24 Haziran 2021, Perşembe 15:45:47

Sabiha Gökçen'de bir kabin memuru silahla yaralandı!

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda görünmez bir kaza meydana gelirken, bir kabin memurunun hafif şekilde yaralandığı öğrenildi.
  • Gümrük memuru Silah neden verilir, havalimanı heryer güvenlikçi, polis
  • Gümrük muhafaza memurları bir kolluk kuvvetidir, yasal olarak silahlı olurlar. Ancak, burada tedbirsizlik, dikkatsizlik, sorumsuzluk, lakayıtlık var. 1.Silah neden kılıfından çıkarılıp masaya konulur? 2.Havalimanı gibi bir yerde namluya neden mermi sürülmüştür? 3.Tabancalarda 'iğne emniyet bloğu' vardır, yere düşünce patlamaz, bu konuda yalan söylüyor. Tabancalar alınırken, Bakanlık şartnamesinde olan; 'düşme testleri' defalarca yapılmıştır.
  • Taksirle yaralama suçu, iş kazası, trafik kazası, doktor hatası vb. gibi sayısız nedenlerle bir kimsenin vücuduna taksirle zarar verilmesi halinde meydana gelir. Taksirle yaralama; failin öngörülebilir bir neticeyi “öngörmeyerek” dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı bir hareketle yaralama teşkil eden fiili işlemesidir.
  • Pilot olmuş gümrük memurunda silahın ne işi var diyor? Böyle kişilere uçak emanet ediyorlar işte ac bak kanuna yönetmeliğe neden veriliyor? Olay araştırılır ona göre suçlu bulunursa memur cezayı alır.Yanliz bu olayın altına yazilan yorumlara bakıyorumda, herkes karın ağrısına göre yorumlamış olayları
  • havalimani gümrük memurunda neden silah var ? Sınırda mi görevi yapıyor..
  • Bu konu geçiştirilmemeli ve acilen önlem alınmalıdır.Olaya yol açan gümrük memurunun silah kullanma yetkisi elinden derhal alınmalıdır.Mermi ağzında silah hangi mantıkla bulundurulmaktadır ? Orası çatışma yeri midir ? Acilen soruşturma açılmalı , havayolları çalışanları olarak bizlerde tepki koymalıyız.
  • Gümrük memurlarının yolculara , ekiplere nasıl davrandığı da araştırılsın (sanki herkes kaçakçı). Uçan kuştan daha çok havalılar. Arkadaşa da geçmiş olsun umarım bu olay üstün körü kapatılmaz!
  • Neden muhafaza mühürünü vurmak için çalışan ugraşır, gümrüge girmek için bölgeyi tavaf eder, Allah büyük işçiyle uğraşmayın
  • Bes yasindaki cocuk inanmaz bunun kaza olduguna.
  • DOLU BIR TABANCANIN MASADA ISI NE?YA BIRISI BIRDEN KAPIP ETRAFA ATES ACSA,AYRICA BUNA GORUNMEZ BIR KAZA DENMEZ

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda görünmez bir kaza meydana gelirken, bir kabin memurunun hafif şekilde yaralandığı öğrenildi.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; Sabiha Gökçen Havalimanı'nda görev yapan gümrük memurunun silahı yere düşerek ateş aldı. Masada duran silahın yere düşmesi sonucu ateş alan silahın cam bölmeyi parçaladığı ve kırılan cam parçalarının bir kabin memurunun hafif şekilde yaralanmasına neden olduğu öğrenildi.

Korkutan kazayı hafif şekilde atlatan kabin memuruna ilk müdahale de havalimanında yapıldı.

Olayla ilgili inceleme sürüyor.

(Güncellendi - 17:00)

Silahı ateş alan gümrük memurunun savcılığa sevk edildiği öğrenildi.

©AirportHaber

Sabiha Gökçen'de bir kabin memuru silahla yaralandı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (48)

Silah ~ 3 yıl önce
Gümrük memuru Silah neden verilir, havalimanı heryer güvenlikçi, polis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uzman ~ 3 yıl önce
Gümrük muhafaza memurları bir kolluk kuvvetidir, yasal olarak silahlı olurlar. Ancak, burada tedbirsizlik, dikkatsizlik, sorumsuzluk, lakayıtlık var. 1.Silah neden kılıfından çıkarılıp masaya konulur? 2.Havalimanı gibi bir yerde namluya neden mermi sürülmüştür? 3.Tabancalarda 'iğne emniyet bloğu' vardır, yere düşünce patlamaz, bu konuda yalan söylüyor. Tabancalar alınırken, Bakanlık şartnamesinde olan; 'düşme testleri' defalarca yapılmıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TCK 89.madde ~ 3 yıl önce
Taksirle yaralama suçu, iş kazası, trafik kazası, doktor hatası vb. gibi sayısız nedenlerle bir kimsenin vücuduna taksirle zarar verilmesi halinde meydana gelir. Taksirle yaralama; failin öngörülebilir bir neticeyi “öngörmeyerek” dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı bir hareketle yaralama teşkil eden fiili işlemesidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 3 yıl önce
Pilot olmuş gümrük memurunda silahın ne işi var diyor? Böyle kişilere uçak emanet ediyorlar işte ac bak kanuna yönetmeliğe neden veriliyor? Olay araştırılır ona göre suçlu bulunursa memur cezayı alır.Yanliz bu olayın altına yazilan yorumlara bakıyorumda, herkes karın ağrısına göre yorumlamış olayları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Svis ~ 3 yıl önce
havalimani gümrük memurunda neden silah var ? Sınırda mi görevi yapıyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kuzey ~ 3 yıl önce
gümrük muhafaza kolluk kuvvetlerinden bitanesidir yasada ve silah taşıma yetkisi vardır bilgisizce yorum yapıyorsunuz
Şehit muhafaza memuru umut sakaroğlu ~ 3 yıl önce
28.06.2016 tarihinde teröristler üç ayrı noktadan Atatürk Havalimanına saldırıya geçti. Uzun namlulu silahlarla ateş ederek ve el bombası atarak uçakların bulunduğu dış hatlar ve aprona ulaşmaya çalıştılar. Teröristlerden biri otomatik uzun namlulu silahla yaylım ateşi yaparak x-ray cihazlarının bulunduğu polis kontrol noktasını aşıp, Gümrük Muhafaza Memurlarının kontrolündeki Gümrüklü sahanın kapısından o anda yüzlerce yolcunun olduğu sahaya girmeye teşebbüs etti, bu esnada Gümrük Muhafaza Memuru Umut SAKAROĞLU görev silahıyla ateş ederek teröristi yaraladı, yaralanan terörist yolcuların bulunduğu alana ulaşamadan üzerindeki bombayı infilak ettirmesi üzerine, kahraman meslektaşımız Umut SAKAROĞLU’ şehit düştü, bazı Gümrük Muhafaza Memurları da yaralandı. İŞTE BUNUN İÇİN MUHAFAZA MEMURLARINDA SİLAH VAR KARDEŞİM
BRL ~ 3 yıl önce
Bu konu geçiştirilmemeli ve acilen önlem alınmalıdır.Olaya yol açan gümrük memurunun silah kullanma yetkisi elinden derhal alınmalıdır.Mermi ağzında silah hangi mantıkla bulundurulmaktadır ? Orası çatışma yeri midir ? Acilen soruşturma açılmalı , havayolları çalışanları olarak bizlerde tepki koymalıyız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAW'cı ~ 3 yıl önce
Gümrük memurlarının yolculara , ekiplere nasıl davrandığı da araştırılsın (sanki herkes kaçakçı). Uçan kuştan daha çok havalılar. Arkadaşa da geçmiş olsun umarım bu olay üstün körü kapatılmaz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saw'cı ya ~ 3 yıl önce
Eeee ağababaları yolsuzluk, rüşvet,çökme,uyuşturucu vs hakkındaki videolara cevap veremiyor gümrük memurları da alanda personele ve yolculara göz açtırmıyor hamdolsun...
İmza ~ 3 yıl önce
Neden muhafaza mühürünü vurmak için çalışan ugraşır, gümrüge girmek için bölgeyi tavaf eder, Allah büyük işçiyle uğraşmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Berkant ~ 3 yıl önce
Bes yasindaki cocuk inanmaz bunun kaza olduguna.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GORUNUR KAZA ~ 3 yıl önce
DOLU BIR TABANCANIN MASADA ISI NE?YA BIRISI BIRDEN KAPIP ETRAFA ATES ACSA,AYRICA BUNA GORUNMEZ BIR KAZA DENMEZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000