09 Haziran 2013, Pazar 11:26:35

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'NDA AYRILIK VAKTİ!

Business Standart, Limak’ın Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki Hintli ortağı GMR Group’un, Türkiye pazarından çıkmaya hazırlandığını yazdı. Gazeteye göre GMR, hisselerini satarak elde edeceği geliri Filipinler Havalimanı ihalesinde kullanacak.
  • Elemanlarını elinde tut thy ve GMR grup un hisselerini al gücüne güç kat ismine yakışan hamlelerde bulun türk hava yolları
  • Ali sabancı'dan daha çok pgs yi düşünen varmış :)
  • İŞTE BUDUR! % 40 LA İLGİLENEBİLİRİZ.NEDEN OLMASIN.YÜRÜ PEGASUS.BUNUDA BAŞARACAKTIR.
  • TAV alsın hisseleri :)

Sabiha Gökçen Havalimanı ihalesini  Limak İnşaat ile  1 milyar 932 milyon Euro teklif ile 2007 yılında alan Hintli GMR Group, ortaklıktan çıkmaya hazırlanıyor. Hindistan merkezli basın kuruluşu Business Standart’ın haberine göre Hintli dev yatırımcı global çaptaki agresif büyüme stratejisini yavaşlatmak amacıyla Singapur ve Güney Afrika’daki yatırımlarının ardından Türkiye’deki Sabiha Gökçen ortaklığını da bitirmek için çalışma başlattı. GMR Group yetkilileri Türkiye’deki havayolları sektöründeki çıkışın grubun geçen yıl başlattığı küçülme stratejilerinden biri olduğunu söyledi. ‘Geliştir, inşa et, değer yarat ve çık’ mantığı ile proje üreten grubun Sabiha Gökçen’deki misyonunu tamamladığı belirtildi.

YÜZDE 40 HİSSESİ VAR

GMR Group’un Sabiha Gökçen’de yüzde 40 hissesi bulunuyor. Havalimanına toplamda 550 milyon dolar yatırım yapan grup, ortaklığı fes etmesini ardından elde edeceği sermaye ile 400 milyon dolar büyüklüğe sahip Filipinler Havalimanı ihalesine girmek istiyor. GMR Türkiye, Londra’ya bağlı olarak çalışıyor. Hindistan’ın en hızlı büyüyen şirketlerinden GMR havalimanı, enerji ve otoyol inşaatı konusunda büyük bir deneyime sahip. Hindistan’ın en büyük havalimanı olan Delhi Uluslararası Havalimanı’nı ile Haydarabad Havalimanı’nı işletiyor. Grubun ayrıca Endonezya’da 650 milyon dolarlık iki adet kömür madeni de var. (Star)

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'NDA AYRILIK VAKTİ!

Yorumlar

yeni alım ~ 11 yıl önce
Elemanlarını elinde tut thy ve GMR grup un hisselerini al gücüne güç kat ismine yakışan hamlelerde bulun türk hava yolları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 11 yıl önce
Ali sabancı'dan daha çok pgs yi düşünen varmış :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PGS ~ 11 yıl önce
İŞTE BUDUR! % 40 LA İLGİLENEBİLİRİZ.NEDEN OLMASIN.YÜRÜ PEGASUS.BUNUDA BAŞARACAKTIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bluetomcat ~ 11 yıl önce
TAV alsın hisseleri :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000