorunu emekcilerin özlük hakları adı sorunu yaşaması doğaldır tek care kamulaştırmadır vatan partisi bu meseleyi kolaylıkla çözer tabiki her sey sizemekci dostların tavrına örgütlü gücüne bağlı selâmlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haluk k. ~ 10 ay önce
Tepe servis almış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hak Hukuk Adalet ~ 10 ay önce
Çalışanların üç kuruş performans maaşina göz diken pok müdür yardimcisi bülent sarı senden hesap sormazsak nâmertiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adsiz ~ 10 ay önce
Ya hep siz haklisiniz , hep siz dogrusunuz , hiç hatanız yok, hep siz doğru kral ciplakkkk
Hak hukuka cevap ~ 10 ay önce
Be çalışan arkadaşlar, BS. Çok büyüttünüz gözünüzde, bu adam bunun kararrını veremez ki, nasıl kafalarınız buna çalışıyor,,, öyleyse gider şikayet edersiniz ya , Nokta……
Hak Yemenin Bir Bedeli Olacak ~ 10 ay önce
İSG hak ve hukuku unutmuş gerçekligi unutmuş çalışanlar yalaka olmuş bir tane müdür yardımcısı var insanların çocuğunun çoluğunun haklarını yiyor rızkını çalıyor bunlari bir tane yönetici gelip görmezmi yöneticiler pasif müdürler yardımcılar pasif , YÜRÜ BRE HİZİR PAŞA SİZİNDE ÇARKINIZ KIRILIR GÜVENDIĞINIZ PADİŞAHINIZ ODA BİRGÜN DEVRİLIR !ALLAH bunun hesabını sorar er yada geç..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
X ~ 10 ay önce
.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saw ~ 10 ay önce
Zaten eski temizlik firması varken de leş gibiydi kokuyordu bakımsızdı sabunluklar hep boş sabun bulsan musluklar çalışmıyor musluk bulsan havlu kağıt yok böyleydi biz personeller olarak bunu yaşamak zorunda kalıyorduk. Şimdi bunlar aynen devam da üstüne çöp dağları oluşmuş wc ye yaklaşmadan koku başlıyor hiçbir temizlik malzemesi yok temizleyen kimse yok havalimanının içinde yürürken ayağımıza çöpler takılıyor. Tuvalete giremiyoruz ya böyle birşey yok. Dış hatlar tarafında çalışıyoruz biz, giden tüm dünya ülkelerinin vatandaşlarına bu kadar önemli havalimanında çok fena rezil olduk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayıp ~ 10 ay önce
Geçen iç hat yolcu çıkışında Starbucks’un o tarafa doğru yürüyerek WC arıyordum, WC tabelasından önce kesif bir idrar kokusu geldi, doğru yolda olduğumu anladım ama girmekten vaz geçtim. Bu Havaalanı Malezyalı işletmeciye kiralandıysa devlette takipçisi olmalı ne böyle leş gibi? İşetmecinin tüm hakları iptal edilmeli ödediği para da yanmalı. Türk vatandaşlarının ve İstanbu’lun itibarı zedeleniyor. Kim tanır Malezyalı işletmeciyi….

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000