25 Şubat 2009, Çarşamba 10:24:38

Sabiha Gökçen yöneticileri gazetecilerle buluştu

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG) CEO’su Gökhan Buğday, yeni dış hatlar terminalinin açılışının söz verdikleri 29 Ekim tarihine kadar yetiştirileceğini söyledi.
  • GENÇ DİNAMİK KARARLI BİR GNL.MÜD.YRD. CISI . İNANIYORUM ÖLE DİYORSA ÖLEDİR.
  • Silivri açılırsa SAW biter. Sayın CEO bunun farkında değil veya görmezlikten geliyor. Silivriye low cost taşıyıcılar, AHL de tarifeliler SAW a da kalsa kalsa kargo uçakları kalır. Sizin için üzücü ama gerçek.
  • Aktif olarak SAW havalimanini tanitan ve 29 Ekim tarihinde soz verildigi gibi acmayi taahut edenlere tesekkur ederim. Turkiye'mizde boyle calisan gruplar ve yoneticiler olmasi guzel. TAV'da buna benzer basari cizgisi gosteriyor. Biliyorum simdi kalkip karizma, kisa/uzun boylu tip, az yemek ve yetim hakki muhabbeti yapilacak belki diger yorumlarda ama...... Turkiye ilerliyor....Ne guzel degilmi???? Air Asia yaninda baska sirketlerde gormek isteriz SAW'da.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın işletmesini 1 milyar 932 milyon Euro karşılığında 20 yıllığına devralan İSG CEO’su Gökhan Buğday ve şirket yöneticileri, 29 Ekim’de açılması planlanan yeni Dış Hatlar Terminali binası ve yapılan çalışmalarla ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirmek için Ataköy Marina Yacht Club’de düzenlenen yemekte gazeteciler ile bir araya geldi.

İnşaat çalışmalarının şuanda iki vardiya olmak üzere 22 gün geriden devam ettiği ve Nisan ayından itibaren 2 binin üzerinde personelin 3 vardiya çalışarak söz verilen tarihe yetiştirileceğini söyleyen Buğday, ekim ayının başında hac yolcularını yeni binadan uğurlamak istediklerini belirtti.

Buğday yeni terminal binası için şunları söyledi:
 “Yeni terminal binasının inşaatının yüzde 52’si ve çatının kaplanması yüzde 70 tamamlandı. Önümüzdeki günlerde çalışmalara hız vererek Terminali 29 Ekim’e yetiştirmeyi çalışıyoruz. Şuanda ekipler iki vardiya çalışıyor. Nisan ayından itibaren yaklaşık 2 binin üzerinde personel ile üç vardiya çalışılacak. Terminali eğer kısmet olur ise Ekimin başında hac yolcularını yeni terminalden alarak açmak istiyoruz. Ancak esas ana açılış planlanıldığı gibi 29 Ekim’de yapılacak.

Yeni terminaldeki yeniliklerimiz ise patlayıcı tespit sistemi olacak. 3 tane büyük lounge olacak. Ve bunlar tamamıyla apronun üzerinde çelik iskele ile bağlı olarak asılı olacaktır. Bu şekilde seyir açısından apron manzaralı loungelarımız olacaktır. Ayrıca gerekli izinleri alabilirsek açık bölmeler yaparak sigara içilen bölümde yapmak istiyoruz. 

Terminal ilk ihaleye çıkıldığında 10 olarak belirlenmişti ancak daha sonraki gelişmelerle 25 milyona çıkardık. Yaklaşık 200 bin metrekarelik kapalı bir alana inşa ediliyor. 16 uçak aynı anda park edebilecek şekilde körükler olacak. 120 odalık otelimiz olacak. Odalar hareketli olacak isteğe göre hava tarafı veya kara tarafı olarak değiştirilebilecek. 4 bin 718 araç ve 72 otobüs kapasiteli dört katlı otopark yapıyoruz. Bu otoparkın en önemli özelliği ise yerin altında olması. Böylece terminal önünde görüntü kirliliği yapmayacak. 96 adet check-in kontuarı, 30 adet self check-in kontuarı yiyecek ve içecek sektörünün önde gelen markalarının hizmet vereceği 5 bin metre kare restoran ve cafe alanı olacak.”

Gökhan Buğday, Sabiha Gökçen Havalimanı projesinin mimarı Doğan Tekeli’ye ise özellikle teşekkür etti.

Buğday,  bu seneki hedeflerinin de 5.5 milyon yolcunun üzerine çıkmak olduğunu söyledi.  Yolcu sayılarında kriz nedeniyle belli bir düşüş olduğunun altını çizen Buğday sözlerini şöyle sürdürdü:

“ Bizim hedeflediğimiz pazarlardan, Türkiye’ye rağbet olan pazarlardan biz bu boşluğu doldurup yolcu sayısını artıya geçirmeye çalışıyoruz. Bunda da başarılıyız. Hem fuarları takip ediyoruz, hem yolcuları hem de havayollarını takip ediyoruz. Buralardan yolcu potansiyelleri takip edip, bir şekilde havayolları ile yolcuları buluşturmaya çalışıyoruz. Bunların ilk örnekleri Kuzey Avrupa’dan Norveç’in başkenti Oslo’daki fuarda yaptık. Bir diğer hedefimiz, Ortadoğu ve Avrupa’dır. Bu bölgelerdeki 3 saatlik network çalışmasını bitirdikten sonra yeni terminalimizin açılmasıyla birlikte “Oversee” uçuşları hedefleyeceğiz."

SAW

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 2012 yılında 2.pist yapılacağını söyleyen Buğday, yeni pistin mevcut piste paralel olarak 1400 metre mesafede olacağını, genişliğinin 60 metre uzunluğunun da 3500 metre olacağını vurguladı. Bu yapılması planlanan pistle ve taksi yollarıyla Airbus A380’in rahatlıkla iniş yapabileceği bir havalimanı olacağını belirtti.

HEAŞ’TAN İNDİRİM

Devlet Hava Meydanları İşletmeleri’nin havayolu şirketlerine destek olmak amacıyla havaalanlarında konma-konaklama, aydınlatma gibi kalemlerde yaptığı indirimin benzerini HEAŞ’ın da yaptığını bildiren Buğday, 15 Şubat’tan itibaren geçerli olacak indirimlerin kendilerine artı destek sağlayacağını söyledi. Buğday, İndirim rakamlarına ilişkin bilginin ise HEAŞ tarafından açıklanacağını ifade etti.

ÜÇÜNCÜ HAVALİMANI

Silivri’ye yapılması planlanan üçüncü havalimanı konusuna da değinen Sabiha Gökçen Havalimanı CEO’su Gökhan Buğday, “ Silivri bize çok uzak. O yüzden bizi etkilemez. Zaten projeye şu an başlansa 5 yıl sonra yapılanır. Yani tam olarak ortaya çıkması 10-12 yıl gibi bir zaman alır. Sanıyorum oraya yapılacak havaalanı Edirne ve çevresinden yolcu alır. Bizim yolcumuz o havaalanına gitmez. Yani yüzde 1-2 dahi etkilemez. Atatürk Havalimanı’nı da çok fazla etkileyeceğini düşünmüyorum. Ana taşıyıcılar Atatürk Havalimanı’nda kalırsa orası zaten yeni müşteriler bulmak zorunda” dedi.

Sabiha Gökçen Havalimanı Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın ise, Kuzeyi güneye, doğuyu batıya bağlayan bir noktada bulunduklarını, 45 dış, 15 iç hat bağlantısı ile bir hub haline gelindiğini ifade ederek, yeni müşteriler getirmek için çalıştıklarını söyledi. Air Asia ile görüşmelerin devam ettiğini, Ortadoğu’dan iki ya da üç şirketle ağı genişletmek istediklerini belirten Aydın, “ Çok önemli bir ürün var ortada. O da İstanbul. Biz bir havayolu şirketiyle görüşürken önce İstanbul’u pazarlıyoruz, sonra havaalanımızı anlatıyoruz” dedi.

SAW

Sabiha Gökçen yöneticileri gazetecilerle buluştu

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
GENÇ DİNAMİK KARARLI BİR GNL.MÜD.YRD. CISI . İNANIYORUM ÖLE DİYORSA ÖLEDİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Silivri açılırsa SAW biter. Sayın CEO bunun farkında değil veya görmezlikten geliyor. Silivriye low cost taşıyıcılar, AHL de tarifeliler SAW a da kalsa kalsa kargo uçakları kalır. Sizin için üzücü ama gerçek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Aktif olarak SAW havalimanini tanitan ve 29 Ekim tarihinde soz verildigi gibi acmayi taahut edenlere tesekkur ederim. Turkiye'mizde boyle calisan gruplar ve yoneticiler olmasi guzel. TAV'da buna benzer basari cizgisi gosteriyor. Biliyorum simdi kalkip karizma, kisa/uzun boylu tip, az yemek ve yetim hakki muhabbeti yapilacak belki diger yorumlarda ama...... Turkiye ilerliyor....Ne guzel degilmi???? Air Asia yaninda baska sirketlerde gormek isteriz SAW'da.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000